36 Reacties // Reageer

36 thoughts on “over injectables gesproken

 1. zelda

  tsja, ik vind de foto vóór wel meer karakter hebben…..

    /   Reply  / 
 2. redactie,monique

  @zelda, tsja…en wat weegt dan zwaarder op deze leeftijd: karakter of een beetje gladstrijken? maar zeg eens: wat vind je er verder van? does it make sense?

    /   Reply  / 
 3. Angel Mulder

  Ik vind het wel een mooi subtiel verschil. Geen overdreven strak gedoe. Maar ik geloof toch niet dat ik hier 1100 euro voor over zou hebben…

    /   Reply  / 
 4. zelda

  Wat mijzelf betreft toch karakter; ik houd het erop zo mooi mogelijk oud te willen worden zonder verder te gaan dan smeren en te compenseren met mooie make-up, haardracht, kleding en sieraden in eigen stijl; ik moet er wel bij zeggen dat ik geluk heb met nog niet al teveel rimpels en veel mooi haar, dus misschien is dat makkelijk praten.

    /   Reply  / 
 5. Nirvana

  Monique, je linkeroorlel (rechts op de foto dus) lijkt iets opgezwollen na de behandeling. Strijkijzer?

    /   Reply  / 
 6. redactie, Monique

  heb je een vergrootglas voor me?

    /   Reply  / 
 7. redactie, Monique

  Nirv, by the way, hoe was Amerika? Ik dacht; jij neemt vast wel een fles White Patchoeli voor me mee terug van Tom Ford! zie: http://beauty.blog.nl/celebrities/2008/09/22/kreun…tom-ford-white-patchouli-met-erykah-badu

    /   Reply  / 
 8. Lou

  Ik ben het helemaal met Zelda eens. En wat mij betreft betekent in Monique’s geval meer karakter óok mooier. Naar mijn idee zal die tas (of andere stilistische ingrepen) meer doen voor het hele plaatje dan dit marginale gepeuter.

    /   Reply  / 
 9. teha

  ha Monique. deze foto doet je geen recht, ik heb je “in het echt” gezien en voor zover ik weet was dat een dag of wat vóór je behandeling en toen vond ik je mooier dan op foto links en foto rechts!
  Kijkend naar de foto’s zou ik denken dat ze op verschillende dagen zijn genomen en de ene dag zie je er wat frisser uit dan de andere, maar het blijft wel bij minimale verschillen.
  Koop die tas maar!

    /   Reply  / 
 10. Nirvana

  @Monique 1: Ja.
  @Monique 2: Leuk!

  W.b. die fles: Was me niet van het merk / de geur bewust. Daarom ook niet dat die wens bij je leefde. Ik begrijp dat het een nieuwe geur is. :-)

    /   Reply  / 
 11. redactie,monique

  uhu tee, die fotos zijn heel vervreemdend. ik heb er ook een heel andere haarkleur op. die fotos zijn inderdaad met een tussenpozen van vier weken genomen.

  maar ze laten wel het verschil zien, toch? al blijf ik het vreemd vinden dat een foto het bewijs moeten leveren, maw kunstlicht en een fotolens.

  op welke dag vind jij het plaatje dan frisser? en waarin zit ut em dan, denk je?

    /   Reply  / 
 12. redactie,monique

  nirv, laat ik nou werkelijk denken dat je elke dag dit blog leest:-))

    /   Reply  / 
 13. Sandra

  Ik zie eerlijk gezegt weinig verschil. Op de tweede foto kijk je wat meer omhoog dan op de eerste foto dus of er werkelijk verschil is lijkt mij moeilijk te zien.

    /   Reply  / 
 14. teha

  op de eerste foto vind ik je uitdrukking sprekender

    /   Reply  / 
 15. redactie, Monique

  oh, ik dacht even dat je de tweede foto zou noemen, omdat die na mijn vakantie was. maar ik kijk inderdaad nogal verschillend in de lens. maar vind je het uberhaupt niet vreemd dat je een foto en kunstlicht nodig hebt om de verschillen te kunnen zien?

  de arts is van mening dat als het met het blote oog nauwelijks te zien is, de behandeling heel geslaagd is, juist omdat we tegenwoordig natuurlijke resultaten willen die ons gezicht niet teveel veranderen.

    /   Reply  / 
 16. X

  Het is inderdaad erg subtiel. Ik vind het wel tegenvallen als ik hier voor €1100 zou voor moeten neer leggen.

    /   Reply  / 
 17. teha

  je doet het toch voor jezelf en eigenlijk zie je zelf altijd allerlei dingen die een ander niet opvallen.
  Zo had ik een verdacht plekje in mijn hals ,een huidkankertje zoals de dermatoloog het noemde en bij het weghalen zou hij dan meteen dat “andere plekje”( een grote moedervlek, zeg maar) weghalen, nou jaaaaaa, dat hoort gewoon bij mij, maar als ik het anderen vertelde, vroegen ze altijd:hû, welk plekje…dus kan je nagaan hoe anderen naar je kijken.
  Als jij tevreden bent Monique is dat toch goed genoeg?
  overigens was het niet eens een huidkankertje en heb ik een klacht ingedioend bij deze arts, die ongevraagd mij van advies diende, je zal maar wat onzekerder zijn…

    /   Reply  / 
 18. redactie, Monique

  Ha Tee, ik voel me er best goed bij en twijfel of ik het nog iets meer zal laten verfraaien. Ik vind het gewoon heel spannend om te onderzoeken: wat is het, hoe voelt het, wat gebeurt er met je. Er zijn wereldwijd al zovele vrouwen die het hebben laten doen. Vanuit journalistiek oogpunt wilde ik het eens ervaren. Ik ben ook heel benieuwd of er een verslavend aspect aan zit….en hoe je dat dan weer kunt ervaren. Gewoon een beetje als buitenstaander naar jezelf kijken, jezelf als object nemen…

  Die arts van jou was inderdaad lekker voorbarig zeg met zijn diagnose. Gelukkig is het zo dat 9 van de 10 onrustige huidcellen heel makkelijk te verwijderen zijn.

  Ik moet mijn rug weer eens laten checken. Ik heb er de laatste jaren veel meer moedervlekken bij gekregen, en gek genoeg ook vooral en alleen maar op rechts:-)

  En over subjectieve waarneming gesproken: zo is het inderdaad ook. Jij ziet dingen aan je eigen lichaam die een ander niet ziet, en de ander ziet dingen die jij niet ziet. Ik zie mezelf ook totaal anders in de spiegel, dan wanneer ik mezelf op video terugzie.

  Dagdag!

    /   Reply  / 
 19. teha

  ik denk wel dat als je er eenmaal aan begonnen bent, het altijd naar meer smaakt, dat is ook wel wat ik er over lees in de bladen.
  Ik vergelijk het een beetje met je huis opknappen, als je een muurtje schildert, valt op dat die plek ernaast ook wel eens gedaan mag worden en als dat klaar is, moeten de plinten meegenomen worden, zoiets.

    /   Reply  / 
 20. Lou

  Goeie vergelijking, Teha. Maar je kunt voor die plinten ook een mooie bank zetten – lees er een schitterende tas aanhangen…

  Persoonlijk vind ik een eigen stijl vele malen overtuigender dan een gelikt uiterlijk. Niet dat het per se of het éen of het ander is natuurlijk, maar het budget is meestal niet onbegrensd. Dus als het kiezen is tussen die onwijze tas of een minuscuul schaduwverschil bij een mondhoek, alleen maar zichtbaar bij een bepaalde belichting, dan zou ik het zelf wel weten!

  Monique, over die voor en na foto. Ik zie – je noemt het geloof ik ergens – dat de kaak rechts inderdaad een fractie vierkanter is. Ik vind (in alle bescheidenheid hoor!) dat ovale op de linkerfoto iets mooier, vriendelijker, ‘vrouwelijker’.

  Ik zou overigens ook nog wel een ‘normale’ foto willen zien, ter vergelijking. ;-)

    /   Reply  / 
 21. Lou

  Monique, bedankt! Wat een prachtige portretten. Bij elkaar geeft dat toch een wat realistischer beeld. ‘Mugshots’ – waar deze klinische foto’s veel van weg hebben – vertekenen meestal, door dat akelige licht en de starre pose. Het schetterige effect van de belichting op die créme valt vooral op: ik vermoed mica deeltjes?

    /   Reply  / 
 22. Lou

  Ai, dat moest een accent grave op creme zijn…
  (pakt in dit tekstveld echter niet)

    /   Reply  / 
 23. redactie, Monique

  dat denk ik ook Lou, ik zal eens op de inci lijst van die bewuste creme kijken wat het geweest kan zijn:-) en maak je vooral niet druk om de leestekens, je wil(t) niet weten hoe vaak ik daarmee de mist in ga, omdat posten en dergelijke bij dit soort media altijd ff snel gebeurt:-)

  de enige reden waarom ik deze twee fotos heb geplaatst omdat ze het meest duidelijk weergeven wat er gedaan is met de restylane filler.

  fijne dag!

    /   Reply  / 
 24. teha

  sowieso heel “moedig” om zo op de foto te gaan!

    /   Reply  / 
 25. redactie,monique

  tee, niet om op de foto te gaan, de arts doet dat altijd om het resultaat te kunnen bekijken, maar normaliter blijven dit soort fotos natuurlijk binnenshuis, bij arts en patient. maar het getuigt wel van moed om jezelf zo publiekelijk kenbaar te maken, that’s a fact. heb er ook echt over moeten nadenken. beauty is bij uitstek een wereld van images – opgepoetst en wel. dus dit moet dan maar de ‘naakte waarheid’ zijn – overigens prachtig programma op tv, heb je het al gezien?

    /   Reply  / 
 26. teha

  ja, malle, ik bedoel natuurlijk om ze te laten ZIEN.

    /   Reply  / 
 27. redactie, monique

  hahaha…lettervreter huh, neem je tekst te letterlijk:-) maar zeg eens tee, veronderstel jij het aangeboden zou krijgen, zou je het dan niet eens willen uitproberen? ik vermoed dat veel vrouwen deep down toch nieuwsgierig ernaar zijn…

    /   Reply  / 
 28. Lou

  Monique, je vraagt het weliswaar niet aan mij, maar zal ik je wat geks vertellen: ik ben er deep down gewoon te TROTS voor. Makeup beschouw ik als aankleding van het gezicht, maar het werkelijke sleutelen (met injectables of whatever) impliceert voor mij toch dat er iets niet deugt aan mijn kop, of aan de manier waarop die ouder wordt. Dat idee bevalt me gewoon niet. Voor degenen die dan met de auto-reparatie analogie komen, wat mij betreft gaat die niet op. Hier ‘repareer’ je namelijk iets, wat helemaal niet stuk is. Het gaat om een volstrekt natuurlijk proces – sowieso niet te vergelijken met de processen van een anorganisch gebruiksvoorwerp als een auto. Althans, zo zie ik het.

  Bovendien, ik vind een beetje ‘tekening’ juist chic. Het helpt misschien om met enige regelmaat in Parijs te komen, waar (meer dan bij ons) vrouwen van onbestemde leeftijd reuze sexy en stylish zijn, en veel van hen onbeschaamd met rimpels en wat dies meer zij rondlopen. Tuurlijk, botox-belles heeft Parijs ook.

  Verder, ik ben trots op mijn leeftijd! (ook een ’64 spruit).

  Maar, ik heb me altijd (en met veel plezier) extreem goed verzorgd: niet roken of drinken, geen vlees en weinig suiker, nooit in de zon en altijd een hoge beschermingsfactor, plus een batterij aan vitamine-producten (inclusief vitamine A zuur oftewel retin-a) inwendig en uitwendig. Daar schrijf ik aan toe dat ik doorgaans zo’n vijf tot tien jaar jonger word geschat. En dan is het misschien ook makkelijk praten…

  Ik ben er verder ook niet tegen ofzo (en veroordeel het niet wanneer een ander ervoor kiest); maar ik denk wel dat het domweg een markt is die gecreeerd wordt door ons wijs te maken dat het nooit goed genoeg is.

  Ahum, lange reactie!

    /   Reply  / 
 29. redactie, monique

  ik vind het juist heerlijk als mensen reageren, Lou!

  die auto-reparatie analogie, die ken ik ook. van fillerarts leo rozelaars, maar hij heeft dan over een apk’tje voor je huid, een onderhoudsbeurt.

  het is fascinerend dat jij het over trots hebt. die emotie ken ik er persoonlijk niet bij. wel maak ik me zorgen over het feit dat als artsen marketing bedrijven het nog veel meer erin hakt bij consumenten juist omdat het medici zijn, dan wanneer het potjes creme producerende bedrijven zijn, waarbij je toch al vaak half half het idee hebt dat je het met een korrel zout moet nemen.

  en wat ik heel onredelijk vind, is dat het zo ontzettend duur is. volgens mij houden producenten als allergan en consorten de gelederen fors gesloten als het om in- en verkoopprijzen van deze vulmiddelen gaat. en wellicht ook om andere ingrepen waarbij weer apparatuur nodig is die schreeuwend duur is.

  \ik las net nog een paragraaf in het boek beauty junkie van alex kucinsky (of zoiets) waarin ze claimt dat de industrie zo’n groei heeft doorgemaakt in amerika omdat steeds minder medische ingrepen vergoed worden waardoor de inkomens van artsen ook benadeeld worden en het des te aantrekkelijker is geworden om in prive klinieken schoonheidsingrepen uit te gaan voeren, want daar kun je echt binnenlopen.

  ik ben ook zo benieuwd wat een fillerarts met reputatie bij ons in nederland verdient:-) ik heb het nog nooit gevraagd.

  cheers

    /   Reply  / 
 30. teha

  nee, ook als het me aangeboden zou worden zou ik het niet doen.
  Eerlijk gezegd deels gewoon angst voor het onbekende, voor het snijden waar het niet “nodig” is, maar ik kan me wel vinden in wat Lou zegt, hoewel ik het woord trots niet zou gebruiken, maar het eigenlijk wel lekker vind klinken.
  Ik heb altijd goed voor mezelf gezorgd: op tijd naar bed, niet roken, niet drinken, gezond eten, smeren, (wel in de zon tot mijn 35ste)water drinken enz enz en ja, als je dan ouder wordt (ik ben 53) dan hoort dat er gewoon bij.
  En ik wordt ook doorgaans 10 jaar jonger geschat, maar dat heeft ook met uitstraling te maken.
  En ik veroordeel het zeker niet bij anderen, verbaas me er soms wel over want ik vind veel BNers heel wat minder mooi geworden dan ze waren vóó’r de botox enzo.

    /   Reply  / 
 31. Nirvana

  @Monique: Dat geldt eerder voor je RSS feed. Ik vind het jammer dat reacties op je blog ook niet per RSS feed beschikbaar zijn.

  @Teha: Om BNer te worden is verstand geen eerste vereiste.

    /   Reply  / 
 32. teha

  @nirvana: nee, eerder een contra-indicatie!!

    /   Reply  / 
 33. redactie, monique

  Interessant Nirv, ik wist niet dat dat mogelijk was. Ik heb op dit blog wel een functionaliteit waarbij je kan aangeven of je reacties op je eigen post(s) bij een topic wilt ontvangen in je mailbus. kijk hieronder maar: ‘stuur me een email als iemand op mij reageert.’

  verder vind ik wel dat het postingsoverzicht rechts in de navigatie heel erg onoverzichtelijk is. wat betreft zijn fora veel duidelijkeer als je ergens een discussie over wilt opzetten (of een theekranje:-))

    /   Reply  / 
 34. Nirvana

  @Monique: Je hebt er speciale RSS-readers voor. Die zijn makkelijk te gebruiken. De mijne is er alleen voor Mac. Maar je kunt vast ook gratis zo’n ding voor Windows downloaden.

  Mail sturen als er bij hetzelfde topic wordt gereageerd gebruik ik, maar in principe vind ik RSS handiger. Je hebt meteen een overzicht van wat er (ongeveer) staat.

    /   Reply  / 
 35. redactie, monique

  aha, nu ja, wellicht is de uitgever van dit blog walhalla nog niet zo ver…..:-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>