Draag rood!

beyonce-redDe Nederlandse Hartstichting roept iedereen in Nederland op rood te dragen op woensdag 29 september aanstaande. Op deze dag is het voor het eerst ‘Dress Red Day’. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Hartstichting dat onderdeel uitmaakt van de onlangs gestarte campagne ‘We hebben je hart nodig’ voor de strijd tegen hart- en vaatziekten onder vrouwen.

Op 29 september is op het Beursplein in Amsterdam een heus openlucht fashion atelier te vinden. Daar kunnen voorbijgangers zich in rode kleding laten hullen, om daarmee de campagne We hebben je hart nodig een warm hart toe dragen en te laten zien dat de campagne boodschap ‘hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen’ hen raakt.

Stapels grote rollen rode stof op het Beursplein zullen voorbijgangers nieuwsgierig maken en naar het fashion atelier trekken. Studenten van diverse modeacademies hebben achter de kniptafels de scharen in de aanslag om elke voorbijganger van een rood accessoire of kledingstuk te voorzien. Op de paspoppen in het atelier zijn voorbeelden van ontwerpen te zien.

Naast het Beursplein in Amsterdam, zullen ook andere plekken in Nederland rood gekleurd zijn. Vrijwilligers van de Hartstichting zetten zich in om het onderwerp vrouwen en hart- en vaatziekten onder de aandacht te brengen.

Waarom rood?

Het logo van de campagne ‘We hebben je hart nodig’ is een jurk in de alarmkleur rood. Het staat internationaal symbool voor de strijd tegen hart- en vaatziekten bij vrouwen. Het is in ons land doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.
De campagne ‘We hebben je hart nodig’ en Dress Red Day op 29 september moeten het Nederlandse publiek bewust maken dat ook vrouwen hart- en vaatziekten kunnen krijgen. De Hartstichting vraagt het publiek om giften voor onderzoek om vrouwen in de toekomst net zulke goede zorg te kunnen bieden als mannen.

Lees ook:Hart nodig….
Lees ook:Kleding van BN-ers kopen
Lees ook:Liever wit dan rood!
Lees ook:Je buikomvang zegt veel over je gezondheid
Lees ook:Bye bye buikvet, weg ermee!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>