Is een Crème beter dan Botox?

la prairieVolgens de laatste onderzoeken zou een hydraterende crème stukken goedkoper en enorm veel efficiënter zijn om rimpels te bestrijden dan het wondermiddel botox. Althans dat beweren huidwetenschappers. Een droge huid ontwikkelt namelijk dubbel zo snel rimpels, smeren dus!
Professor Greg Hillebrand bestudeerde gedurende acht jaar 122 vrouwen met een leeftijd van tien tot 72. “De resultaten suggereren dat de kwaliteit van de buitenste laag van de huid de snelheid kan beïnvloeden waarmee uitdrukkingslijntjes veranderen in permanente rimpels. Dit is de eerste lange termijn studie die de snelheid van de ontwikkeling van rimpels meet. Daaruit blijkt dat vrouwen met een gehydrateerde huid aanzienlijk trager rimpels ontwikkelen dan degenen met een droge huid. De gemiddelde 28-jarige vrouw die haar gezicht niet verzorgt met vochtinbrengende crèmes heeft 52 procent meer zichtbare rimpels tegen haar 36ste. Als ze haar huid wel goed verzorgt met vochtinbrengende crèmes heeft ze slechts 22 procent meer rimpels tegen die leeftijd.

 

“Vrouwen, maar ook mannen, kunnen dramatisch het begin van de ontwikkeling van rimpels vertragen door hun huid dagelijks te beschermen met een goede hydraterende crème en zonnemelk vanaf jonge leeftijd. Je kunt nooit te vroeg je beginnen huid te verzorgen en jezelf tegen rimpels beschermen”, aldus de onderzoekers.

bron: HLN

Lees ook:Crème beter dan botox
Lees ook:Uitslag binnen/buitenmens onderzoek
Lees ook:Vrouwen geven een kapitaal aan make-up uit
Lees ook:Huid blijft jonger met vitamine C
Lees ook:Met moedervlekken langer jeugdig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>