’Onderzoek wijst uit: brildragende jongeren hebben last van slecht zicht tijdens het uitgaan

‘Beslagen brillenglazen voorbij en geen last meer van slecht zicht door halo’s

Jongeren die een bril of contactlenzen dragen hebben problemen met goed zicht in slechte licht­omstandigheden. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Bausch+Lomb is gehouden onder ruim 500 jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar uit Nederland en België. Uit het onderzoek kan worden geconcludeerd dat de jongeren min of meer genoegen nemen met het feit dat het zien in minder goede lichtomstandigheden slecht is. Maar wanneer je uitgaat, wil je toch geen last hebben van een bril? Ongehinderd stappen, geen bril die irriteert en ook nog eens goed kunnen zien is wat je wilt!
Resultaten uit onderzoek
·         Bijna 50 % van de brildragers heeft tijdens het uitgaan last van bijvoorbeeld een bril die van de neus afglijdt in een warme ruimte
·         Ook het beslaan van glazen wordt in hoge mate als irritant ervaren. Maar het afzetten van de bril is geen optie want een groot gedeelte van de jongeren geeft aan de ongemakken te accepteren om toch maar goed te kunnen blijven zien.
 
Overige uitkomsten onderzoek
De jongeren blijken  vlekken te zien of halo’s rondom lampen en ervaren hinderlijke schitteringen of hebben te weinig contrast. De meest gemelde problemen van slecht zien tijdens slechte lichtomstandigheden zijn:
 
·         last van wazig zicht of vlekken rondom lampen (29%);
·         last van halo’s (kringen) rondom lampen (42%);
·         last van weinig contrast (28%);
·         last van lichtschitteringen rondom lampen (37%).
 
Dragen van Asferische contactlens voorkomt problemen bij het uitgaan
Bausch+Lomb heeft als enige contactlens fabrikant een zachte asferische daglens. Dit naar aanleiding van diverse internationale onderzoeken waaruit blijkt dat een veel gehoorde klacht het slechte zicht in slechte lichtomstandigheden is. Deze bevindingen worden nu ook in ons land met onderzoek onder jongeren bevestigd. De SofLens daily disposable contactlens heeft een asferische vorm, hierdoor komen alle lichtstralen samen op  1 punt op het netvlies waardoor het beeld helder en scherp wordt geprojecteerd. Met de SofLens daily disposable contactlenzen van Bausch+Lomb kan dus iedereen wèl helder en scherp zien, zelfs in slechte lichtomstandigheden. Dus ook tijdens het uitgaan er fantastisch uitzien en onbelemmerd dansen.
 
 BUNNY-game voor een reis naar Mexico
De fabrikant wil dit bekend maken binnen de jongeren doelgroep. Bausch+Lomb  doet dat op een ludieke manier, namelijk met een BUNNY-gameOp een verrassende wijze wordt met de BUNNY-game aan jongeren duidelijk gemaakt dat je met deze daglenzen gewoon comfortabeler en beter kunt zien. Tijdens het gamen zien ze wanneer en in welke situaties zij hinder kunnen ondervinden van slecht zicht. Het game element houdt in dat men op witte konijntjes jaagt met de cursor. Door op de konijntjes te klikken kunnen punten worden verdiend. Dat gaat nog niet zo eenvoudig want de konijntjes zijn soms al weer verdwenen voordat de cursor ze heeft ‘gevonden’. Snelheid van handelen is belangrijk voor de score.
Met deze game is ook een prijs te winnen. En niet zomaar eentje! De winnaar van de BUNNY-game krijgt een vliegreis voor 2 personen naar Mexico inclusief hotelovernachting en ontbijt plus toegangskaarten voor enkele dagen van het wereldvermaarde BPM festival op Playa del Carmen, een internationaal festival met uitsluitend top DJ’s van over de gehele wereld. Dit geldt zowel voor spelers in Nederland als in België.Meer uitleg over de campagne, voordelen van SofLens en verkooppunten zijn te vinden op www.wiljijechtalleszien.nl.

Lees ook:‘Beslagen brillenglazen voorbij en geen last meer van slecht zicht door halo’s’
Lees ook:Zachte asferische daglens verbetert zicht in het donker
Lees ook:Onderzoek wijst uit: veel brildragende strandgangers nemen onvoldoende maatregelen om ook in de zon goed zicht te hebben
Lees ook:‘Grijs haar en rimpels niet zo erg als slechter kunnen zien’
Lees ook:‘Grijs haar en rimpels niet zo erg als slechter kunnen zien’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>