Kalknagels zijn besmettelijk

De sloffen, dikke sokken en moonboots mogen de kast weer in; de lente is in aantocht! Vanaf nu tellen we af naar lange zonnige dagen op het terras en strand. Mooie en verzorgde voeten en nagels zijn dan natuurlijk wel een ‘must’. Om ze op tijd ‘slipperklaar’ te krijgen, is het belangrijk om nu al te starten met de juiste verzorging. Vooral als een nagel verkleurd, dik of brokkelig is wat veroorzaakt kan zijn door een schimmelinfectie, ook wel kalk- of schimmelnagel genoemd. Snel een nagellakje erop lijkt misschien de oplossing, maar om echt mooie en gezonde nagels te krijgen is meer (tijd) nodig.

Een kalknagel vormt dé grootste teen-afknapper1 en is de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen, blijkt uit klinisch onderzoek. Kalknagels komen meestal voor aan de tenen. Ze zien er doorgaans niet mooi uit, omdat ze vaak verkleurd, ruw of brokkelig zijn. Daarnaast kunnen deze nagels, als ze niet op tijd en goed behandeld worden, zó dik worden dat knippen niet meer kan en het dragen van zelfs de meest fijne sneakers pijnlijk kan zijn.

Online test
In het begin merk je vaak weinig van een kalknagel omdat een schimmel langzaam groeit. Voor veel mensen is het dan ook lastig om vast te stellen of ze last hebben van een kalknagel. Een huisarts of een (medisch) pedicure kan goed beoordelen of er sprake is van een kalknagel en adviseren over de juiste behandeling, bijvoorbeeld met Naloc. Op Naloc.nl is een kalknageltest te doen waarbij direct een eerste advies wordt gegeven. 

Naloc bevordert herstel en uiterlijk van kalknagels
Kalknagels zijn besmettelijk. Tijdig en effectief te behandelen om besmetting van andere nagels te voorkomen is dus belangrijk. Naloc is een product dat het herstel en uiterlijk van kalknagels bevordert. Het is makkelijk in gebruik: eenmaal per dag aanbrengen, zonder opbouwschema en vijlen is niet nodig. Naloc verbetert zowel de structuur als de vochtbalans van de nagel. Daarnaast voorkomt het schimmel- en bacteriegroei. Klinisch onderzoek toont aan dat 77% van de  gebruikers van Naloc binnen twee weken de eerste verbeteringen aan de nagel ervaart, 92% na acht weken. Een goede behandeling van kalknagels heeft tijd nodig; Naloc dient 3 tot 6 maanden gebruikt te worden voor significant resultaat.

Voetfeitjes 1 en tips om kalknagels te voorkomen

 • Draag altijd ventilerende schoenen, was sokken op 60 graden, wissel schoenen regelmatig af en draag slippers in openbare gelegenheden, zoals zwembaden.
 • Volgens 40% van de vrouwen bepaalt het uiterlijk van de teennagels de mate waarin we blij zijn met onze voeten.
 • Een kwart van de vrouwen zou nooit haar voeten in het openbaar tonen, zonder zeker te weten dat ze er goed uit zien.
 • De Nederlandse vrouw beoordeelt haar voeten gemiddeld met het cijfer 6,8. 17% geeft een onvoldoende (cijfer 5 of lager). Mannen geven hun voeten gemiddeld het cijfer 7.
 • 29% van de Nederlanders (onder vrouwen zelfs 35%) vindt het belangrijk de voeten altijd goed te verzorgen. 15% verzorgt de voeten alleen in de zomer of voor een speciale gelegenheid (date, feestje, sauna, etc.).
 • 48% van de Nederlanders weet niet dat een schimmelinfectie aan de nagel (kalknagel) de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen is.
 • De kans op een kalknagel kan vergroot worden door een verminderde weerstand, aandoeningen zoals diabetes mellitus en ouder worden.
 • Na kalknagels zijn wratten en onverzorgde nagels de grootste teen-afknappers.

Meer informatie
Op www.Naloc.nl kan men terecht voor meer informatie over kalk- en psoriasisnagels en de kalknageltest.

Naloc is zonder recept verkrijgbaar bij adviesdrogist, apotheek, voetspecialisten en online via Naloc.nl. De consumentenadviesprijs is € 27,95 (tube van 10 ml). Met één tube kunnen gemiddeld drie nagels, gedurende drie maanden behandeld worden.

Lees ook:Hoe blij ben jij met je voeten?
Lees ook:Au revoir voetproblemen!
Lees ook:Vieze voeten kunnen echt niet!
Lees ook:We make-uppen vijf volle jaren gedurende ons leven
Lees ook:Daarom moet je nagelriemen verwijderen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kalknagels zijn besmettelijk

 1. Kalknagels

  Het is goed om je tijdig in te lezen over dergelijke middelen om kalknagels te genezen. Zeker nu de zomer in volle gang is en de sandalen weer uit de kast worden gehaald.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>