Fijne nieuwe producten voor de eczeemhuid

image007Speciaal voor de droge tot zeer droge en rode huid met jeuk, zoals bij atopisch eczeem, lanceert huidexpert Eucerin haar nieuwe productlijn AtoControl. Hiermee komt Eucerin als eerste in de dermatologische cosmeticabranche met een aanvullende verzorgingslijn voor de gehele cyclus van een droge rode huid met jeuk, zoals bij atopisch eczeem. Met deze productlijn biedt Eucerin namelijk producten voor zowel de onderhoudsfase als voor de zogenoemde flare ups (opvlamming), ook wel de acute fase. Door het gebruik van ingrediënten als Omega 6-vetzuren uit Teunisboem- en Druivenpitolie en Licochalcone helpen de producten de beschadigde huidbarrière te herstellen, de huid langdurig te hydrateren en te kalmeren, en roodheid te verminderen. De lijn bestaat uit de AtoControl Face Care Cream, Bath&Shower Oil, Body Care Lotion en de Acute Care Cream. De laatstgenoemde is uniek door het kalmerend complex met onder andere Menthoxypropanediol dat acute jeuk verlicht en verkoelend werkt. De complete productlijn is vanaf oktober exclusief verkrijgbaar bij de apotheek.

Verschillende fases van atopisch eczeem

Het verloop van atopisch eczeem kent twee fases: de rustige en de acute fase. Tijdens de rustige fase voelt de huid droog tot zeer droog aan. De huid is in deze periode vaak licht geïrriteerd en roze tot rood gekleurd. In de acute fase is er sprake van zogenaamde flare ups. Een flare up is te herkennen aan een zeer droge, opgezwollen, pijnlijke, soms zelfs bloedende, rode tot dieprode huid. Deze fases wisselen elkaar af en dit is een onvermijdelijke cyclus. De Eucerin AtoControl-lijn biedt aanvullende verzorging voor beide fases.

Oorzaak & oplossing

Een droge, rode en jeukende huid wordt vaak veroorzaakt door een verminderde productie van barrière-lipiden en Omega 6-vetzuren. Hierdoor wordt de barrièrefunctie van de huid aangetast en kunnen irriterende stoffen de huid binnendringen. Dit kan leiden tot jeukende ontstekingen, vooral wanneer de huid droog is en blijft. De gehele Eucerin AtoControl productlijn bevat een hoge concentratie natuurlijke Omega 6-vetzuren uit Teunisbloem- en Druivenpitolie die de beschadigde huidbarrière helpen te herstellen en de huid langdurig hydrateren. Daarnaast bevatten alle producten Licochalcone, een extract van zoethoutwortel, dat de huid kalmeert en roodheid vermindert.

De oplossing van Eucerin: de AtoControl productlijn

De Eucerin AtoControl Bath&Shower Oil en Body Care Lotion zijn speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse basisverzorging van de lichaamshuid. Daarnaast biedt Eucerin de AtoControl Face Care Cream voor dagelijkse gezichtsverzorging voor mensen met een droge, rode, jeukende huid zoals bij atopisch eczeem. Eucerin ontwikkelde het product Acute Care voor de juiste verzorging tijdens een flare up (acute fase) waarbij de huid zeer droog, rood, geïrriteerd en jeukerig aan kan voelen. Cream. Dit product heeft een zeer rijke formule met een uniek kalmerend complex. Het biedt direct verlichting tijdens een flare up door de toevoeging van twee extra ingrediënten, ten opzichte van de andere producten uit de lijn: Decanediol, met antibacteriële werking om huidirritatie te verminderen en Menthoxypropanediol, dat de jeuk verlicht, kalmeert en de huid direct verkoelt. Hiermee is Eucerin Acute Care Cream het eerste product op de markt dat effectief verlichting biedt in de acute fase zonder vet aan te voelen.

De effectiviteit en de huidverdraagzaamheid van de Eucerin AtoControl productlijn is klinisch en dermatologisch getest en bewezen. Het bevat natuurlijke ingrediënten, geen parabenen en geen parfum.

De Eucerin AtoControl-producten zijn vanaf oktober 2013 verkrijgbaar bij de apotheek voor de volgende consumentenadviesprijzen:

  • Bath&Shower Oil, € 14,49 voor 400ml
  • Body Care Lotion, € 17,99 voor 200ml
  • Body Care Lotion, € 20,99 voor pompfles van 400ml
  • Face Care Cream, € 19,49 voor tube van 50ml
  • Acute Care Cream, € 14,99 voor tube van 40ml

 

Over Eucerin

Eucerin heeft al meer dan 110 jaar ervaring in dermatologie en cosmetische huidverzorging. Door de nauwe samenwerking met dermatologen en wetenschappelijke onderbouwing, garandeert Eucerin betrouwbare en uiterst effectieve productinnovaties volgens hoge dermatologische normen. Door selectief actieve ingrediënten te kiezen en klinisch bewijs te vereisen is Eucerin het synoniem voor uitstekende productkwaliteit en de combinatie van effectiviteit en buitengewone huidverdraagzaamheid.

image013

 

 

Lees ook:MARBERT Daily Care Day & Night Cream
Lees ook:BFF voor je huid: rijke bodyolie in sprayvorm
Lees ook:Dag kopzorgen!
Lees ook:Een zomer zónder droge of geprikkelde hoofd- en lichaamshuid
Lees ook:Zéér mild voor je hoofdhuid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>