Retinol ofwel vit. A beproefd middel tegen rimpels

Waarom weet ik niet, want het is klinisch wetenschappelijk al lang bewezen dat de stof retinol, een afgeleide van vitamine A, rimpels, droogte en ouderdomsvlekken daadwerkelijk op de huid iets kan verminderen. Het helpt de huid om beter vocht vast te houden en het heeft een licht stimulerende werking op het collageen. Toch doet een clubje scientists zo'n onderzoek doodleuk weer over, om fijntjes de resultaten te kunnen publiceren in een wetenschappelijk magazine (Arch Dermatol. 2007;143:606-612 )Ditmaal waren ouderen de klos, om zich er van te vergewissen dat de stof inderdaad de huid weer mooier en gladder maakt.  Nu werd er wel een dosering van 0,4% retinol gebruikt en dat vind je nooit in een gewoon potje creme, alleen bij de huidarts. Ik heb twee bronnen, waar je een en ander kunt nalezen: Science Daily en The Beauty Brains.

Lees ook:Je buikomvang zegt veel over je gezondheid
Lees ook:Een op de zes Nederlanders krijgt huidkanker
Lees ook:Verwennerij: Verstevigende BodyOlie met Q10 en Avocado
Lees ook:Make-up is oeroud!
Lees ook:Mascara’s soms kankerverwekkend!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Retinol ofwel vit. A beproefd middel tegen rimpels

  1. Lizzy28

    In Amerika is het gebruik van een Retinol dag- of nachtcreme/serum heel gewoon. Je kunt het daar gewoon kopen, ook in hogere doseringen. Uiteraard draagt iedereen daar ook een zonnebrandmiddel met zeer hoge SPF/PPD in plaats van een dagcreme of over de dagcreme, aangezien Retinol de huid gevoeliger maakt voor zonlicht. In Europa heeft het Franse merk Avene producten zoals Ystheal en Eluage met Retinaldehyde, een afgeleide vorm die ook veel beter werkt dan Retinol. Hier in Europa lopen we erg achter op dit gebied, helaas.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    dag lizzy, ik weet het, de verschillen tussen amerika en europa, kwestie van wetgeving. de merken zeggen hier overigens dat een lagere concentratie net zo goed werkt, zo niet, nog beter. jammer genoeg krijg je geen kijkje in hun keukens om de waarheid te achterhalen.
    de afgeleide stof die jij noemt ken ik weer niet, hoor ik nauwelijks iets van het merk avene, zeker niet in nederland; uberhaupt hier niet.

    volgens mij zijn in nederland zowel roc als lancaster nog de enige merken die uberhaupt erg trouw blijven aan het vit a -concept. het was begin dit millenium nog erg ‘in’, maar lijkt helemaal wegge-ebt nu de peptide ‘zo hoog van de toren blaast’:-))

      /   Reply  / 
  3. van de Wiel

    Revitalift van L’ Oréal heeft ook Pro-Retinol verwerkt in deze serie.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    *wink*..dankdank…!

      /   Reply  / 
  5. Lizzy28

    In L’Oreal Revitalift zit Retinyl Palmitate; dit is net zoals Retinol en Retinaldehyde een vorm van Vitamine A. Retinol en Retinyl Palmitate zijn echter niet zo effectief als Retialdehyde. Het effectiefst is Retin-A (tretinoine = Vitamine A-zuur), wat alleen op voorschrift van een dermatoloog verkrijgbaar is. Let er bij het kopen van een product met Vitamine A op dat de verpakking luchtdicht is en bestand tegen licht. Als dit niet zo is, wordt de Vitamine A onwerkzaam. En gebruik altijd een dagcreme met SPF of een zonnebrandmiddel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>