Beauty quote van de week

 

'Lots of women can't wait to buy the products a celebrity claims to use or is selling, because it seems to be accepted as fact that being beautiful or famous means you must know about product quality or what is best for skin care and makeup.' Paula Begoun, Amerikaans cosmetica-recensent

 

Lees ook:100% geurstofvrije Mascara geeft opvallend véél volume
Lees ook:Filmpje Paula Begoun: dure creme is echt niet beter
Lees ook:‘Beautypedia’, nu ook beschikbaar vanaf je mobiele telefoon!
Lees ook:Goed nieuws voor fans van Paula’s Choice
Lees ook:Pas op met DMAE

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Beauty quote van de week

  1. Nirvana

    Een partner hebben of een kind kan blijkbaar geen vorm van succes zijn in de ogen van Alex Kuczynski. Je kunt alles wel feminisme noemen, ook een obsessie met macht of succes in oppervlakkige zin. Schoonheid kan daar eenvoudig aan worden toegevoegd. Zo ontstaat een SMS-complex: schoonheid-macht-succes.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    fraaie oneliner!

      /   Reply  / 
  3. teha

    er staat in Het Parool van dinsdag 13 november een stuk over Alex Kuczynski:ze maakt zich nu niet eens meer op;) en lijkt tien jaar jonger…tsja

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @teha, leuk dt je het noemt. moet het nog lezen. we gaan haar zelf volgende week ook interviewen. heb haar boek al maanden geleden gelezen en werd er een beetje flauw van. amerikanen hebben altijd zo’n voorspelbaar concept als ze een non fictie boek schrijven. eerst problemen aankaarten, voorbeelden geven, dan er zelf helemaal in onder duiken en zich eraan laven om vervolgens van een koude kermis thuis te komen en afscheid te nemen. kortom: eerst bekeerd worden en dan weer van het geloof afstappen. en dan denk ik: had je dat niet van te voren kunnen inschatten? het heeft iets dommigs of zo vind ik.

    neemt niet weg dat ik zeer verrassende informatie las over de handelswijze van botox producent allergan. dat is een behoorlijk geraffineerd bedrijf. blogde onlangs al dat amerikaanse feministen zich ook zo afzetten tegen de gehaaide marketing van dit soort bedrijven (en artsen). ik zal er nog wel op gaan terug komen.

    als ik haar gesproken heb:-)

    oh ja….amerika, extremiteiten…het boek zit er vol mee. erg on-nederlands. weet je nog wel…sunny bergman moest ook de plas over om een beetje te kunnen scoren ….*wink*

      /   Reply  / 
  5. zelda

    Daar kan ik me nou pas echt iets bij voorstellen, hoewel ik er zelf gelukkig helemaal geen last van heb. Maar als ik om me heen kijk, schrik ik er soms wel van. En ik zie nogal veel op dat gebied omdat mijn beide opa’s kapper waren, dus “haren” hoorden bij de opvoeding :)

      /   Reply  / 
  6. teha

    kan je het artikel hier ook plaatsen,lijkt me erg interessant! of een link maken?

      /   Reply  / 
  7. Renée

    Haarveroudering is typisch iets wat je met verjonging van binnenuit kan aapakken en wat veroorzaakt kan worden door hormonale disbalans. Met het Quoak programma worden je hormonen niveaus gemeten en bijgesteld. Ook je anti-oxidanten niveau wordt gemeten en onderhouden. Ik denk dat dat zou kunnen helpen. Zie http://www.quoak.nl voor meer informatie of vraag het aan mij. Ik ben net begonnen met het programma. Renée

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    zozo renee, die website en de benadering roept meer vragen op dan het beantwoord.

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    hoi teha, je zal het magazine moeten kopen:-) is geen straf hoor om te doen!

      /   Reply  / 
  10. Renee

    Hoi Monique,

    Vragen zijn altijd welkom! No problem. Quoak heeft een arts in huis en natuurlijk de arsten in Duitsland. Er zijn geen geheimen! Groet, Renée

      /   Reply  / 
  11. teha

    Het is één van de weinige tijdschriften die ik nog niet eerder kocht, ik zal eens kijken.
    Sinds oktober ben ik drastisch gaan bezuinigen wb tijdschriften en ik koop er heel wat minder, maar ja,een uitzondering mag:)

      /   Reply  / 
  12. redactie, monique

    haha…het is ook voor het eerst dat er een stuk van mij in staat:-)

      /   Reply  / 
  13. teha

    als je in een blad schrijft, krijg je dat blad dan ook opgestuurd of gaan ze ervan uit dat je je eigen stukje wel ken en wil je de rest lezen, moet je het maar kopen?
    Geen idee hoe dat gaat eigenlijk.

      /   Reply  / 
  14. redactie, monique

    nee hoor teha, je krijgt gewoon een ‘bewijsexemplaar’ opgestuurd:-)

      /   Reply  / 
  15. Mariannetm

    Die zware geuren zijn ietsje teveel van het goede in het koele noorden. Ik houd van Arabische geuren maar een heel klein beetje wordt toch snel al teveel.

    Er is trouwens een nieuwe niche geur uit Australie, nog niet in Nederland verkrijgbaar maar heel erg lekker en beslist niet te zoet. Tarantella van Tommi Sooni.
    Wat een goede geur!! Heerlijk met o.a. laurierbladeren.

      /   Reply  / 
  16. redactie, monique

    hmmm, wat apart marianne, ik weet dat guerlain in de serie aqua allegoria nu ook een geur met laurier heeft. je ziet sowieso momenteel weer meer groenige geuren, soms ook een beetje grassig…

    wat vind jij lekkere arabische geuren?

      /   Reply  / 
  17. Mariannetm

    Ja wat een verfrissing al dat groen, heerlijk. Al die ‘snoepgeuren’ daar heb ik meer dan genoeg van. Ik gebruikte die niet eens maar de een na de andere werd op de markt gebracht. Is die van Guerlain al in de winkels? Dan ga ik er vanmiddag even op af, door de sneeuwbuien heen. Laurier en zoethout en heel veel gras daar heb ik behoefte aan.
    Voor mijn beleving zijn Byzance en Boucheron Femme toch wel Arabische geuren, in ieder geval geinspireerd door Arabische geuren. Die had ik dus lang geleden. Nu ben ik helemaal weg van Roses Musk en Ginger musk en Powder Flowers van Montale. Ik heb er alleen nog maar proefmonstertjes van maar Roses Musk staat als bovenaan op mijn verlanglijst. Ongelofelijk wat maken ze lekkere geuren bij Montale.

    Welke Arabische geuren zou jij aanbevelen Monique?

      /   Reply  / 
  18. redactie, monique

    goh arabische geuren, ik ken ze nauwelijks. ja van amouage, maar dat is zo ontzettend zwaar. not my cup of tea. ik vind shalimar erg lekker van guerlain en jicky…geuren van begin 1900. die zijn niet echt arabisch maar wel oosters geinspireerd.

    heb je de nieuwe Les Exclusifs van Chanel al eens geroken, daar zitten echt zalige geuren bij. elegant en chic. maar niet superzwaar…

      /   Reply  / 
  19. Mariannetm

    Ik weet niet of Les Exclusifs hier verkocht worden, maar ik houd ze in gedachten. Als ik die nieuwe van Guerlain nog niet zie, dan spray ik wat Eau de Campagne van Sisley op in de winkel :-) eentje die al sinds de jaren ’70 bestaat maar wie weet weer actueel wordt want die is heel groen.

      /   Reply  / 
  20. redactie, monique

    voor les exclusifs moet je inderdaad naar de chanel winkel. die sisley geur klinkt ook spannend, ga eens informeren:-)

      /   Reply  / 
  21. redactie, monique

    marianne, over groen gesproken, rook van de week chanel 19 weer. was in mijn tienerjaren mijn grote favoriet. was ik nog redelijk groen als gras, die geur ook he…

      /   Reply  / 
  22. sister

    wat een absurd bedrag zeg, wat heeft ze dan allemaal laten doen, en op dat die jonge leeftijd?

      /   Reply  / 
  23. teha

    @monique:ik kan opeens niets meer vinden over de belgische collega’s die een klacht overdreven vonden, heb je dat weggehaald?

      /   Reply  / 
  24. redactie, monique

    teha, dat klopt. de discussie werd onzuiver en dat achtte ik geen goede zaak en verder ook niet ter zake doende voor het beautyblog inhoudelijk:-)

      /   Reply  / 
  25. teha

    aha, je hebt gelijk….dank voor je uitleg!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>