Ga eens floaten, want daar knap je van op!

Ben je gestressed? Wil je je opnieuw opladen? Heb je er ooit weleens over nagedacht hoe het is om heerlijk te ontspannen en gewichtsloos te drijven op zout water? Voor veel mensen is dit één van de meest ontspannende onderdelen tijdens een bezoek aan een sauna- en wellnessresort. Maar hoe werkt dat principe nu eigenlijk en is wat zijn de voordelen van het zogenaamde floaten?

Van oudsher trokken mensen naar de Dode Zee in Jordanië vanwege het helende effect van het zoute water. Het water was goed voor de huid, en het drijven zorgde voor ontspannen spieren. Algemeen directeur Gert van der Steen : “Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat drijven op zout water, ook wel floaten genoemd, goed is voor de gezondheid. De eerste floatcabine stamt zelfs uit de jaren ’50, het is een bewezen techniek om zowel lichaam als geest optimaal te ontspannen. Het water in het zoutwaterbad wordt verrijkt met speciaal magnesiumzout. Dit speciale zout zorgt voor het draagvermogen tijdens het drijven.”

De truc is om heerlijk achterover te gaan liggen en je lichaam te ontspannen, het drijven gaat dan vanzelf. Een drijfsessie in een zoutwaterbad heeft ongekend veel voordelen. Floaten stimuleert de circulatie van bloed en zuurstof. Na een tijdje daalt de bloeddruk en mentale en fysieke stress nemen af. Door een betere bloedsomloop versnelt floaten het herstel van blessures. Daarnaast verlicht het diverse huidklachten en wordt het ingezet bij reuma en fibromyalgie. Ook bij psychische klachten is floaten effectief. Zo wordt het ingezet bij stressbehandeling, burnouts en angstbestrijding. Niet zomaar een bad dus, je komt er als herboren uit!

In januari is het zoutwaterbad bij Elysium compleet vernieuwd, nieuwe tegels en een mooie palmboom om het relaxen compleet te maken. Qua grootte (7 x 11 meter) is dit openluchtbad uniek in West-Europa. Het is niet voor niets één van de favoriete baden van de Elysium gasten. Ik raad je aan: ga er eens floaten en voel je herboren!

Elysium in Bleiswijk is verkozen tot beste wellnessresort van Zuid-Holland in 2013 en 2014 en behoort tot de top 3 van Nederland. Elysium is onderdeel van International Wellness Resorts (IWR), welke bestaat uit 5 toonaangevende wellnessbedrijven met tezamen een landelijke dekking. Op jaarbasis ontvangt de groep meer dan 950.000 gasten die zien dat een Dagje Wellness heerlijk en ontspannen kan zijn.

Lees ook:Toe aan optimale ontspanning? Kom we gaan floaten!
Lees ook:Scheveningen: 365 dagen per jaar ontspannen aan zee
Lees ook:We ‘wellnessen’ het liefst bij de Veluwse Bron
Lees ook:Van floaten knap je serieus op
Lees ook:Neem ‘s een massage!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>