Ruikt je hoofdhuid vies?

Ik heb een scherp reukvermogen en ruik allerlei lichaamsgeurtjes heel goed. Natuurlijk weet ik dat haar kan stinken en dat ik me er soms ook op betrap dat ik denk dat een hoofdhuid kan stinken. Maar het blijkt dus ook echt zo te zijn. Het is zelfs een ‘aandoening’; the smelly scalp syndrome.

 

Het komt vooral voor bij mensen met een vette hoofdhuid. De van nature aanwezige micro-organismen, in dit geval een schimmel, gedijt er goed op en dat veroorzaakt een niet definieerbaar vreemd luchtje. Wat helpt is het gebruik van een anti-bacteriele shampoo, waar ondermeer wat sulphur in zit. Zowel op de website van Beautybrains lees je er meer over, als op SmellyScalps. Er blijken trouwens heel wat meer mensen last van te hebben, dan je denkt…

Lees ook:Redken speelt in op jeukende hoofdhuid
Lees ook:Nieuw: anti-roos shampoo met Tea Tree, Lavendel en Argan olie
Lees ook:Shampoo van een blok
Lees ook:Glanzende haren: 1 theelepeltje shampoo is voldoende!
Lees ook:Met Eucerin pH5 shampoo geen jeukende hoofdhuid meer

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ruikt je hoofdhuid vies?

 1. Josje

  Sulphur? Bedoel je soms zwavel? Zeg dat dan…

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  precies, zwavel:-)

    /   Reply  / 
 3. mario

  Mijn haar ruikt soms ook naar zwavel en het komt uit mijn omgeving vandaan.
  Ik heb een gewoon reukvermogen net als iedereen.
  Ik gebruik het zo eerlijk en oprecht mogelijk.
  Soms hangt er een zwavellucht in de lucht waar maar weinig mensen zich aan storen.
  Ik was mijn haar met water en soms heel soms met shampoo.Als ik mijn haar was met water dan ruik ik soms zwavel.Als ik mijn haar was met shampoo dan ruik ik shampoo.IK VERMOED DAT DE ZWAVEL UIT DE LUCHT IN MIJN HAAR BLIJFT HANGEN EN DAT SPOEL IK ERAF MET WATER EN DAT KUN JE STINKEN.(IK BEDOEL DAT KUN JE RUIKEN) HOI?ioh?gegroet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>