Dodelijk gezichtspoeder

Vroeger waren er tal van middeltjes om je huid er blanker uit te laten zien. Helaas niet even veilig allemaal. Zo maakten weledelgestelde vrouwen in Italie dankbaar gebruik van het destijds populaire witte gezichtspoeder Aqua Toffana,  deze was uitgevonden door Signora Toffana (1653 – 1719).

Het blanke poeder bevatte de ingredienten:  arsenicum en wolfskers (zeer giftige bessen). Wanneer deze ‘opgemaakte’ vrouwen door hun echtgenoten werden gekust, leidde dit steevast tot de dood van hun partners. Maar liefst zes honderd mannen legden het loodje dankzij het gevaarlijke poedertje van Signora Toffana. Deze koele moordernaares werd later geexecuteerd.

Lees ook:Paris Hilton is met het verkeerde poedertje gespot…
Lees ook:Beeldschone mugshot van Paris
Lees ook:Röntgenfoto’s van borsten Marilyn Monroe: 36.000 euro
Lees ook:Er is een nieuw MIU MIU parfum geboren
Lees ook:Gezonde muffins met blauwe bessen en noten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dodelijk gezichtspoeder

  1. maxima

    Woehaa!:(

      /   Reply  / 
  2. Ellen

    Dan hebben wij de oplossing, de huidverzorgingsproducten van Hannah.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>