Monique loves….cleansing waters van Chanel en La Prairie

Geloof me, het is een ware trendbreuk! Die reinigingswatertjes van La Prairie en Chanel stonden al geruime tijd op de plank en ik hoorde ze maar smeken: probeer ons nou een keertje! Zucht, soms dacht ik; ik gooi die rotflessen weg, ze kakelen te hard in ons cosmetica-archief. Maar op een avond, toen ik stond te kijken welke reinigingsproducten ik nu eens uit zou proberen, keken ze me zo liefdevol smekend aan, dat ik overstag ging. En gelukkig maar…die doorschijnende watertjes zijn erg lekker.

 

 

Ik ben eenvoudig mens; hou van water en zeep. Geen gewone zeep natuurlijk, mocht dat uberhaupt nog bestaan, nee, Gamila 'zeep'. Zo'n brokje plantenolie. Maar ik weet ook dat je daarmee make-up er niet afhaalt, laat staan stadse vervuiling die neerslaat op je gezicht. Jaja, de merken waarschuwen daar steeds vaker voor: vluchtige organische verbindingen en pak's – polycyclische aromatische koolwaterstoffen-, die in de grote stad vooral door gemotoriseerd verkeer worden uitgestoten. Ze irriteren de huid.

Gatver…ook dat nog denk je. Ach, je weet hoe het gaat. De cosmeticaindustrie is meester is het aandragen van enge boodschappen waarvoor zij dan een engelachtige oplossing heeft gevonden die zo onweerstaanbaar is, dat je gaat kopen. Denk nog maar eens aan die huilende watertjes op mijn plank! En nou hebben wij die nog als recensie-exemplaren gekregen.

Ja jammer, ik heb niet de goedkoopste producten uitgezocht in dit reinigingssegment. Maar allez, voor jullie die er wel wat tegenaan willen gooien: Chanels Eau Douceur Reinigingswater en La Prairie's Cleansing Water zijn verslavend lekker.

De transparante vloeistoffen verspreid je dus met een watje over de huid. Make-up en luchtverontreinigende stoffen worden door de vloeistof opgelost en met het watje van de huid geveegd. De vloeistoffen bevatten ook huidverzachtende stoffen waardoor de huid na de reiniging ook lekker fris en zacht aanvoelt.

Mijn grootste hang-up om dit soort producten te gebruiken was altijd dat ik niet kon geloven dat je die vloeistof na afloop niet van je huid hoefde te wassen. Ik vond de gedachte gewoon niet prettig. Maar ik heb nu gemerkt dat mijn huid na afloop toch echt schoon is en inderdaad ook fris en zacht aanvoelt. Een nadeel: het is niet zuinig in gebruik. Je pompt al snel je hele wattenschijf vol en dan is zo'n 100 of 150 ml snel op, dat afgezet tegen het prijskaartje is het een luxe reiniging voor vrouwen die gewoon niet de tijd willen nemen voor een langzamere variant van reinigen. Met dit soort waters gaat het echt supersnel. Da's prettig, maar ook dus ook kostbaar.

La Prairie garandeert ook make-up ook heel goed te verwijderen. La Prairie Cellular Cleansing Water Face-Eyes in glazen fles, 150 ml, 66 euro

Chanel Eau Douceur Cleansing Water Balance-Anti Pollution Face and Eyes verwijdert een gewone make-up ook prima, maar een stevige make-up niet. Is daarom meer geschikt als ochtendreiniging of voor de make-uploze gebruikster, 150ml, 34 euro

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht

 

Lees ook:Get that body summerproof!
Lees ook:Reinig je face hydrofiel
Lees ook:Alleen voor echte diva’s!
Lees ook:Verlost van de pijn in je rug met WATSU
Lees ook:Eten, slapen en reinigen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Monique loves….cleansing waters van Chanel en La Prairie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>