Zonnebanken is goed voor je weerstand

Gematigde blootstelling aan zonlicht blijkt een fikse oppepper aan ons immuunsysteem te geven. Zonnebanken mag ook. Mits je het niet overdrijft!  Een kwartiertje per dag met gezicht en armen in de zon rond 12 uur of  regelmatig onder de zonnebank met het hele lichaam zonder te verbranden.  Het levert niet alleen voldoende Vitamine D op, maar blijkt ook een ferme  oppepper te zijn voor je gehele immuunsysteem. Tot deze conclusie kwamen  Australische wetenschappers. 
   
Gematigde blootstelling
   
Het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van zonlicht op het lichaam is de afgelopen jaren internationaal toegenomen. Hieruit blijkt steeds vaker dat de zon veel meer doet dan alleen de – voor de gezondheid – zo belangrijke Vitamine D aan te maken. Een studie uitgevoerd door de ondermeer wetenschappers van de universiteit van Perth zette alle bestaande onderzoeken naar UV effecten op de gezondheid van de mens op een rij. Zij concluderen dat gematigde UV blootstelling met name een sterk stimulerend effect hebben op het menselijke immuunsysteem.
   
Voorkomen Psoriasis, MS en Astma
   
Het menselijke immuunsysteem kan vooral in de maanden met de r een oppepper gebruiken. Het is van groot belang in de bestrijding van veel voorkomende infectie ziekten zoals griep en verkoudheid. In de herfst en winter is de zon te zwak en bedekken we ons lichaam met kleding tegen de temperatuur.  In de studie wordt er verder op gewezen dat gematigde blootstelling aan
ultraviolet licht van groot belang is bij het voorkomen  van Psoriasis, MS en Astma.
   
Logische verklaring vatbaarheid virussen
   
Het Australische onderzoek onderbouwt de logische verklaring voor het feit dat rond de jaarwisseling verkoudheid en griep grootschalig de kop op steken: we missen de zon. Er lopen internationaal verschillende wetenschappelijke onderzoeken gericht op het verstandig gebruik van de zonnebank. Die zullen moeten uitwijzen of de zonnebank inderdaad het antwoord is op de zonloze maanden, zoals eerdere studies van o.a. de Noorse Professor Moan al vaststelde. 
   
Natuurlijk genieten van de zon
   
Het is wetenschappelijk onomstreden dat de mens zo is vorm gegeven dat hij voor 90% van zijn vitamine D behoefte afhankelijk is van de zon. Een voldoende niveaus aan Vitamine D in het bloed is dan ook praktisch onhaalbaar om via het dieet te verkrijgen. Dan zouden we allemaal 365 dagen per jaar veel vette vis moeten eten. Dan zou er eenvoudig weg niet voldoende vis op de wereld bestaan, evenmin zou dit erg duurzaam zijn. Heel natuurlijk dus dat de mens vaak met zoveel plezier profiteert van de zonnestralen. Het is de meest efficiente en enige natuurlijke wijze om Vitamine D op peil te houden.

Lees ook:Winactie: Zonnen bij Sunday’s
Lees ook:Vitamine C gaat huidverslapping tegen
Lees ook:Cafeïne voor je haar
Lees ook:Make-up is oeroud!
Lees ook:Vooral uv-a veroorzaakt dodelijk melanoom

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zonnebanken is goed voor je weerstand

  1. Arjan

    Zonlicht is niet hetzelfde als de zonnebank, studies tonen aan dat vrouwen die 10 keer per jaar een zonnebank nemen 7x meer kans op huidkanker hebben.

    Bron: http://www.skincancer.org/

    Zonlicht beschermt juist tegen huidkanker. Het betreft mogelijk misleidende propaganda waarbij de positieve effecten van zonlicht worden misbruikt om zonnebanken te promoten, een miljoenen business.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>