Recessie: Chanel ontslaat 200 man in Frankrijk

Ook in de cosmeticaindustrie slaat de recessie toe. Chanel berichtte afgelopen week dat het 200 man moet ontslaan in Frankrijk. Het gaat om mensen met kortlopende contracten en interimmers. Het merendeel valt in de fabrieken in Frankrijk, 16 man personeel wordt ontslagen in de boetiek aan de Rue de Cambon in Parijs.

Chanel had ook een mobiele kunsttentoonstelling rond de wereld reizen, dat project wordt ook stopgezet vanwege de hoge kosten.

Regelmatig worden op internationale vakwebsites ceo’s bevraagd over hoe de recessie te kunnen weerstaan in 2009 en ze reageren vrijwel allemaal hetzelfde:

de authentieke waarde van het merk herstellen en bekrachtigen, waarde voor je geld brengen, innovaties, bezuinigen op activiteiten die niet direct cash in het laatje brengen, goede personeelstrainingen omdat zij de boodschap moeten overbrengen, bezuinigen in de logistieke keten en op voorraden.

Lees ook:Let’s celebrate CHANEL Day
Lees ook:Essensis beautyyoghurts Danone floppen
Lees ook:Hip: Nagellak in groentinten
Lees ook:Chanel lanceert eigen tijdschrift
Lees ook:Chanel in zee met Willow Smith

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recessie: Chanel ontslaat 200 man in Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>