49% van de mannen vindt de voeten van zijn partner mooi

Het ideale van bloggen is dat je regelmatig wordt uitgenodigd voor de meest leuke beauty events. Zo waren we afgelopen week te gast bij Hansaplast. Iedereen weet dat Hansaplast pleisters vertegenwoordigt, maar wist je ook dat zij enorm veel fijne producten voor je voeten op de markt brengen? Omdat Hansaplast alweer 90 jaar bestaat dit jaar nodigden zij beautybloggend Nederland uit voor een serieus voetenverwennerij-event. Na eerst van presentatie over de nieuwste pleisters en voetenverzorzingsproducten te hebben genoten, kregen alle aanwezigen een heuse happyfeet behandeling met de producten van Hansaplast. De voetenscrub is een serieuze aanrader! Tijdens het event kregen we ook een heleboel leuke nieuwtjes over Nederlanders en voetenverzorging te horen.

Ondanks dat onze voeten niet vaak zichtbaar zijn voor de buitenwereld, verzorgt 97,5 procent van de Nederlanders ze wel. We doen dit vooral omdat dit hoort bij normale lichaamsverzorging (70%) maar ook om voetklachten te voorkomen (61%). Waar we het meeste last van hebben is overtollig eelt en een droge huid. En hoewel mannen heel tevreden zijn over de voeten van hun partner, kunnen zijn voeten volgens haar wel eens een opknapbeurt gebruiken! Dit blijkt uit onderzoek[1] van Hansaplast, die dit jaar zijn 90ste verjaardag viert.

Nagels knippen in de badkamer

We verzorgen onze voeten voornamelijk door onze nagels te knippen (88%) en eelt te verwijderen (41%). Eelt is nog steeds het grootste voetprobleem, maar liefst 33 procent van de ondervraagden heeft hier last van. Ruim een derde smeert de voeten wel eens in met een crème. De badkamer is nog steeds de meest aangewezen plek om onze voeten te verzorgen, maar we gebruiken ook de slaap- en huiskamer hiervoor.

Mannen meer tevreden dan vrouwen over de voeten van hun partner

Acht op de tien mannen en vrouwen met partner vinden het belangrijk dat hun partner verzorgde voeten heeft.

Ruim 60 procent vindt iets lelijk aan zijn of haar eigen voeten, vooral eelt en teennagels zijn hier debet aan. Bijna de helft (49%) van de mannen vindt de voeten van zijn partner mooi. Vrouwen daarentegen zijn minder positief over zijn voeten. Slechts 23 procent is te spreken over de voeten van haar geliefde en vindt dat zijn voeten wel een opknapbeurt kunnen gebruiken (21% vs. 6%). Ook vinden mannen de voeten van hun partner vaker sexy (23% vs. 6%) en opwindend (10% vs. 5%) dan vrouwen. Voor 15 procent van de mensen onder de dertig spelen de voeten een belangrijke rol als erogene zone.

Wie mogen er aan onze voeten zitten?

Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan dat zij liever niet hebben dat er iemand anders dan zijzelf aan hun voeten zit. En hoewel de helft van de mannen het prima vindt als hun partner aan hun voeten zit, vindt maar één op de drie vrouwen het goed als haar partner bijvoorbeeld haar nagels knipt. Zelfs professionals worden door minder dan de helft van de ondervraagden toegestaan.

Aanpak grootste voetprobleem: eelt

Het jubilerende Hansaplast introduceert nu een nieuwe anti-eelt lijn om het grootste voetprobleem aan te pakken. De Anti-Eelt Crème, Anti-Eelt Serum en Anti-Eelt Peeling bieden de meest effectieve en snelle oplossing voor de zeer droge en verharde huid. Hansaplast Anti-Eelt Crème:De crème biedt zichtbaar resultaat in vier dagen en gaat eeltvorming tegen door de toevoeging van 20% Ureum. Dit is een huideigen stof die vocht vasthoudt in de huid. Breng de crème twee keer per dag aan op de verharde huid en masseer de crème met cirkelvormige bewegingen totdat deze volledig is geabsorbeerd door de huid.

Hansaplast Anti-Eelt Serum:
Het Hansaplast Anti-Eelt Serum met 20% Ureum is effectief vanaf de eerste applicatie. Breng het serum twee keer per dag aan op de specifieke eeltplekken. Bij hardnekkige eelt kan na de behandeling met het serum een puimsteen gebruikt worden om de verzachte huid te verwijderen.

 Hansaplast Anti-Eelt Peeling
De Peeling met 5% Ureum is effectief en verzorgend tegelijkertijd door de toevoeging van amandelolie. Breng een kleine hoeveelheid scrub aan op de vochtige voeten, vooral op de voetzolen, en masseer de eeltplekken met een lichte druk. Spoel zorgvuldig af met warm water en droog de voeten goed af.De Hansaplast Anti-Eelt-lijn is geschikt voor diabetici en is dermatologisch getest.  De producten zijn per april verkrijgbaar voor de consumentenadviesprijs van:Hansaplast Anti-Eelt Crème (75 ml):        €6,49*Hansaplast Anti-Eelt Serum (6 ml):           €7,49*Hansaplast Anti-Eelt Peeling (75 ml):       €5,49*

 

[1] Onderzoek Kien in opdracht van Hansaplast onder 1046 respondenten in de leeftijd van 16 jaar en ouder in februari 2012

Lees ook:Vieze voeten kunnen echt niet!
Lees ook:Sssssssscrubben
Lees ook:Posh heeft de meest lelijke voeten
Lees ook:Je voeten #Feetie-proof
Lees ook:Nederlanders houden van hun gezicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>