Tattoes verwijderen wordt niet mooi

Het laten verwijderen van tattoeages is een redelijk nieuwe behandeling bij de esthetische kliniek, maar peanuts is het zeker niet, zo laat de New York Times Online deze week zien. Het is pijnlijk en je hebt tot wel vijf behandelingen nodig wil een tattoe echt verdwijnen, dan wel de rest van je leven heel licht zichtbaar blijven. Bekijk de fotoreportage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook mijn verhaal in NRC.Next over het verwijderen van tatoeages van laser, een reportage in Amsterdam.

Lees ook:De sterren! Tatoeages kunnen ook mooi zijn…..
Lees ook:‘Tattoo weghalen geeft littekens,’ zegt dr Frank Niessen
Lees ook:Gamila zeep stal de show weer bij RTL Boulevard
Lees ook:Angelina Jolie in Amsterdam getatoeërd
Lees ook:Filmpje: Vaseline werft donkere huiden op straat

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Tattoes verwijderen wordt niet mooi

  1. Jan Hamer

    Met tattoes is het zo, bezint eer ge begint!
    Ik heb vroeger vaak genoeg meegemaakt dat mensen zich met een zatte kop een tattoe lieten zetten en zodra ze weer nuchter waren spijt als haren op hun hoofd hadden.
    Of ze lieten de naam van hun liefje ergens plaatsen en dan kwamen de problemen zodra ze een ander vriendinnetje kregen. Ook is het niet altijd even ongevaarlijk, sommige inkten bevatten kwalijke stoffen die de gezondheid geweld aan kunnen doen.

      /   Reply  / 
  2. tja

    ik heb een klein sterretje bij me pols
    je moet wel tatoeage latn zetten ergensvan dat jeweet datje het voor altijd weet

      /   Reply  / 
  3. Priya

    Alleen de kleur gaat weg verder niks !!
    Is ook zo zonde

      /   Reply  / 
  4. Bert

    Ik heb zelf mijn tattoos laten verwijderen in het Academisch ziekenhuis Utrecht. Dat was geen lasertechniek, maar gewoon letterlijk met de botte bijl je vel wegsnijden… Resultaat: pijn, pijn, en enorme littekens, die bijna nog erger zijn.. Als ik op vakantie ben en ik met blote armen loop, vragen mensen mij of ik door een enorme witte haai ben aangevallen… Mijn vraag is of iemand weet of mijn littekens nog te herstellen zijn, of iemand iets weet over een arts of dokter die hier in gespecialiseerd is.

      /   Reply  / 
  5. xilosje

    Ik heb het nooit begrepen die tattoes…
    Van een schilderij aan de muur weet je toch ook niet of je die na 15 jaar ofzo nog wel mooi vindt?
    Als die verwijder fratsen maar niet op kosten van de gemeenschap gedaan worden, vrees alweer het ergste.

      /   Reply  / 
  6. gabi

    bert, ik heb hetzelfde als jij.
    15 jaar geleden tattoo’s laten verwijderen, gewoon op de operatietafel.
    stukje wegsnijden, hechten, stukje wegsnijden, hechten en dat een keer of 4 tot alles weg is.
    resultaat, een gigantisch lelijk litteken.
    ik schaam me er niet echt voor, maar het is lelijk wanneer je in een hemdje loopt.
    als ik het toen had geweten, dan had ik ze laten coveren maar dat is nu te laat.
    ik zou wel’s willen vragen of er geen chirurg is die hier iets aan kan doen.

      /   Reply  / 
  7. c_mon

    Ik heb mijn tatoo,s met goed resultaat laten verwijderen bij detattoo in utrecht. En ik ben zeer tevreden!!!

      /   Reply  / 
  8. Sammy

    Ik ben zelf tattoeerder geweest en doe nu alleen nog permanente make/up en verwijder wekelijks vele tattoages. Het klopt dat het verwijdern van tattoages met een laserapparaat pijnlijk is en vaak niet mooi verdwijnt. Dit is afhankelijk van hoe diep een tattoo ooit gezet is. In sommige gevallen kan het best mooi worden. Er is ook een andere techniek die iets minder pijnlijk is maar van te voren verdoofd kan worden dmv een creme. Dit gebeurd met een bepaalde vloeistof die de kleur van de tattoo oplost….in het begin is het een wond die je kunt vergelijken met een diepe schaafwond…maar na enkele dagen vormt zich een korst..en zal de huid zich weer herstellen. Het voordeel van deze behandeling is dat je geen pigment verliest en de huid mooier geneest. Het enige nadeel is dat de tattoo ouder moet zijn dan een aantal jaar vanwege de kracht van het pigment….Het beste is dus….bezint voor ge aan een tattoo begint!!!

      /   Reply  / 
  9. jet

    zonde dat het niet helemaal onzigbaar word.die mensen hebben er spijtvan en als het dan niet helemaal verwijderd kan worden is heel jammer het word er niet mooier op

      /   Reply  / 
  10. Nance

    Ik heb zelf ook een tatoeage, die ik wil laten weghalen. Niet omdat ik er spijt o.i.d. van zou hebben, maar simpelweg omdat ik na 4 jaar nog steeds een vreselijk intense jeuk heb. Alsof het genezingsproces nog steeds gaande is. Weet iemand of dit weggaat door de tatoeage te verwijderen? Of heeft iemand misschien een andere oplossing?

      /   Reply  / 
  11. CIA

    Ik heb ook een tattoo, in mijn liesstreek. Op deze link kan je de post lezen die ik erover plaatste op mijn blog: http://ciastrikes.skynetblogs.be/post/4100635/mijn-tattoo-

    Ik heb bewust gekozen voor een plaats die bij de dagelijkse omgang met mensen niet zichtbaar is. Ik heb er dan ook nog geen seconde spijt van gehad! Ik betwijfel ten zeerste of dat het geval gaat zijn in de toekomst, daar ze heel mooi (en echt wel relatief pijnloos) gezet is, ze heel mooi geheeld is en ik er nog steeds apetrots op ben!

    Groetjes,

      /   Reply  / 
  12. Bert

    Wie betaalt jouw uitkering grappenmaker? Wie betaalt de herstel kosten als je tijdens het sporten je been breekt? En zo kan ik nog wel even door gaan. Je moet niet aan dit forum meedoen als je niet weet waar het over gaat.

      /   Reply  / 
  13. Bert

    En xilosje, dit is dus voor jou grappenmaker

      /   Reply  / 
  14. redactie, monique

    @bert en gabi: ik weet natuurlijk niet hoe jullie littekens eruit zien, maar in principe zijn altijd correcties van littekens mogelijk. in welke mate en hoe mooi het resultaat kan worden, is afhankelijk van hoe diep, groot, oud, etc. het oude litteken is. het zal een kwestie zijn van een afspraak maken met een plastisch chirurg om eeea te kunnen beoordelen. wellicht een overweging waard voor jullie?

    ik zal de vraag ook eens neerleggen bij een pls.ch en kijken of ik er een blog van kan maken voor jullie; met de (on)mogelijkheden dus.

      /   Reply  / 
  15. Bert

    zeg te gek monique met die pls.ch dank je

      /   Reply  / 
  16. redactie, monique

    @bert, no problem. als ik lees dat mijn lezers ergens problemen mee hebben op beautygebied, dan ben ik er voor om te helpen, vind ik, als beautyjournalist (en expert). ga maandag meteen even wat actie ondernemen, dus moet later deze week wel een blog erover kunnen maken:-)

    cheers!

      /   Reply  / 
  17. priss

    heej.. ik heb gehad dat me tattoo erg jeukte. ben er toen mee terug geweest naar de man die hem gezet had en die heeft er lijnen over gezet en nu heb ik er geen last meer van. het kan dus zijn dat als je dit doet dat je er geen last meer van hebt. maar doe dit in overleg met degene die het doet want dit hoeft niet bij iedereen gelijk te zijn.. succes

      /   Reply  / 
  18. piet

    eigen risico als je een tatoo laat zetten en je hem weg wilt hebben.
    moest je hem er maar niet op zetten

      /   Reply  / 
    1. J

      Wow…wat slim bedacht!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>