L’Oreals in-vitro huidtestmodel maakt dierproeven voorgoed overbodig

Gisteren werd bekend gemaakt dat het Episkin model, waarmee L'Oreal in een laboratoriumomgeving op een gereconstrueerde huid gevoeligheidstesten kan doen, door het European Centre for the Validation of Alternative Methods (ECVAM) is goedgekeurd. Het zogeheten in-vitro model test het irritatievermogen van cosmeticastoffen op menselijk huidweefsel. Volgens de ECVAM is het model in staat om het irritatiepotentieel van chemicalien met grote zekerheid en precisie te voorspellen. Het zal daarom dierproeven volledig kunnen vervangen. Volgens L'Oreal gaat het om tienduizend substanties die nu niet meer op dieren getest hoeven worden. L'Oreal stopte in 1989 met dierproeven voor bestaande producten, maar tot nu toe nog niet voor individuele ingredienten.

Lees ook:Liegt de industrie over dierproeven?
Lees ook:Nieuw serum maakt mascara overbodig
Lees ook:L’Oreal koopt gehypte luxe haircare merk PureOlogy op
Lees ook:L’Oreal voor mascara-claim op de vingers getikt
Lees ook:L’Oreal in Frankrijk voor de rechter wegens discriminatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>