Monique over de ‘waarheid achter rimpels’ in De Telegraaf

Een tijdje terug benaderde een journaliste mij voor een anti-rimpelrelaas in de Krant op Zondag van De Telegraaf. Lees de krant zelf niet (oops…), maar dat hoeft ook niet, want menigeen trok al aan de bel dat ze me gespot hadden in de krant van afgelopen zondag 4 januari 2009. Ik doe een boekje open over de fabels en feiten van anti-rimpelcremes. Hoewel ik niet altijd volledig begrijp wat er staat (haha, want wat is de invloed van regen op je huid en op de aanmaak van vrije radicalen? Dunno….), maar de strekking klopt om en nabij wel. Typisch Lindeboom-verhaal zal men zeggen. Nieuwsgierig? Je leest het hieronder.

 

Lees ook:Beschermen anti-oxidanten de huid wel?
Lees ook:Hoopgevend serum
Lees ook:Wat zie je er fit uit!
Lees ook:Mooie huid? Vermijd deze producten!
Lees ook:Stressvolle periode achter de rug? Rimpels? SERUM it is!!

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Monique over de ‘waarheid achter rimpels’ in De Telegraaf

 1. LuNa

  Ik denk dat je veel van alles erft, maar smeren helpt allicht een beetje. Als je goede dingen in je lijf stopt, je huid lekker verzorgt en niet uitdroogt, en je bakt niet al te vaak in de zon, wie garandeert je dat je rimpelloos blijft… niemand! Niemand weet het!!

    /   Reply  / 
 2. Krista

  Ik sluit me bij Luna, aan, ik denk ook dat erfelijkheid een rol speelt, en daarnaast ben ik toch wel voor een goede huidverzorging. Mijn moeder heeft er echt nooit wat aan gedaan, begint er nu pas een beetje mee (en dan nog alleen maar omdat ik Oriflame verkoop) maar haar huid is zo droog! Geen diepe rimpels hoor, maar echt uitgedroogd, naar mijn idee komt dat toch echt omdat ze er nooit wat aan gedaan heeft :(

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   ha krista, droogheid is absoluut een gevolg van de ouderdom, omdat alle celfuncties afnemen en de huid zich steeds minder goed kan beschermen. een cremetje kan dan inderdaad verlichting brengen. maar je krijgt geen droge huid omdat je niet smeert hoor.

   ps: wat doe je, omdat je oriflame verkoopt? ben niet nieuwsgierig hoor…*wink*

     /   Reply  / 
 3. Krista

  Ja ik weet dat het ook met het ouder worden te maken heeft ;) Ik kan haar er ook nog van overtuigen dat ze een droge huid heeft, ze denk nog altijd dat ze een gemengde huid heeft (zoals 20 jaar geleden ;) )
  Ik ben geen adviseuse maar beautylid, ik mag dus verkopen maar officieel geen parties geven. Heb ik ook geen tijd voor want ik heb al een volledige baan bij een konstruktieburo :D

    /   Reply  / 
  1. monique

   …je moeder wil vast niet ouder worden…*wink*

     /   Reply  / 
 4. Krista

  Haha, dat kan het ook zijn, laten we het daar dan maar op houden ;)

    /   Reply  / 
 5. E.Peters-Bokhorst

  Zomaar tijdens het “surfen” over internet kwam ik jouw blog tegen. Vaktermen he voor iemand van 58 jaar!

  Zo las ik ook je stuk over Orlane en Helena Rubinstein over de creme, die meso therapie zou kunnen vervangen. Reuze interessant.

  Ik heb altijd een slechte huid gehad, van huidarts naar huidarts, je kent dat wel. Na een aantal kuren met roaccutane was ik het helemaal zat en kwam terecht bij een goede huidspecialiste, die me op het spoor zette van Shisheido-benefiance. Tot mijn verbazing begint mijn huid al na een maand sterk te verbeteren. Er werd mij ook aangeraden een mesotherapie te doen; Ik hou niet van prikken en het is me veel te duur- dus dat doe ik niet.

  De mevrouw in de winkel van Ici Paris gaf me een proefmonster van Prodigy re plasty, schijnt nog beter te zijn dan de cremes van Shisheido. Pot kost 200 euro. Het wordt steeds duurder, ik weet het niet meer. Het klinkt misschien arrogant, maar als ik wist, dat die laatste pot nou nog beter was dan benefiance, dan kocht ik hem ook nog, want ik wil nu wel eens een keer een goede huid.

  Ik weet eigelijk niet waarom ik je deze mail stuur, maar ik wilde het gewoon even kwijt aan iemand die er verstand van heeft.

  Met vriendelijke groeten, Elly Peters-Bokhorst, Alphen aan den Rijn

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  Dag Elly, de prijs-kwaliteit verhouding zegt niet altijd wat. Het kan inderdaad zo zijn dat bepaalde producten van bepaalde duurdere merken heel goed zijn, maar het hoeft niet per definitie. Het is goed om te horen dat Benefiance van Shiseido u zo goed bevalt. Ik zou als ik u was daar dan gerust weer een pot van kopen. Waarom weer een ander product/merk als het eerdere bevalt? Prodigy van HR is inderdaad een boeiend concept, maar kostbaar. Is het wellicht een idee om gewoon wat meer monsters te vragen daarvan, zodat u voldoende heeft voor een maand? Een maand heb je namelijk wel nodig om een product goed te kunnen testen.

  hoe omschrijft je huidspecialiste je huidconditie?

  ik vind het moeilijk iets heel concreets over mesotherapie te zeggen. ik heb het zelf nog nooit ondergaan, ken ook geen ervaringen van andere vrouwen erover. uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de effecten als ze er al zijn, minimaal zijn en dan wordt de prijs/kwaliteitverhouding wel erf scheef.

  als je het toch eens wilt proberen, kijk dan of je een garantie kunt afspreken met de huidtherapeute: is er na x-aantal maanden geen verbetering opgetreden, dat je dan je geld terugkrijgt. dat lijkt me namelijk heel schappelijk.

  hartelijke groet, monique lindeboom

    /   Reply  / 
 7. E.Peters-Bokhorst

  Dank voor je supersnelle reactie! Ik zal zeker proberen om meer monstertjes te krijgen, maar meestal zijn de cosmeticawinkels daar niet scheutig mee.
  Mijn huid werd beschouwd als zeer droog en dat was ook zo. Verder zijn het allemaal lachrimpels!Van de “prikmethode van de meso therapie zie ik af, doodeng die prikjes”.Groetjes Elly en nogmaals bedankt!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>