Down model succesvol in Nederland

model

Nadat vorig jaar in New York modegeschiedenis werd geschreven door het eerste Down-model op de catwalk, kende de Amsterdamse Fashion Week afgelopen zaterdag die primeur. Als onderdeel van een nieuw televisie-programma onderzoekt special reporter Eveline Kamperman de toekomst van Downers in Nederland. Kamperman heeft zelf het syndroom van Down. In dit onderdeel van de 4-delige serie onderzoekt zij of er in een wereld waarin perfectie hoogtij viert, de fashion-wereld, ruimte is voor ‘imperfecte’ modellen. Eveline belandt tijdens die journalistieke speurtocht uiteindelijk als model op de bühne tijdens de show, afgelopen zaterdag, van upcoming mode-ontwerper Duran Lantink. Zijn show wordt vandaag in de kranten bejubeld en geprezen.

In het programma De Laatste Downer onderzoekt Eveline Kamperman samen met Sjoerd Fleur, die ook het Down-syndroom heeft, de toekomst van Downers in ons land. Aanleiding zijn de groeiende medische mogelijkheden om het syndroom op te sporen tijdens de zwangerschap. Critici vrezen dat deze ontwikkeling zal leiden tot het verdwijnen van Downers en een samenleving creëert waarin alles wat niet voldoet aan de ideale norm, niet meer geaccepteerd wordt. Samen met presentator Jos de Jager onderzoeken Eveline en Sjoerd hoe de toekomst van Downers er in ons land uitziet. En wat de werkelijkheid is van het Down-syndroom achter de ‘knuffel-Downers’ die tegenwoordig veelvuldig op televisie voorbij komen. De vierdelige serie De Laatste Downer zal vanaf half maart worden uitgezonden door de Evangelische Omroep op NPO 2.

Lees ook:Vet ontbijten maakt slank
Lees ook:Catwalkdebuut voor Sylvie van der Vaart
Lees ook:Kledingontwerper wil volslanke Popstar Rebecca helpen
Lees ook:Wat hebben Lisa Hoffman, Jo Wood en Manuela Testolini gemeen?
Lees ook:Penopauze bestaat niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>