Jan Kooijman verrast over titel ‘Droomman van Nederland’

tinder

De Nederlandse vrouw had gisteren, op Valentijnsdag, waarschijnlijk liever een date gehad met Jan Kooijman dan met haar eigen partner. Jan Kooijman is namelijk dé droomman van de Nederlandse vrouw, op de hielen gevolgd door Barry Atsma. Dat blijkt uit een recent onderzoek van TV-zender TLC in samenwerking met online platform Vrouwen.nl naar het thema daten[1].

De acteur en presentator onthult op Twitter erg verrast te zijn over het feit dat Nederlandse vrouwen hem als een ‘droomman’ beschouwen.

Hij zegt: Wow @TLCnl .. Droomman van NL.. Had ik dat geweten toen ik 15 was..  (f*ck puberty..) En heeft bij zijn post heel grappig een foto uit zijn puberteit gepost.

Knipsel

Aan het onderzoek hebben 1.218 vrouwen vanaf 18 jaar en ouder meegedaan en deze vrouwen zijn afkomstig uit het TLC panel[2].

Dat de meest begeerde BN’er van Nederland al jaren gelukkig samen is met zijn vriendin, maakt hem niet minder interessant. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen het niet altijd een probleem vinden te daten met een man/vrouw die al getrouwd is: 25% van de vrouwen heeft namelijk wel eens gedatet met iemand die getrouwd is. De helft van deze vrouwen wist dit al vanaf het begin en de andere helft kwam er pas later achter. Door een kleinere groep vrouwen wordt er ook buiten de eigen relatie gedatet: 5% van de vrouwen met een relatie date weleens met andere mannen/vrouwen dan de eigen partner.

37% van de online datende vrouwen nooit op date
Het onderzoek zoomt verder in op het thema daten en ook op de date trend van tegenwoordig: online daten. In totaal heeft 39% van de vrouwen wel eens bij een online datingsite of app ingeschreven gestaan. Opvallend is dat 37% van de vrouwen die momenteel ingeschreven staat bij een online datingsite (vrijwel) nooit een date heeft gehad via de dating site of app. Bij het aanmaken van een profiel doet 19% van de vrouwen zichzelf mooier voor dan ze is door haar profielfoto of andere foto’s te bewerken zodat zij er mooier uitziet.

Naaktfoto is afknapper
De grootste afknappers bij het online daten vinden de vrouwen een ‘naaktfoto’ (89%), een ‘foto die duidelijk erg bewerkt is’ (68%) of een ‘foto waar de persoon dronken op staat’ (67%) als profielfoto. Een tip voor de man is ook om op zijn profielfoto uitsluitend zichzelf te laten zien en geen kinderen. De meerderheid van de vrouwen kan dat namelijk niet waarderen, evenals een profielfoto waar de potentiële date niet goed op te zien is.

Tinderen uit nieuwsgierigheid

Onder de vrouwen die online daten is Tinder met 58% een van de meest favoriete dating apps binnen het online dating aanbod. De redenen waarom vrouwen in eerste instantie een Tinder-account aanmaken, is niet alleen omdat zij op zoek zijn naar een relatie (45%), maar de meest genoemde reden is nieuwsgierigheid: ze willen graag weten hoeveel matches zij zouden krijgen (58%). Daarnaast geeft 12% aan op zoek te zijn naar vriendschap, 4% is op zoek naar seks en bijna de helft van de vrouwen geeft aan het account uit verveling aan te hebben gemaakt.

Dagelijkse verslaving
Dat Tinder niet meer weg te denken is, blijkt wel uit het feit dat 44% van de vrouwen die momenteel een account heeft Tinder wel eens gebruikt terwijl ze aan het werk is. De favoriete plek overigens om matches te bekijken, is voor de meerderheid ‘gewoon’ thuis op de bank (75%) en voor een selecte groep van 2% is de wc de meest favoriete plek. Uit het onderzoek komt naar voren dat Tinder een heuse verslaving kan zijn; 20% van de vrouwen die een account heeft kijkt elk uur of vaker op Tinder om te kijken of ze een mogelijke match heeft. 7% van deze vrouwen checkt Tinder zelfs elke paar minuten. Niet alleen de vrouwen zelf beoordelen de matches; 72% van de vrouwen laat anderen (vrienden, vriendinnen, collega’s, zusjes etc.) wel eens haar voorgestelde Tinder-matches beoordelen.

[1] Het onderzoek heeft plaatsgevonden in week 1 & 2 2016
[2] Het TLC panel bestaat uit 13.000 vrouwen. 

ti

Lees ook:Zweetlucht is de ultieme afknapper
Lees ook:Nicolette Kluijver kondigt seksonderzoek aan
Lees ook:Vrouwen houden van mannen in jeans, overhemd en sneakers
Lees ook:Hoe sexy vind jij de movembersnor? Het blijkt ‘n datemagneet
Lees ook:Zo maak je de perfecte #WorkSelfie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>