Geniaal: Visnetten worden onderbroeken

North-Sea1Hoe geweldig is dit! Duikers hebben in twee jaar tijd ongeveer 20 ton aan visnetten van de bodem van de Noordzee gehaald. Die zijn opgeslagen en worden dinsdag naar een fabriek in Slovenië gebracht. Daar worden de visnetten gerecycled tot onderbroeken, sokken, handdoeken en tapijten.

Dat heeft de organisatie achter de duikacties, Healthy Seas, maandag laten weten. Vaak gaat het om netten die zijn blijven haken achter scheepswrakken. ,,Daar blijven lijnen en andere netten weer achter haken. Zo hoopt het zich op”, zegt een woordvoerster.

Van de visnetten wordt nylon gemaakt. Volgens Healthy Seas zijn er normaal 140 vaten olie nodig om 20 ton nylon te maken. ,,Die olie hoeven we nu dus niet te gebruiken.”

Het is niet bekend hoeveel ton visnetten er in totaal in de Noordzee drijven. De zee is in elk geval ,,nog lang niet schoon”, laat Healthy Seas weten. Uit VN-onderzoek blijkt dat er 640.000 ton aan visnetten, -lijnen en -haken in de wereldzeeën drijven.

foto: © Healthy Seas

Lees ook:Hulde: Unilever stopt met ‘micro beads’
Lees ook:Kies het ruime sop met Davidoff Cool Water Summer Seas…
Lees ook:Hou je van de oceaan? Bescherm haar! #lovetheocean
Lees ook:Cheryl Cole slank dankzij mint thee
Lees ook:Ga eens floaten, want daar knap je van op!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>