Binnenkort worden de Astir Awards wéér uitgereikt

AstirDonderdag 11 februari rolt de Vereniging van Cosmeticajournalisten voor de 25ste keer de rode loper uit. In Hotel American aan het Leidseplein in Amsterdam komen alle grote namen uit de cosmetica-industrie bijeen voor de jaarlijkse uitreiking van de Astir Award. Sinds enkele jaren wordt deze prestigieuze prijs gezien als dé Oscar voor het beste beautyproduct van het jaar.

 

Voor deze feestelijke gelegenheid heeft de VCJ twee bekende beauties weten te strikken die allebei een grote affiniteit hebben met cosmetica en de beautybusiness…

Dit jaar kozen 47 beautyjournalisten die lid zijn van de VCJ uit maar liefs 220 inzendingen het product dat volgens hen de felbegeerde Astir Award verdient. Er zijn prijzen in diverse categorieën: van parfum (dames/heren) tot huidverzorging, lichaamsverzorging en make-up in zowel het luxe als mass market segment. Dit jaar is er voor het eerst ook een award voor de beste cosmeticalancering in de categorie nichecosmetica: uitsluitend producten van exclusieve cosmeticahuizen met zeer selectieve verkooppunten.

 

Bij de jurering van de Astir Award wordt onder meer gekeken of de producten vernieuwend zijn, een mooie uitstraling én juiste prijs-kwaliteit verhouding hebben en bovendien goed gecommuniceerd zijn naar de consument en pers.

 

Bijzondere prijs
Vanwege het 25-jarig jubileum reikt de VCJ eenmalig een All Time Classic Award uit. Onder de inzendingen zijn de mooiste klassiekers die al sinds 1985 (of eerder) een succes zijn in de cosmetica-industrie. Dat varieert van het beroemde blauwe Nivea blikje tot de gouden bus Elnett haarlak maar ook Hollands trots Herôme nagelverharder, het legendarische parfum Chanel no. 5. of ‘gouwe ouwe’ als Labello, het scheertablet van de Vergulde Hand of Gehwol Voetcrème.

 

Vereniging van Cosmeticajournalisten
De VCJ bestaat uit 47 toonaangevende journalisten die over cosmetica schrijven in glossy magazines, vaktijdschriften, dag- en weekbladen en op internet. De VCJ is een belangenvereniging die als doel heeft de onderlinge contacten te onderhouden en de kennis van de beroepsgroep te vergroten. Elk jaar vindt de Astir Award uitreiking plaats, maar er worden ook regelmatig ledenbijeenkomsten georganiseerd om met elkaar te discussiëren over een actueel onderwerp. Meer informatie: www.cosmeticajournalisten.nl.

Lees ook:Patricia Paay reikt Oscars van de cosmetica industrie uit
Lees ook:Dr. Hauschka bekroond in de categorie Best Eco
Lees ook:Renate Verbaan is een natural beauty
Lees ook:NIVEA for Men bekroond met Beauty Astir
Lees ook:AVÈNE TOLÉRANCE EXTRÊME valt in de ‘beauty prijzen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>