Ook het toilet moet mooi zijn…

Een schone wc is het belangrijkst. 40% van de vrouwen maakt van te voren nog even de wc schoon als ze visite verwacht. Een derde durft zelfs te eten van haar wc bril. Veruit de leukste huishoudelijke klus vinden vrouwen koken, gevolgd door boodschappen en de was doen. Dit blijkt uit de huishoud enquête van Vrouwonline.nl onder ruim 1400 bezoeksters.

De wc wordt vaak nog even grondig schoongemaakt voor de visite, maar hoe gaat het dan als er onverwacht bezoek voor de deur staat? 30% geeft aan daar geen probleem mee te hebben, aangezien hun huis altijd spic en span is. De overige 70%, van wie het huis wellicht wat rommelig of een puinhoop is, verontschuldigt zich voor de rommel, probeert snel nog wat op te ruimen, of wimpelt het bezoek af.

Koken versus strijken
Op de hamvraag: ‘Haal je voldoening uit het doen van het huishouden?’, antwoordt 61% met een volmondig ‘Ja!’. Met stip op 1 als leukste klusje staat koken (31%): ‘Als de kinderen zitten te smullen, kan ik daar zo van genieten’. Daarna volgen boodschapschappen doen (19%) en het doen van de was (15%). Het vervelendste klusje is strijken (24%), gevolgd door de badkamer schoonmaken (19%) en de ramen lappen (13%). Als er gevraagd wordt naar het meest dankbare klusje, staat koken hier ook bovenaan, gevolgd door stofzuigen en ramen lappen.

Fanatieke huishoudsters
Slechts 13% besteedt haar huishouden uit, met als belangrijkste reden dat ze in haar (schaarse) vrije tijd niet bezig wil zijn met huishoudelijke klussen. Wie mag het werk dan doen? 57% betaalt een werkster hiervoor en 11% laat haar moeder de boel schoon soppen. De overige 87% doet het helemaal zelf en een derde hiervan is daar wekelijks meer dan 6 uur mee bezig.

Hulp in de huishouding
Veel genoemde redenen om het zelf te doen zijn: de hoge kosten om het schoonmaken uit te besteden (50%), liever geen vreemd persoon in eigen huis (19%) en dat het uitbesteden een zwaktebod is (9%). Andere redenen die genoemd werden zijn: ‘Ik doe het zelf beter en grondiger’, ‘Ik ben nog op zoek naar een goede schoonmaakster’, ‘Anders heb ik niks te doen’, ‘Het is een goede vorm van bewegen als je wat ouder wordt’ en ‘Ik doe het graag zelf’.

Lees ook:85% van de Nederlandse vrouwen gebruikt make-up
Lees ook:Froukje’s lippen zijn het mooist!
Lees ook:Toiletgeheimen….
Lees ook:Ogen zijn het visitekaartje van de vrouw
Lees ook:Niet elke vrouw wil vollere lippen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>