Doutzen en Yolanthe Mooiste Monden van Nederland

Doutzen Kroes en Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen delen dit jaar de titel ‘Mooiste Mond van Nederland’. Het Friese topmodel (winnares in 2010) en de tv-personality kregen beiden 15 procent van de stemmen bij de Mooiste Mond Verkiezing. De verleidelijke lippen van musicalster Chantal Janzen (winnares in 2009) behaalden met 14 procent van de stemmen een goede derde plaats. De Mooiste Mond Verkiezing maakt deel uit van het jaarlijkse Aquafresh-poetsonderzoek, gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders en Belgen. Voetbalvrouw Sylvie van der Vaart evenaarde, met 13 procent van de stemmen, haar vierde positie van 2010. Olympisch kampioen Sven Kramer en presentator Arie Boomsma daalden een aantal plaatsen ten gunste van nieuwkomer Carice van Houten. Een opvallende nieuwkomer in de top 10 is premier Mark Rutte, die met 5 procent van de stemmen een achtste plaats bemachtigde.
 

Mooiste Mond van Nederland

Bron: onderzoek DirectResearch.nl.

Bij onze Zuiderburen won model en tv-presentatrice Julie Taton met een overtuigende 31 procent van de stemmen. Hiermee stootte zij sportvrouw Kim Gevaert van de troon. Gevaert daalt dit jaar met 12 procent naar de tweede plaats. De derde plaats wordt gedeeld door de Belgische schonen Dina Tersago, Nathalie Meskens en Tatiana Silva.
 

Poetsen met een oude borstel
Het Aquafresh-poetsonderzoek verslaat jaarlijks het hoe en waarom van het poetsgedrag in Nederland en België. Ook ditmaal leverde het opvallende conclusies op: zo vervangt bijna een derde (32 procent) van de Nederlanders en Belgen zijn tandenborstel pas na een half jaar, of zelfs later. Dit terwijl de aanbevolen gebruiksduur van een tandenborstel drie maanden is. TNO heeft recent onderzoek uitgevoerd naar de hygiëne van tandenborstels.* Uiteenstaande borstelharen zijn de belangrijkste reden om een nieuwe tandenborstel te kopen, gevolgd door verkleurde haren en bacteriën. Belgen vervangen hun tandenborstel vaker op aanraden van hun tandarts dan de ‘eigenwijze’ Nederlanders.
 

Nederlanders poetsen langer en vaker
Zowel in de Nederlandse als in de Belgische badkamers duurt een poetsbeurt gemiddeld te kort. Zo haalt bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) de voorgeschreven twee minuten niet. Bij de Belgen is dit zelfs 58 procent. Gelukkig zijn er ook veel Nederlanders die zich wel aan de regels houden: 51 procent poetst twee minuten of langer. Belgen zijn aanzienlijk minder propere poetsers: bij slechts 42 procent duurt een poetsbeurt meer dan twee minuten.
 

De meerderheid van de respondenten poetst ongeveer twee keer per dag zijn of haar tanden. Van de Belgen poetst 57 procent minimaal twee keer per dag, bij de Nederlanders ligt dit percentage met 71 procent beduidend hoger. 43 procent van de Belgen poetst zijn tanden één keer per dag, of nog minder.


Over Aquafresh
De drie kleuren van Aquafresh staan voor sterke tanden, frisse adem en gezond tandvlees. Met een uitgebreid assortiment aan mondverzorgingsproducten biedt Aquafresh bescherming aan het hele gezin. Elke dag opnieuw, een leven lang. Onderzoek en innovatie staan bij Aquafresh hoog in het vaandel. Aquafresh, sinds 1975 op de Nederlandse markt, streeft ernaar de algemene mondgezondheid te bevorderen en voortdurend nieuwe producten te ontwikkelen. Aquafresh is een merk van GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.
 

*Uit onderzoek van TNO (TNO-rapport V8935-2) blijkt dat een tandenborstel na drie maanden gebruik gemiddeld 7 miljoen bacteriën bevat.

Lees ook:7 miljoen bacteriën op je tandenborstel
Lees ook:De mooiste monden van ons land
Lees ook:Tweederde laat vrienden en collega’s uit hun mond stinken
Lees ook:We laten onze vrienden en collega’s lekker uit hun MOND stinken….
Lees ook:Witte glimlach ongewenst?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Doutzen en Yolanthe Mooiste Monden van Nederland

  1. Herna

    Yolante had een mooie mond voor ze zich liet volspuiten met botox. Haar bovenlip ziet er vreselijk uit.

      /   Reply  / 
  2. tanden bleken

    Zonde zonde zonde.. wat is dat toch dat ze al op zo’n jonge leeftijd van dit soort ingrepen begaan? Net ook al een bericht van c curry die haar tanden heeft laten vervangen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>