Smeren mannen al meer dan vrouwen?

Berichtte ik vrijdag nog in mijn BNR Nieuwsradio-uitzending dat de markt voor mannencosmetica met 11% is gegroeid maar dat die toename vooral media-gedreven is, ofwel; de vraag wordt gecreeerd door veel publicaties en het uitbrengen van nieuwe producten, in het Tijdschrift voor Marketing van oktober worden de cijfers gepubliceerd van een exclusief voor dat vakblad gehouden onderzoek waaruit blijkt dat mannen momenteel meer dan vrouwen in het 'cosmeticabad' duiken. Goh, zou ik daarom zoveel mannelijke bezoekers op mijn blog hebben?? Want dat is zeker een feit….

 

Letterlijk geknipt en geplakt van hun eigen website:

Bijna de helft van de mannen smeert wel eens een crème op zijn gezicht. Eén op de vijf Nederlandse mannen gebruikt het inmiddels dagelijks, zo blijkt uit onderzoek van Research International in opdracht van het Tijdschrift voor Marketing.

Het bureau vroeg aan 100 mannen en 100 vrouwen of ze wel eens gezichtscrème gebruiken, welke soorten ze gebruiken, en wie dan verantwoordelijk is voor de aankoop.

Opvallend is dat in het onderzoek een kwart van de vrouwen aangeeft dat ze minder dan een keer per week of nooit een gezichtscrème gebruiken. Worden de mannen vrouwelijker en vrouwen mannelijker?

16 procent van de mannen smeert een dagcrème en maar liefst 10 procent van hen geeft aan dat ze wel eens nachtcrème gebruikt hebben. Meer dan de helft van de mannen geeft aan dat hun partner de gezichtscrème meestal voor ze koopt. Meer over het onderzoek in het oktobernummer van het Tijdschrift voor Marketing, dat deze week verschijnt. 

—————————————————————

Mijn man en ik zouden bijna representatief zijn voor dit onderzoek. Laat hij het maar niet horen (dus ik fluister nu maar even….), maar hij is zeker elke dag een half uur kwijt aan zijn groomingrituelen, waar ik in een kwartier klaar ben. Ik overtref hem alleen nog in de hoeveelheid potten op mijn wastafeltje, maar voor de rest is hij in dezen al echt mijn meerdere!

Lees ook nog mijn blog het onderzoek dat het NIPO vorig jaar hield, waaruit bleek dat maar een gering percentage van de vrouwen een anti-rimpelcreme gebruikt.

Lees ook:Mannen zijn ijdeler dan we denken
Lees ook:Mannen zijn ijdel op het voetbalveld
Lees ook:Mannen houden van lachende vrouwen!
Lees ook:Man wil Sven Kramer zijn, vrouw droomt van Marco Borsato
Lees ook:mannen aan de botox

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Smeren mannen al meer dan vrouwen?

  1. Dirruk

    Wat echt interessant is, is om de onderzoeken naar het effect van niet afbrekbare PCB´s in het milieu eens te lezen en dan te constateren dat dit eigenlijk helemaal geen leuk nieuws is. Er sterven al diersoorten uit doordat de mannetjes steeds vrouwelijker worden. Enge ontwikkelingen…..

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @dirruk. klopt. afbreekbare verpakkingen zijn een groot goed! de cosmetica industrie moet nog een hoop leren op het gebied van verpakken (er is een totale overkill aan!) en afbreekbare verpakkingen. prachtig is het voorbeeld van het merk Pangea Organics, dat herplantbare doosjes heeft: kun je in de grond stoppen, zitten zaadjes in,groeien er plantjes uit. Nice huh…zie hier de url van mijn blog erover: http://beauty.blog.nl/lichaamsverzorging/2007/05/25/pangea-organics-de-doosjes-kun-je-planten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>