Doei psoriasis, welkom eeuwige jeugd met krokodillenolie…

Volgens The Telegraph is er iets nieuws op het gebied van beauty: krokodillenolie. Dit goedje is afkomstig van krokodillen en zou een gunstig effect hebben op de huid. Zo zou het prima werken tegen psoriasis, je huid jong houden en je zou er aandoeningen waaronder eczeem en couperose mee kunnen behandelen. Het barst van de Vitamine E, Vitamine A, omega 3, 6 en 9, linoleenzuur en antiseptische terpenen.

Het wordt verkocht door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Repcillin en zou door hen ook aan ziekenhuizen worden verkocht. De krokodillenolie verwerken ze in huid- en haarverzorgingsproducten. Super interessant allemaal, maar ook vreemd als je bedenkt hoe ‘droog en ruw’ de huid van een krokodil eruit ziet in praktijd.

Per krokodil (overleden uiteraard) komt er ongeveer 600 gram vet uit het dier welke wordt verwerkt voor de producten. Alles zou op een verantwoorde manier gebeuren. Het gebruikte vet voor de producten is afkomstig van krokodillen uit krokodillenkwekerijen die worden gekweekt voor hun huid en vlees. Het is dus niet zo dat ze er nog eens apart voor worden gekilld…

De Repcillin-producten dragen de Fairtrade, Not Tested on Animals en Eco Salt – labels.

Lees ook:Oeps, een Milkshake is net zo slecht als 30 koekjes!
Lees ook:Jouw tablet was nog nooit Zoo schattig!
Lees ook:Isa Hoes herdenkt Antonie Kamerling met tattoo
Lees ook:Shop je slank! (dus niet)
Lees ook:Snack bewust

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>