Nieuwe Braun Ionen-haarstyler werkt echt

Blogden we recent nog dat we onder de indruk waren de van de nieuwe ionentechnologie in de fohn van Braun, inmiddels is hij uitgeprobeerd en we kunnen niet anders zeggen dan dat het absoluut werkt. Neem mijn fijne haar waar altijd aan een kant pluizige plukken zitten; weg! Mijn haar is superzacht, vol volume en glanst niet overdreven maar wel gewoon mooi.

 

De styler heeft zowel een 'satin' functie dat je haar dus zacht maakt als een 'ionic' functie dat dus voor extra glans moet zorgen. 

Het valt me op dat het lijkt alsof stylingproducten beter houdbaar blijven op je haren. Alsof ze door mijn oude, ook veel warmere fohn, toch deels oplosten tijdens de styling. Wellicht blijft het stylingproduct beter in de haren opgesloten, omdat deze fohn de haarschubbetjes sneller laat sluiten? Deze nieuwe Braun is niet alleen qua styling mooi, ook de werkzaamheid is intrigerend.

Een nadeel; die negatieve ionen die ervoor zorgen dat je haar zo zacht en glanzend wordt, kunnen niet hun werk doen in een vochtige omgeving. Dat betekent dus dat je na het douchen niet je haar in de badkamer kan stylen. Da's lastig. Hier lees je ons eerdere blog erover.

Overigens heeft kappers haarverzorgingsmerk Tigi in de serie BedHead ook zo'n fohn uitgebracht. Tigi wordt verkocht bij kappers. Ik geloof alleen niet dat de fohn hier al verkrijgbaar is, maar dat kun je altijd zelf navragen.

Lees ook deze blogs:

- Braun heeft er nu ook eentje voor gekleurd haar

Lees ook:Super glanzend haar met de ionentechnologie van Braun
Lees ook:Schwarzkopf en Braun lief voor geverfd haar
Lees ook:Sulfaat-vrije shampoo helpt tegen uitdroging
Lees ook:Test: De nieuwe stijltang van Babyliss mét stoom
Lees ook:Braun roept uit voorzorg en op eigen initiatief Satin Pro en Satin Hair Colour haardrogers terug

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Nieuwe Braun Ionen-haarstyler werkt echt

 1. Maya

  @monique: bedankt weer voor de gouden tip. Een vriendin van mij had het er ook al over, die was verbaasd dat ze geen pluisje meer had.
  Ik ga hem aanschaffen bij Kijkshop, die hebben nu een aanbieding: je krijgt er 2 gratis Wella producten bij plus een kortingsbon waarmee je 19% BTW kan terugkrijgen bij Braun.

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  braun styler: da’s een mooie aanbieding inderdaad. ik heb eigenlijk helemaal vergeten te kijken (ik ben..) hoe duur die fohn is..
  zou ‘em trouwens zoveel mogelijk met de combinatie van zowel de satin als de ionenstand gebruiken. geeft het mooiste resultaat.

  laat me weten wat je ervan vindt!

    /   Reply  / 
 3. Maya

  Hoi Monique, hij is momenteel e. 49,95 maar overal (in Leiden dan…) uitverkocht. Woensdag zou ie bij de Kijkshop weer binnenkomen dus dan ga ik hem halen.
  Ik hou je op de hoogte! Braun is zelf zo overtuigd van het mooie resultaat dat als ie niet bevalt je hem binnen twee maanden kan terugsturen en je je geld terugkrijgt.

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  @maya…zo, i am impressed. ze zetten zo wel hoog in zeg. vast ook om eventuele concurrenten die er geheit (d?) nu snel aan zullen gaan komen met een vergelijkbaar apparaat, af te troeven…

    /   Reply  / 
 5. Maya

  Hoi Monique, je zegt: “zou ‘em trouwens zoveel mogelijk met de combinatie van zowel de satin als de ionenstand gebruiken. geeft het mooiste resultaat.”
  Is dat omdat je haar anders TEveel gaat glanzen en het te slap wordt??
  Heb jij overigens die zilveren highlights nog laten zetten?

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  ha maya, als je alleen de satin stand gebruikt mis je net dat beetje extra glans. althans dat is mijn indruk na 2x gebruik (pas).

  wat zijn de ervaringen van jouw vriendin tot nu toe?

  ja die highlights, daar moet ik nog steeds over bloggen want het was ontzettend leuk in de metamorfose shop van rob peetoom in haarlem! komt snel….:-)

    /   Reply  / 
 7. Maya

  Die vriendin van mij is helemaal lyrisch. Ze krijgt al haar ‘pluisjes’ weg! Ik ben dus zelf ook erg benieuwd. Wordt vervolgd.

    /   Reply  / 
 8. redactie, monique

  ha dames, nog even over de braunstyler: na 4x uitgeprobeerd te hebben ben ik van mening dat vooral die ionisator heel erg goed dienst doet. van de satin knop, die zorgt voor koelere lucht ook op hardere standen, ben ik niet onder de indruk. die maakt mijn haar toch weer droger, zoals een gewone fohn dat ook doet. maar die ionenknop is top. opmerkelijk vind ik ook dat mijn haar zelfs meer golfslag heeft, daarnaast blijft het soepel, zacht en toch in model met volume

  maya heb jij hem al gekocht?

    /   Reply  / 
 9. teha

  vertel nou even over de highlights….

    /   Reply  / 
 10. redactie, monique

  ah ja, daar ga ik morgen nog een blogje over maken. het was namelijk een hele leuke tent waar ik dat liet doen, en ik ben daar getriggerd door de kleurmogelijkheden….

    /   Reply  / 
 11. Maya

  @monique: ja, gistermiddag gekocht! Nog niet gebruikt – moest rechtstreeks naar een familie-sinterklaasfeest.
  Gisteravond de doos uitgepakt, ziet er allemaal indrukwekkend uit. Vanavond maar even voor het eerst proberen na het haren wassen, spannend! Dank voor de tip trouwens voor de satin-ionen knop!

    /   Reply  / 
 12. redactie, monique

  braunstyler: ik ben tot de conclusie gekomen dat hij het beste werkt als je zowel de satin functie als de ionen functie aan zet. individueel doen ze toch minder dan wanneer je ze allebei tegelijk gebruikt. samen is glans en volume en geen pluis.
  apart gebruik mis ik beide keren het extra volume en voelbare aanwezigheid van je stylingproduct.

    /   Reply  / 
 13. Maya

  @monique: gisteravond voor het eerst de Braun föhn gebruikt om mijn haren te drogen, heb ze niet gestyld en heb alleen de ionenknop aangezet. Een extra glans viel me niet op maar mijn haar voelde wel heel lekker, toen ik vanochtend wakker werd zat mijn haar ook niet in de klit wat meestal wel zo is met die bos van mij. Ik zal zondag eens de beide standen gelijk proberen.

    /   Reply  / 
 14. redactie, monique

  maya,leuk he, wat kun je toch genieten als blijkt dat iets echt werkt! ben benieuwd hoe bij jouw het effect vand e beide standen zal zijn.

    /   Reply  / 
 15. Maya

  @monique: ik ben tevreden! Heb de ionen- en satinknop tegelijkertijd aangezet. Volgens mij kan deze föhn (in deze stand dan) nooit slecht voor je haar zijn de warmte is miniem; de passaatwind op Bonaire is drie keer zo warm. Mijn haar is zacht en glanzend zonder slap te zijn (want dat is vaak het gevolg van zachtmakende producten). Heel makkelijk doorkambaar ook. Glansspray is niet nodig, ik heb alleen de gratis föhnmousse gebruikt die in het pakket zat. Kortom: een dikke tien en zeker het geld waard!

    /   Reply  / 
 16. redactie, monique

  goed he, hij zal op mijn lijstje van de beste producten van 2007 op beauty blog gaan prijken. en dan denk ik….hadden ze dit niet eerder kunnen verzinnen?:-))

  het enige wat ik me nog afvraag, is of die ionisator wel lang genoeg mee gaat. heb geen idee nog hoe ze dat in die fohn verwerkt hebben en of die functie op een gegeven moment uitgeblust kan zijn.

  maar eensn navragen

    /   Reply  / 
 17. Maya

  Dat is wel een goede, dat van die ionisator. Ik neem aan dat die ionisator gewoon lang meegaat. Ik weet niet precies hoe de technologie werkt maar het is toch gewoon een klein apparaatje in de föhn? Op de NL site van Braun is de informatie over de SatinPro nog niet beschikbaar maar op de Engelse Braun site wel:
  http://www.braun.com/uk/satinhair/satinhair.html

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>