Estee Lauder merken domineren nieuwe De Bijenkorf beauty

Afgelopen week waren we bij de opening van de gerestylde beautyafdeling van De Bijenkorf in Amsterdam. Een heerlijke happening, maar zakelijk ook eentje die je wenkbrauwen doet fronsen….

De kaarten zijn geschud, de winnaars die de meeste omzet genereren voor de Bijenkorf mochten blijven en/of zelfs uitbreiden met een nog mooiere counter. Het beautywalhalla in Amsterdam werd 9 december feestelijk geopend. Echte eyecatchers zijn de stands van Dior, Chanel, Mac en Bobbi Brown geworden. Meters hoog, tot zelfs aan het plafond aan toe, fancy filmpjes van de catwalkshows, presentatiemeubels waar je zelf bij kan, dus alles zelf kan smeren, voelen en ruiken. Je hoeft niet meer deftig op de verkoopster te wachten. En het glanzend zwart van deze beautytorens glom je tegemoet. Een ‘ straat’  lang.

Daar tegenover komt nu de witte rij aan de overzijde van de ‘ straat’  wat magertjes over. Counters zoals van Clinique waren niet wezenlijk opgepimpt (inhoudelijk wel, want ze hebben een erg leuke spiegel waarmee de huid nu nog indringender bekeken kan worden, het loont!), zielig was de stand van Clarins, zo helemaal nu in de hoek gedrukt en stil werd ik van de afwezigheid van stands van prestigieuze merken als Shiseido en Guerlain. Ze zijn weg!!! (nagekomen bericht: Guerlain is helemaal niet weg, heeft een counter naast Dior en Mac, maar wel een nieuw uiterlijk gekregen. Zou ik het daarom over het hoofd hebben gezien? Oops…..:-)

Waarom? Centenkwestie. Er moest ruimte komen voor spraakmakers als Bobbi Brown en het overweldigende succes van MAC in Nederland. Niet onterecht natuurlijk, het zijn beide topmerken en we zijn heel blij dat ze er zijn, en bovendien.. het is gewoon een economisch spel. Maar wat ons dan verder wel opviel is dat het beautywalhalla in de Amsterdamse Bijenkorf nu wel heel erg een Estee Lauder-concern verhaal wordt. Want bijna alle merken van dit Amerikaanse bedrijf zijn daar nu prominent vertegenwoordigd. Tijd voor een eigen Lauder-wereld?

En wat gaat Shiseido nu doen? Ik hoop heel erg hard dat het binnenkort hele mooie, fijne eigen winkel gaat openen, al is het er maar een in Nederland, een prachtige flagshipstore. Mag Guerlain trouwens ook doen, zo’n prachtige winkel als het heeft in Parijs :-)

Ik droom nog maar even verder….

Binnenkort laten we je nog een leuk filmpje zien wat we gemaakt hebben op de openingsavond.

Wie nog gaat kerstshoppen moet even naar het filmpje dat mijn collega Noortje van Styletoday.com maakte, kijken. (Let maar eens goed op, je ziet mij ook nog zitten:-))

Lees ook:Amerikaanse visagisten ontwerpen flip flops voor goed doel
Lees ook:Katie Holmes is hét gezicht van ‘t cosmeticamerk Bobbi Brown
Lees ook:Eindelijk Bobbi Brown make-up in Amsterdam!
Lees ook:Bobbi Brown laat je smelten met 35 kleuren palet!
Lees ook:Limited Edtion make-up van Bobbi Brown voor de feestdagen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Estee Lauder merken domineren nieuwe De Bijenkorf beauty

 1. Stella

  Het Guerlain Parfum orgel stond altijd bij Carien in The Glamour Shop…ook weg helaas… :-(

    /   Reply  / 
 2. mascha

  Ik was daar ook!

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   he mascha, wat jammer nou! we weten natuurlijk helemaal niet van elkaar hoe we eruit zien. Jij bent van toch de misslipgloss blog? geef de volgende een seintje *wink*

     /   Reply  / 
 3. redactie, monique

  Da’s jammer Carien..Guerlain heeft zulke mooie geuren. zullen we actie gaan voeren, haha…

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  Over Guerlain: ik lees net een bericht dat de Guerlain stand in de Bijenkorf in Amsterdam helemaal niet weg is. Hij staat naast Dior en Mac. Oops…heb ik hem dan helemaal over het hoofd gezien?? Hij heeft een nieuw uiterlijk gekregen, aldus de pr-dame. Zou dat het zijn, dat ik in de vluggigheid op zoek ben gegaan naar de ‘oude’ beeltenis van de stand? Kun je nagaan hoe het brein werkt…(van mij)

    /   Reply  / 
 5. mascha

  Ik ben van beautygloss.nl , je hebt een keer hier iets over mij gepost ;) met filmpje van minerale make up aanbrengen.

    /   Reply  / 
 6. Bureau Monique Lindeboom Auteur

  ah ja..dat bedoel ik! djeez, wat ben ik warrig vandaag:-) dus jij was er ook tijdens die ‘openingsuurtjes’? kom je nog een keertje bij ons langs op kantoor als je weer in Amsterdam bent?

    /   Reply  / 
 7. mascha

  Ik mail je als ik weer eens in A’dam kom ;)

    /   Reply  / 
 8. LuNa

  Lijkt me fantastisch een zaak van Shiseido. Zo een als Kenzoki in Parijs..Kom ik vaker naar Amsterdam hoor.
  Zeker nu ik dit lees, ga ik in de komende kerstvakantie eens naar de hoofdstad, even kijken en shoppen bij de Bij!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>