Vrouwen zijn booming in de blogwereld!

Wat een feest van herkenning is het stuk van journaliste Heleen van Lier vandaag in de Volkskrant (Economie pg. 9) over het feit dat vrouwen booming zijn in de blogwereld. 'Sterke, interessante vrouwen nemen de blogwereld over. Ze hebben passie, vaardigheden en ze gaan niet meer weg.' Het grootste internationale blogdomein van dit moment, BlogHer, waar 2200 vrouwenblogs bij zijn aangesloten kreeg afgelopen woensdag 5 miljoen dollar van de Amerikaanse tv-zender NBC voor een samenwerkingsverband. Er hangt iets in de lucht, beste mensen, want er wordt ook steeds meer geroepen dat vrouwenmarketing helemaal hot is. Nieuwe reclamebureau's die zich hierop richten, radio-zenders promoten zichzelf als vrouwenkanaal, enz. En, de eerste vrouwelijke Nederlandse blogger zit in een tv-commerial! Moi. Maar dat wist Van Lier blijkbaar nog niet? (op de foto Heleen van Lier)

 

Lees het hele artikel van Heleen van Lier op haar pagina bij Dutch Cowgirls. Pikant detail in haar stuk is trouwens het feit dat Playboy ook de vrouwelijke bloggers in het vizier heeft gekregen en een verkiezing heeft uitgeroepen voor de meest sexy blogster. En hier ril ik dus van he. Een mannenbolwerk als Playboy wil er meteen weer bovenop duiken om het fenomeen te seksualiseren en het zo behapbaar te maken voor mannen. In het ene deel van de wereld wordt de angst voor vrouwen bezworen met het gebod je te bedekken van top tot teen, in het andere deel van de wereld wordt die angst bezworen door je direct weer tot seksueel wezen terug te brengen.

Wil je mijn coming out als beauty-expert nog eens zien? Klik dan hier op het filmpje.

copyrights: www.moniquelindeboom.nl. Bronvermelding verplicht.

Lees ook:De Maagd….in aantocht
Lees ook:Wie heeft mooiere billen? Jochem of Heleen?
Lees ook:Mooie meisjes van 50 en ouder
Lees ook:Kerstplaymate 2010: Birgit Schuurman
Lees ook:Haartrends zomer 2008, deel 3

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Vrouwen zijn booming in de blogwereld!

 1. Nirvana

  Mannenbolwerk Playboy? Wie leest dat blad nog?

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  umpf….loop ik achter? Zijn het nu de vrouwen dan, of bejaarde mannen?? ahhhh…Playboy probeert weer hip te worden met zo’n shoot als iets vaags als ‘bloggende’ vrouwen? *wink*

    /   Reply  / 
 3. Nirvana

  Ja.

  Soms staat er inderdaad een interessant interview in.
  (Vroeger dé smoes voor de intellectueel)

  Plaatjes van blote vrouwen in allerlei soorten, maten en leeftijden zijn helemaal voor niks verkrijgbaar op internet.
  Er zit natuurlijk een zekere selectie op: de vrouwen moeten zich bloot willen geven, maar dat geldt/gold ook voor bladen als Playboy.

  Internet is geduchte concurrentie, maar dat vertellen ze er niet bij natuurlijk. Ze zijn niet bang voor vrouwen. Ze zijn bezig met overleven.

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  ….die mannen of die bladen?

    /   Reply  / 
 5. Nirvana

  Bladen als Playboy.

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  ja maar ik had het over ‘mannen’…

    /   Reply  / 
 7. Nirvana

  Ach, ze hebben gewoon wat teksten nodig naast zo’n serie foto’s. Heeft ook niks tot weinig om het lijf.

  Vroeger ‘girl next door’; thans ‘meissie van het weblog’.
  De nieuwe tijd. De techniek staat voor niets.

  Beantwoord dat je vraag?

    /   Reply  / 
 8. redactie, monique

  ja, maar het matcht niet. Media en/of journalisten proberen ze als een nieuwe ‘breed’ van powervrouwen af te schilderen. deze media proberen ze terug te brengen tot louter een fysiek verschijnsel. zo’n strijd tussen intellectuele bagage en het lustvolle lichaam.

    /   Reply  / 
 9. Nirvana

  Er zijn meer vrouwen dan mannen die bloggen, volgens mij. Die praten over van alles. Je kunt er daarom ook van alles uithalen. Daarom kiest NBC ook voor vrouwen, denk ik.

  “deze media proberen ze terug te brengen tot louter een fysiek verschijnsel. zo’n strijd tussen intellectuele bagage en het lustvolle lichaam.”

  Hoezo? Playboy zet er heus wel bij wat zo’n vrouw in het dagelijks leven doet. Het is bovendien maar 1 blad.

  Financiële exploitatie door NBC en dergelijke lijkt me geen haar beter. Eigenbelang & eigenbelang.

    /   Reply  / 
 10. redactie, monique

  de combinatie vrouw en seks is zo voor de hand liggend tegenwoordig, zeker als het ook nog eens van zo’n ‘achterhaald’ instituut als playboy komt *wink*

  maar wat je zegt; zowel voor het blad als voor tv zender nbc ligt de basis bij eigenbelang, alleen is het jasje waarin je het giet wel imago- en rolbevestigend. nbc plakt er een andere sticker op dan playboy, laat (wel ogenschijnlijk) de dames meer in hun waarde. maar aan de andere kant: als bloggende vrouwen er voor kiezen om naakt in de playboy te gaan staan…tsja. dacht later ook nog; wellicht speelt het blogonderwerp van deelnemende vrouwen ook nog wel een rol. wellicht zijn zei die toch al meer over seks bloggen in een context die commercieel ook lekker ligt, wel eerder geneigd met de billen bloot te gaan in print:-)

  neemt niet weg dat je twee kanten van een medaille nu ziet vanuit het perspectief van eigen belang opgezet – de een gaat voor seks de ander gaat voor het nog verder versterken van de karakters en imago’s die de vrouwen nu al zelf hebben neergezet. blijft hoe dan ook in uitwerking toch een wereld van verschil tussen zitten.

    /   Reply  / 
 11. Nirvana

  OK.

  Uitwerking: “Ik heb mijn karakter en imago weten te versterken met behulp van NBC.”

  Wil je dat soort hulp? Wil je zo’n karakter of imago?

    /   Reply  / 
 12. redactie, monique

  Ik zou voor NBC kiezen. Het karakter hebben ze op hun blogs al neergezet en kunnen ze samen met het imago dankzij dat geld nog verder versterken cq uitbouwen.

    /   Reply  / 
 13. Nirvana

  Je krijgt dan geld omdat je vrouw bent niet omdat je goed bent.

  NBC geïnteresseerd in karakter? Van de Playboy zou ik het nog geloven. ;-)

    /   Reply  / 
 14. redactie, monique

  haha, je hebt een punt, maar dan liever omdat ik vrouw ben dan omdat ik een seksueel wezen ben. tuurlijk is nbc geinteresseerd in die karakters omdath et die karakters van die vrouwen zijn die van hun blogs zo’n succes hebben gemaakt en niets anders. die karakters zijn geld waard.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>