Dunne wenkbrauwen verfraaien?

Regelmatig publiceren we op beauty.blog interessante columns van internetjournalist Hans J.Diks. Hans weet alles over haar, haarverlies en haarproblemen. Deze keer praat Hans je bij over wat je aan dunne wenkbrauwen kunt doen.

Dunne wenkbrauwen komt veel voor en steeds meer mensen hebben er last van, zowel vrouwen als mannen, bekijken of ze hun wenkbrauwen kunnen verdikken. Veel mensen zullen aangewezen zijn op een haartransplantatie. Er zijn echter ook gevallen waarbij een Minoxidil lotion de moeite waard kan zijn.

Minoxidil voor wenkbrauwen, een nieuwe studie 

Researchers uit Japan stelden de effectiviteit en de veiligheid vast tussen Minoxidil en een placebo. Veertig personen kregen Minoxidil voor de werkbrauwen maar alleen aan één kant. De andere kant werd met een placebo behandeld. Ook werden eventuele bijwerkingen geëvalueerd.

En dan nu de resultaten

39 personen voltooiden de studie. Na 16 weken had de Minoxidil kant een significant beter resultaat als de placebo kant. Er waren wat kleine bijwerkingen maar niet zodanig dat de proefpersonen de studie niet voltooiden.

De conclusie

Minoxidil 2% is veilig en effectief voor de behandeling van (te) dunne wenkbrauwen/

Reference of Interest

Lee S et al. Minoxidil 2% lotion for eyebrow enhancement: a randomized, double-blind, placebo-controlled, spilt-face comparative study. J Dermatol. 2014 Feb;41(2):149-52.

Lees ook:Seen @ the catwalk: grote wenkbrauwen
Lees ook:Mooie wenkbrauwen maken dé vrouw
Lees ook:Met een kantoorjob leef je korter…
Lees ook:Is haartransplantatie ook geschikt voor vrouwen?
Lees ook:Acne kan op afstand behandeld worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>