Pep nodig? Neem Modafinil!

Ritalin, Modafinil en betablokkers blijken ook grote schaal als pepdrugs te worden gebruikt door wetenschappers. Geen jointje, geen snuif coke, dat is ordinair of not done. Nee, gewoon legale pillen, die bij nadere beschouwing echt niet meer zijn dan ordinaire drugs. Uit onderzoek van Nature blijkt dat een op de vijf wetenschappers regelmatig wat in zijn of haar mond stopt om te kunnen blijven functioneren

 

Dus schrijf maar op, als het weer eens tegenzit, en de drank je niet helpt, een joint of een snuif niet binnen hand bereik is:

Ritalin helpt uitstekend om je concentratievermogen te verhogen

Modafinil haalt in een oogwenk de vermoeidheid uit je systeem, handig als je nog ff moet doorhalen of geen jetlag kunt gebruiken (tegen dat laatste helpt Melatonine trouwens ook, in dosis van 3 gram per dag voor het slapen gaan, je moet alleen wel een clandestien adresje zien te vinden want het wordt hier niet meer verkocht)

En last but not least de betablokkers, die je bloeddruk verlagen en zo ook de zenuwen voor een speech of zo, wegnemen.

 

Lees ook:Parfum voor op je kussen..
Lees ook:Handig zonnehulpje
Lees ook:Tanden scrubben
Lees ook:Alles over haarproblemen
Lees ook:Crème beter dan botox

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Pep nodig? Neem Modafinil!

  1. Blanky

    Ik slik al een aantal maanden Modafinil in de vorm van Modiodal. Dit middel wordt mij voorgeschreven door een arts om extreme slaperigheid tegen te gaan.

    Sinds ik op zoek ben naar meer info hieromtrent ben ik me wezenloos geschrokken. Als ik alles op internet moet geloven ben ik nu een speed-junk en zal ik nooit meer zonder kunnen. Ik slik dit middel slechts wanneer ik dat nodig acht. En dat is niet elke dag. De dagen dat ik niet slik ben ik uiteraart meer last van vermoeidheid. Toch wil ik principieel niet elke dag 300mg slikken maar alleen als het echt niet zonder lukt. Soms een aantal dagen achter elkaar, soms 1 of 2 weken niet.

    God zij dank worden deze medicijnen door de zorgverzekeraar vergoed want volgens de verpakking kosten ze dik 2 euro’s per stuk. Reken maar uit. Bij gebruik van 3 per dag komt dat neer op zo’n 190 euro’s per maand! Nu is gezondheid mij heilig maar dit zou ik echt niet uit eigen zak kunnen betalen.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    Blanky, wat is de oorzaak van je extreme slaperigheid?

      /   Reply  / 
  3. blanky

    Monique,

    Waar die vermoeidheid door veroorzaakt wordt, weet ik niet. Ik heb al dik 10 jaar last van deze vermoeidheidsklachten. Meerdere malen mijn bloed laten testen. Toch kwam daar nooit iets uit. Ik voelde me ongebegrepen en was bang mijn geloofwaardigheid te verliezen. Totdat eind 2005 Hypothyreoidie werd geconstateerd. Een traag werkende schildklier. Ook hoorde ik toen pas dat mijn bloedwaarden m.b.t. die schildklier al die tijd al niet helemaal goed waren maar omdat ze nog net binnen de norm vielen is daar nooit eerder iets aan gedaan. Opgelucht dat er eindelijk iets gevonden was en hopende dat ook mijn vermoeidheid nu vlug zou verdwijnen, óók mijn vermoeidheid omdat ik tal van andere kleinere klachten had die achteraf gezien ook aan die schildklierafwijking te wijten viel, ben ik met medicatie begonnen. Ik ben met Thyrax begonnen en heb daar begin dit jaar Cytomel bijgekregen. Nu, sinds het laatste bloedonderzoek, zijn mijn waarden eindelijk op acceptabel niveau bevonden. Alle kleinere klachten zijn gedurende de afstelling van de schildklier verdwenen, op de vermoeidheid na. De arts liet mij weten dat bij 90% van de Hypothyreoidie-patienten ook die klacht verdwijnt wanneer de afstelling van de schildklier met medicatie is afgerond. Blijkbaar hoor ik bij die overige 10% die daarmee zal moeten leren leven. Toch maar naar de KNO arts gegaan. Via hem heb ik in het ziekenhuis een slaaptest ondergaan om te zien of ik wellicht een slaapstoornis heb. Apneu behoorde tot de mogelijkheden. Ik heb een keer een kastje mee naar huis gekregen dat via allerlei draden aan mijn hoofd, borst en benen verbonden was. Met dat kastje werd dan mijn slaapgedrag geregistreerd. De volgende test heb ik in het ziekenhuis ondergaan. Ik werd toen gedurende 1 dag opgenomen. Tijdens die dag moest ik aan een computer een soort alertheidstest afleggen. Ook moest ik, verdeeld over die dag, 4 keer 20 minuten op commando gaan slapen.

    Toen ik een aantal weken later bij de KNO-arts langs moest komen om de uitslagen van die testen door te spreken, stelde de arts mij gerust dat ik geen apneu heb. Godzijdank! Ik moest er niet aan denken de rest van mijn leven met een zuurstoftank te moeten gaan slapen. Toch was het een dubbel gevoel. Ik stelde me blijkbaar toch aan en mankeerde niets. Hierop reageerde de arts dat dat zeker niet zo was. Ik had dat geen apneu, maar uit de test bleek wel dat ik tijdens de “dutjes” van 20 minuten extreem vlug in diepe slaap was. De arts heeft de term “Narcolepsie” niet genoemd maar noemde het extreme slaperigheid. Of hij dat bewust deed weet ik niet. Op mijn vraag hoe dit behandeld kan worden wees hij mij op het middel Modiodal. Omdat ik nooit eerder medicijnen heb geslikt en dit nu in relatief korte tijd mijn 3e zou worden heb ik de tijd genomen om het te overdenken. Uiteindelijk ben ik zo’n 3 maanden terug overstag gegaan. Door de vele waarschuwingen op internet en de vergelijking met de harddrug Speed, ben ik er wel heel voorzichtig mee en slik ik het alleen als het echt niet lukt zonder. Ik moet er wel bij vertellen dat het bij mij gelukkig niet zo extreem is dat ik zomaar plotseling op elk willekeurig moment in slaap val, hoor. Maar er zijn wel dikwijls momenten bij dat ik er tegen moet vechten. Maar dat geeft niet, ik vecht er liever tegen dan dat ik te vlug naar die troep grijp.

    groetjes,
    blanky

      /   Reply  / 
  4. redactie, Monique

    hoi blanky. dank voor je uitgebreide verhaal. het is me wat! jouw situatie staat natuurlijk helemaal los van het blog hierboven dat vooral over gesjeesde types gaat die een drug nodig hebben, maar liever een ‘legitiem’ medicijn daarvoor nemen dan naar de coffeeshop gaan voor een joint of naar de dealer voor coke – om vooral maar door te kunnen sjeesen.

    voor jou is het middel dat niet de oorzaak van je ziekte wegneemt maar het wellicht wel draaglijker maakt. ik denk ook dat je er goed aan doet om er spaarzaam mee om te gaan zo lang dat binnen je vermogen ligt. welk medicijn je ook slikt, ze hebben altijd bijwerkingen, die je uiteindelijk nog verder van (het spreekwoordelijke) huis kunnen brengen.

    sterkte!
    monique

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>