So seventies; de mannelijke Avon-consulent

Oh oh oh, die goede jaren'70. Toen was ik kind en mijn moeder was dol op creme en make-up – en ik ook. Ik zat altijd in haar make-uptas te neuzen. Toch duurde het nog tot mijn puberteit voordat ik zelf aan de slag ging. Mascara zou ik nooit gaan dragen, ik vond dat ik zulke mooie lange wimpers had. Niet nodig! Maar ik hield van bruine oogschaduw en heel veel blusher op mijn wangen. Ohlala. Maar ik kan me nog zo goed herinneren dat meneer (van?) Batenburg regelmatig bij ons op bezoek kwam met een gouden koffer vol geheimen……..

 

Prachtige potjes met geheimzinnige cremes en parfummetjes in fraaie displays die hij zo uit zijn doos toverde. Meneer (van?) Batenburg was Avon-consulent. En ik weet nog hoe knap hij was. Met een donkere bos haar, een fraaie glimlach, lieve ogen en een slank postuur. Naderhand heb ik mijn moeder nog wel eens gevraagd of hij homo was, maar ze zei eerlijk dat niet te weten. Wel smolt ze als hij weer langskwam met zijn gouden koffer. Of smolt ze van hem? Ik denk dat meneer (van?) Batenburg ook best een flirt was. Lekker thuis bij die huisvrouwtjes, lullen en smeren. Cosmetica, jummie! Mijn moeder kocht best veel. Geen idee waar ze het geld vandaan haalde. Wellicht sponsorde mijn vader haar? We kregen ook miniaturen, daar heb ik later nog eens mijn miniaturen-tick bij Yves Rocher aan over gehouden (waar ik zelf als eind-tiener hopeloos aan verslaafd was. Die pakketten met al die gratis cadeautjes erbij!)

Ik heb geen idee wat er van meneer (van?) Batenburg geworden is en of hij nog in Lelystad woont. Hij was geloof ik ook nog kapper. Hij had een gezin. Ik heb er wel eens macaroni gegeten. Hij had ook een mooie vrouw.

Altijd als ik advertenties uit de jaren ' 70 terug zie met daarop een lieftallige dame en een verwijfd mannetje denk ik weer terug aan meneer (van?) Batenburg. De Avon-consulent. Zo ludiek.

Nog meer retro nieuws:

- Toen model Ellen Soeters de Playboy cover sierde

- Toen Sylvia Kristel de Amira-tampon aanprees

- Van bakken in de zon werd je jong

 

Lees ook:Avon teamt met Christian Lacroix voor nieuwe parfums
Lees ook:Legendarisch: Sylvia Kristel in Amira tamponcommercial
Lees ook:Cursus: leren poseren als Sylvie Meis
Lees ook:Van bakken in de zon werd je jong
Lees ook:88,5 kilo woog Beyoncé toen ze zwanger was

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>