De hoeden van Koningin Beatrix bekijken!

Het duurt nog wel even, maar je kunt het maar alvast in je agenda hebben staan: vanaf 23 maart 2017 is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ te zien. Het koningschap vanBeatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht. Tijdens haar 33 jaar lange regeerperiode, van 1980 tot 2013, draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed: tijdens staatsbezoeken, ontvangsten, ontelbare openingen en prijsuitreikingen, op Prinsjesdag en Koninginnedag. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’.

In de tentoonstelling staan creaties van hoedenmakers Harry Scheltens, Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn centraal, gecombineerd met beelden van de gelegenheden waarop ze werden gedragen. Het hoofddeksel staat nooit op zichzelf, maar wordt altijd in combinatie met de kleding bepaald, ontworpen en gekleurd, veelal in samenspraak met koningin en hoedenmaker. De hoeden tonen verrassend veel mogelijkheden in kleurgebruik, materialen, versieringen en een creatief vormen- en lijnenspel.

De tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ is ontworpen door Maarten Spruyt en Tsur Reshef en georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Verzamelingen, beheerd door het Koninklijk Huisarchief in Den Haag.

Foto: PPE / Paleis het Loo

Lees ook:Maxima alom bewonderd
Lees ook:Kijk Queen Beatrix eens shinen
Lees ook:Oranje Boven! Ensemble koningin Máxima morgen te bewonderen in TextielMuseum
Lees ook:De Ideale Vrouw
Lees ook:Koh Dutch!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>