Een beautytreat in het Finse winterwonderland

Het is alweer twee winters geleden dat ik op uitnodiging van Paul Blaak van communicatiebureau JPR en zijn klant Voigt Travel meemocht op persreis naar Finland. Heel noordelijk en tegen de Russische grens aan. Ik heb daar onvergetelijke dagen meegemaakt. Vooral de bijna nachtelijke uurtjes in de sauna, de drankjes ervoor en erna, de wandelingen in de nacht terwijl het landschap met zilversneeuw bestrooit lijkt te zijn, en de stoere safaritochten op snowscooters en met honden zijn onvergetelijk, nog altijd. Wat is die mystiek toch?

Ik zit nu net in een reisbijlage van de Volkskrant een stuk over Finland te lezen en ik merk dat de journaliste net zo betoverd is geraakt als ik toen. Dat wonderlijke winterlandschap is ruig en ongerept en zo gestileerd tegelijkertijd. Het is adembenemend en een verademing voor iedereen die rilt van de wintersportrituelen in de bekende Europese landen (zoals ik).

In Finland beleef je niet alleen een droom uit je kinderjaren, toen de winters nog echte winters leken te zijn, en de verhalen uit sprookjesboeken tot leven kwamen. In Finland is dat gewoon nog zo. Je treft niet overal mensen, drukte, naargeestig groepsgedrag, rijen voor alles en nog wat. Oke, er zijn geen zwarte pistes, maar who cares. De ruige safaritochten zijn een veel grotere belevenis. En die sauna’s!

We trokken op een gegeven moment naar verschillende hutten in de middle of nowhere waar ons dan een kok wachtte die heerlijke verse maaltijden bereidde. Als je daarna nog lekker de sauna in duikt en geniet van de nacht buiten, zo stil en zo glinsterend. Je warmt op, je bloeit op, je verwondert je over zoveel schoonheid, je komt tot rust. Ai, ik wil zo snel mogelijk terug!

Lees ook:Handdoekje leggen….
Lees ook:Wellness de Veluwse Bron scoort het hoogst!
Lees ook:Naar de sauna voor nog geen tientje!
Lees ook:Bevrijdend: In bikini naar de sauna
Lees ook:Lekker opwarmen & ontspannen in de Iki-Sauna !

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Een beautytreat in het Finse winterwonderland

 1. Maya

  Hoi Monique, bovenstaande reis staat heeeeeeel hoog op mijn wensenlijstje!!! Heb jij het noorderlicht nog gezien? Het enige wat mij tot nu tegenhoudt zijn de maaltijden met rendiervlees die de koks schijnen te bereiden. Ik eet geen vlees!! Maar aan de andere kant: er bestaan hier van die zakjes oplosstamppot. Die zou ik in mijn koffer kunnen stoppen :-) .
  Dat sprookjesachtige, dat Anton Pieck-achtige, dat trekt mij zo aan!

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  Haha Maya! Ik ben zelf half vegetarisch maar vaak in het buitenland 100% veggie. Reken maar dat je daarmee in Finland heel goed uit de voeten kan hoor. No problem:-)

    /   Reply  / 
 3. Jules Coryfeeen

  Ik wil volgende keer ook wel zo’n uitnodiging.

    /   Reply  / 
 4. Bureau Monique Lindeboom Auteur

  @Jules…ja goed he…..*wink*

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Nieuw Versace hotel houdt je voeten koel | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>