Geen vrouwenbesnijdenis in Nederland?

Gister stond in de kranten dat uit een klein onderzoek van de inspectie voor volksgezondheid zou blijken dat er in ons land geen vrouwenbesnijdenis plaatsvindt. Een onderzoek bij notabene maar vijf klinieken, en welke methoden zijn gebruikt voor dit onderzoek zijn ook niet bekend gemaakt. Want ik betwijfel deze 'waarheid' dus, mede omdat cosmetisch arts Robert Schoemacher zondagavond in een interviewprogramma met journalist Frenk van der Linden aangaf dat er wel degelijk plastisch chirurgen zijn die het doen. Namen werden natuurlijk niet genoemd. Mijn collega van gezondheid.blog.nl, heeft ook zo haar twijfels, mede omdat verzoeken voor het 'verwijderen van de voorhuid van clitoris' niet overal duidelijk worden afgewezen, terwijl dit volgens de WHO wel onder vrouwenbesnijdenis valt……

Lees ook:Check: Kim’s vampieren facelift
Lees ook:Toekomstmuziek: opereren zonder littekens
Lees ook:Doodziek of overleden door Botox. Is het wel veilig?
Lees ook:Griepprik verlaagt testosteronspiegel
Lees ook:Koortslip? Laat je botoxen!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Geen vrouwenbesnijdenis in Nederland?

  1. Nirvana

    Het is n.a.v. een undercover-onderzoek van Nieuwe Revu. Daarin geeft een plastisch chirurg te kennen dat hij voor 1750 euro een vrouwenbesnijdenis uitvoert. “Van de zeven [!] esthetische klinieken die Revu belde zei er niet één dat besnijdenis verboden is.” (Nieuwe Revu Nr 38: 19 t/m25 september 2007). Triest. Nieuwe Revu heeft meer klinieken onderzocht dan de inspectie!

    “Helaas neemt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) geen duidelijk standpunt in over vrouwenbesnijdenis.” schrijft je collega Sonja Crielaard op gezondheid.blog.nl. Dat is ook verontrustend.

    Ik vrees dat Robert Schoemacher de waarheid spreekt.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    hmmm…reden om dus maar eens de NPVC aan de tand te gaan voelen hierover….bedankt voor de info nirvana

      /   Reply  / 
  3. bert

    Uit schrik voor de islam word alles bedekt met de mantel der liefde,of dit zal lukken heb ik myn twyfels.
    De islam zal als een pletrol ons verpletteren.
    moslims hebben aan onze democratie geen boodschap.
    In al onze instellingen zal de islam langzaam maar zeker zyn gedachten goed opdringen

      /   Reply  / 
  4. henk

    Hieruit blijkt maar weer dat Nederland steeds geloviger wordt.

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    noum, dan is het standpunt van de nvpc wel duidelijk he. ze kijken natuurlijk ook alleen naar de kwestie die door nieuwe revu is opgeroepen. de normering van de who, daar hoorj e niets over. het is eenl astig issue, want volgens mij heel moeilijk aantoonbaar, ergo; het makkelijk te ontkennen, mocht er wel sprake van zijn.
    ik heb nog niets aan de nvpc voorgelegd; zou mezelf moeten klonen wil ik alles voor beautyblog kunnen doen wat ik zou willen doen:-)) moet helaas ook nog werken om geld te verdienen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>