Fiets je hoofdpijn weg

Heb je vaak last van hoofdpijn? Dan zul je veelal te horen krijgen: ‘wat zie jij er moe uit!’ Wie veel hoofdpijn heeft, slaapt slecht én komt energie te kort met alle gevolgen van dien. Uit recent onderzoek blijkt het goed te zijn om elke dag een stukje te gaan fietsen als je weleens last van migraine hebt. Volgens de artsen van de Cephalea Headache Centre in Gotenborg moet je elke dag een stukje op je tweewieler in middelhoog tempo rijden. Dus niet te langzaam, maar ook niet té hard! Als je dit doet zou je je migraine-aanvallen tot maar liefst 90% kunnen reduceren. Zij hebben dit een aantal proefpersonen laten doen en die reageerden uitermate enthousiast op deze

vorm van therapie. Hun aanvallen werden minder en ze hoefden minder vaak gebruik van medicijnen te maken. Super lijkt mij. Dit komt door de Endorfine die tijdens het fietsen vrij komt, endorfine is een lichaamseigen pijnstiller. Als je sport komt er endorfine vrij. Vaak is het zo dat mensen met migraine niet bewegen, omdat dit de migraine kan aanwakkeren. Maar uit het onderzoek is gebleken dat als je regelmatig beweegt dat de kans op hoofdpijn dan kleiner wordt. Wat vaker op de fiets dus!

Lees ook:Masker je wallen weg
Lees ook:Van veel fietsen wordt zijn zaad slecht ! Oei !
Lees ook:Slapen maakt je mooier
Lees ook:Paaseitjes goed voor het hart
Lees ook:Gelukkig zijn is gezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>