Herstel het collageen

Dermatologen en plastisch chirurgen weten het al veel langer. Vitamine A zuur is eigenlijk één van de weinige actieve ingrediënten waarvan onomstotelijk vast staat dat het huidverjongend werkt. Nadeel? Vitamine A zuur mag alleen op indicatie door de dokter worden voorgeschreven.

Niet heel erg bereikbaar dus voor iemand met een ‘normale’ huid. De onderzoekers van het Deense Beauté Pacifique hebben echter al jaren geleden de code weten te kraken om een vrij verkrijgbare variant van dit vitamine A zuur net zo effectief te laten werken zonder de gebruikelijke bijwerkingen. Een belangrijke sleutel voor dit succes bleek de uitvinding van een slim transport ingrediënt. Een ingrediënt die het mogelijk maakt de onschuldige, maar niet zo krachtige,  pro-vitamine A esters af te geven in diepere lagen van de huid zodat deze kunnen worden omgezet in het zeer effectieve bestanddeel tretinoïne (vitamine A zuur).

Het effect van Vitamine A zuur is al in de jaren 80 door dermatologen ontdekt tijdens  onderzoek naar betere behandelingen van acné. Bij toeval kwamen de onderzoeksartsen er achter dat niet alleen de acné afnam maar dat de huid ook jonger leek te worden. Anno nu weten we dat het gebruik van vitamine A zuur de huidstructuur significant beïnvloed. Rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en aantal door een gezondere celdeling en door de productie van nieuw collageen en elastine. Zelfs de vervelende pigmentvlekken worden er minder zichtbaar door!

Dat dit geen loos argument is bewijst Beaute Pacifique door het mensen met eigen ogen te laten zien. Net zoals in Scandinavië worden dagelijks gratis ultrasound echo dagen in de apotheek georganiseerd. Een huidecho specialiste maakt een soort röntgen foto van de huid zodat deze als nulmeting kan worden vergeleken met een nieuwe huidecho scan twee maanden later. Zo blijkt de hardlopende Crème metamorphique als eerste en belangrijkste van de 38 cosmetische producten van Beaute Pacifique al in een betrekkelijk kort tijdsbestek beschadigd collageen van vele Nederlanders te hebben hersteld.

Crème Métamorphique – herstellende nachtcrème – 50ml Consumentenadviesprijs €59,95

Verkrijgbaar bij iedere Nederlandse apotheek

Beauté Pacifique huidecho specialist zie storelocator www.beautepacifique.nl

Lees ook:Helena Christensen in zee met Deens beautymerk
Lees ook:Krijg je jeugdige looks terug
Lees ook:Koffie met Collageen houdt je jong!
Lees ook:Méér collageen dankzij citrusvruchten
Lees ook:Collageen houdt de huid elastisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>