Houdt sporten ons wel zo gezond?

Verfrissend artikel in de New York Times online over de feiten en fabels rond sporten. Iedereen kent het bericht inmiddels: sporten moet om gezond te blijven. Maar de waarheid is toch genuanceerder, zo blijkt ook uit het artikel. Bewegen is goed voor het humeur en kan bijdragen in de strijd tegen bepaalde ziekten aan hart en vaten en sommige kankers. Maar…afvallen doe je er niet van, zonder een aangepast dieet, en invloed op bloeddruk en cholesterol heeft het ook nauwelijks. Daar zijn andere zaken voor nodig. Punt is: sportende mensen leven in het algemeen al gezonder, en dat maakt onderzoeken nogal diffuus.

 

 

Lees hier het artikel in NY Times.

Lees ook:

Monique's radiouitzending bij BNR over sporten en afvallen

 

Lees ook:Poll-uitslag: Ben jij al parfum-moe?
Lees ook:Je wordt niet slanker van sporten (alleen)
Lees ook:Pistachenoten zijn super gezond
Lees ook:Kwart vrouwen dik tevreden over hun lichaam…
Lees ook:Brazilianen vrijen meer om hun bloeddruk laag te houden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Houdt sporten ons wel zo gezond?

  1. Pingback: Gezond gewicht? Meet je buikomtrek | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>