Schwarzkopf haargel met sekshormonen?

Wat een stunt van haarmerk Schwarzkopf om met een stylinggel te komen waarin een lustopwekkend stofje zit. Androstenen hormonen die bij de andere (of gelijke) sekse the drive om in contact te komen met elkaar moet opwekken? In NRC stond er een uitgebreid stuk over. Helaas blijkt eruit dat de waarheid minder rooskleurig is dan de marketing je wil doen geloven. De testresultaten waren ook redelijk belabberd, vooral omdat de tests zelf belabberd waren. Proefpersonen roken niet, maar keken alleen naar foto's van prettig uitziende mensen……

 

(cut and paste deel van het artikel uit NRC, van journaliste Hester van Santen)

'Toch is er hoop voor de feromonen-gel van Schwarzkopf. Hij is getest, jubelde de voorlichtster al aan de telefoon. Ze had wilde verhalen van vrouwen die aan mannen mochten ruiken die gel in hun haar hebben. Maar de onderzoeksafdeling van het bedrijf legt vervolgens uit dat het toch wat anders ligt. Het feromoon dat in de gel zit, is getest, niet de gel zelf. En niet met hele mannen, maar met foto's. Wat in de gel zit, is androstadiënone, een van de steroïden die veel in het mannenzweet zitten. Het stofje is nogal en vogue in het feromonenonderzoek, en weer net wat anders dan de feromonen in de meeste elixers van het internet.

In de Schwarzkopf-test mochten ruim tweehonderd jonge vrouwen naar foto's van „22 gemiddeld aantrekkelijke mannen" kijken. De ene helft kreeg tegelijkertijd androstadiënone te ruiken, de andere niet. En inderdaad, dat maakte een beetje uit. Erg kritisch bleven de dames wel. Op eigen kracht haalden de mannen een schamele 3,2. Met feromonen krikten ze hun rapportcijfer op tot 3,7. Nog steeds een onvoldoende. De voorlichtster: „Het helpt je voor een deel op pad." Of de cijfers ook voor de gel opgaan, daar komen we niet achter. Henkel wil niet vertellen met hoeveel feromoon de test gedaan is, en ook niet hoeveel er in de gel zit.

Placebo

Het is een wat magere basis om gebruikers van Got2b-gel verder onvoorbereid de dansvloer op te sturen, al zal het best een aardig placebo-effect hebben. Nee, mannen die zeker willen zijn van een optimale feromonenwerking moeten hardere maatregelen treffen. Ten eerste: niet douchen, zeker niet met anti-bacteriële zeep die die nuttige okselbacteriën naar de andere wereld helpt. Als zelfs dat niet werkt, zit er maar een ding op. Watten onder de armen klemmen, paar dagen laten zitten.

Hoe werkt het?

Het feromoon androstadiënone uit de gel van Schwarzkopf is onderwerp van serieus wetenschappelijk onderzoek. Twee groepen onderzoekers, in Chicago en in Salt Lake City, vonden onafhankelijk van elkaar dat vrouwen minder spanning en negatieve emoties voelen als het feromoon androstadiënone in de lucht zit. Het lukt ook als de androstadiënonelucht gemaskeerd wordt door kruidnagelgeur.

Ook de Duitse feromonenonderzoeker Thomas Hummel van de TU Dresden bestudeert de waarneming van androstadiënone. „Mannen nemen het moeilijker waar dan vrouwen", zegt hij. „Het verandert ook voor mannen: als jongetje kun je het wel waarnemen, als man niet. En vrouwen vinden androstadiënone minder onaangenaam ruiken tijdens de eisprong dan op een ander moment. Nee, niet lekker, minder vies."

Voorlopig blijft de werking van feromonen raadselachtig. Hoe worden ze waargenomen en verwerkt in de hersenen? Er zijn aanwijzingen dat die verwerking inderdaad verschilt van de meeste geurstoffen. De hersenschors-versie van ‘aha, ik ruik wat!', komt eerder als vrouwen androstadiënone ruiken, dan wanneer je ze de lucht van rotte eieren voorschotelt. '

Lees hier het volledige verhaal, het is erg leuk!

Lees ook:Gel van Nivea hét best
Lees ook:Vrouwen keren parfum de rug toe
Lees ook:Welke VS-Angel heeft de mooiste billen? Candice!
Lees ook:60% vrouwen smst naaktfoto’s van zichzelf
Lees ook:Mannen houden van lachende vrouwen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schwarzkopf haargel met sekshormonen?

  1. Emma

    Beste Meneer/Mevrouw,
    Ik heb met veel interesse uw artikel gelezen.
    Ik werk voor het departement Marketing van het bedrijf Natural Logistics waarmee we veel websites hebben om links uit te wisselen. Wij zijn geïnteresseerd in de mogelijkheid om links uit te wisselen met uw website. Wij kunnen natuurlijk uw links op één of meerdere van onze pagina´s zetten en zelfs een uniek artikel op onze publicatiewebsite.
    * wanneer u aanvaard vragen wij alleen een linkuitwisseling van het woord “feromoon” vanaf uw artikel naar onze pagina (feromonen.net). Wij bieden de mogelijkheid om uw een link op één van onze websites te plaatsen of een uniek artikel referend naar uw website.
    * een andere mogelijkheid is dat wij u een kleine tekst leveren om onder het artikel te plaatsen.
    Ik hoor graag van u.
    Met vriendelijke groeten.
    Seo Departement
    Herbal Technologies BV

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>