76% heeft last van gevoelige tanden

Iets meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich in het dagelijks leven belemmerd door zijn of haar gebit en 76% geeft aan wel eens last te hebben van gevoelige tanden, zo blijkt uit onderzoek van tandpastamerk Sensodyne. Vooral koude drankjes en etenswaren, zoals bier, witte wijn en ijs worden dan overgeslagen. De ondervraagden ervaren het als een groot gemis om een ijsje of koud wijntje te moeten laten staan. Een avondje in een goed restaurant met vrienden (31%) en een terrasje pakken (26%) zijn namelijk de meest favoriete eetmomenten van de Nederlanders. Ook het zondagontbijt met het gezin (21%) zorgt voor geluk en maakt de top drie compleet.

Meer doe-het-zelven door stijgende tandartskosten
De verwachting is dat tandartskosten de komende periode sterk stijgen. Zeker 31% van de Nederlanders zegt daardoor minder vaak naar de tandarts te gaan, terwijl één op de vijf zijn eigen gebit een onvoldoende geeft. Een derde denkt de bezuiniging op het tandartsbezoek te kunnen oplossen door meer aandacht te besteden aan tanden poetsen, terwijl een andere groep verwacht het tandartsbezoek te kunnen uitstellen door een tandpasta van een beter merk te gebruiken. Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat bijna de helft van de Nederlanders alleen extra aandacht besteed aan het gebit vlak voor een bezoek aan de tandarts.

Highlights
•Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich in het dagelijks leven belemmerd door zijn/haar gebit.
•76% van de ondervraagden heeft wel eens last van gevoelige tanden en laat dan vooral koude etenswaren en dranken zoals ijs, bier en wijn staan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

•31% van de Nederlanders zegt in de toekomst minder vaak naar de tandarts te gaan, nu de verwachting is dat de tandartskosten de komende periode flink zullen stijgen.

•Gemiddeld geven Nederlanders hun gebit een 6,7. Één op de vijf geeft een onvoldoende.
•Nederlanders zouden graag een kauwgom willen hebben die je tanden poetst.

Over Sensodyne
Sensodyne tandpasta biedt dagelijkse bescherming tegen gevoelige tanden en is eerste keus van tandartsen en mondhygiënisten bij gevoelige tanden. Sensodyne biedt een breed assortiment mondverzorgingsproducten, zoals tandpasta’s, zachte tandenborstels, mondwater, floss en speciale producten voor kinderen. Sensodyne is onderdeel van GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.

Meer informatie over de producten van Sensodyne vindt u op www.sensodyne.nl
Neem ook eens een kijkje op de actiesite www.2wekentest.nl

Over het onderzoek
Het onderzoek naar Nederlanders en hun gebit is uitgevoerd door Stadpeil Online Onderzoek. Aan het onderzoek namen 1.095 respondenten deel. Het veldwerk vond plaats tussen 6 en 9 maart 2012. De gemiddelde leeftijd van de respondenten bedraagt 45 jaar. De verdeling man/vrouw is 50/50.

 

 

Lees ook:Chantal Janzen poetst er op los….
Lees ook:Nooit meer zere tanden!
Lees ook:Bestrijdt de oorzaak van de pijn met tandeigen mineralen
Lees ook:Geen gevoelige tanden meer bij het eten van IJS!
Lees ook:Transparante beugel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>