Trakteer jezelf op een bezoek aan het Yves Rocher Ecohotel & Spa

Er zijn twee nieuwe wellnessruimten in het Yves Rocher Ecohotel & Spa geopend. Een zwembad waar fysieke inspanning en sportieve activiteiten centraal staan Een ontspanningsruimte om lichaam en geest tot rust te laten komen

Ervaar de nieuwe faciliteiten van het Yves Rocher Ecohotel & Spa – La Gree des Landes en wordt een met de natuur.

Dankzij het ruim 14 meter lange sportzwembad, de ontspannings- en wellnessruimte waar lichaam en geest kunnen ‘bijtanken’, de enthousiaste instructeurs voor yoga, pilates en aquabiking, de Waff® ontspannings- en bewegingsruimte … Het hele complex staat in het teken van welzijn en herstel van het contact met je innerlijke zelf. En dat alles op het ritme van de natuur.

Alle ruimten zijn vrij toegankelijk voor de gasten van de spa en het hotel. De activiteiten kunnen ofwel in groepsverband worden gedaan onder leiding van een instructeur, ofwel individueel in de vorm van sessies met een personal coach… U sport en ontspant zoals u het zelf prettig vindt.

Het zwembadcomplex is ontworpen volgens dezelfde richtlijnen voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid als het Yves Rocher Ecohotel & Spa. In deze natuurlijke omgeving en weldadige ambiance zwemt u in alle rust en sereniteit.

100% HERNIEUWBARE ENERGIE

Doordat de brede glazen pui van de zwembadruimte op het zuidwesten gericht is, en door de perfecte warmte-isolatie, wordt hier het hele jaar door optimaal geprofiteerd van het licht en de natuurlijke warmte van de zon. Dankzij de verlengde daken en zonweringen is de gemiddelde temperatuur in de zomer niet meer dan 28°C, net als in de winter. Het zwembadwater wordt uitsluitend verwarmd met de verbranding van afvalhout dat afkomstig is van het onderhoud van de bosgebieden in de omgeving. Hiermee wordt overigens het hele complex verwarmd..

100% WATERRECYCLING

Hier wordt zuinig met het water omgegaan. De douchekoppen en kranen zijn voorzien van doorstroombegrenzers, waardoor het waterverbruik aanzienlijk beperkt wordt. Het zwembadwater wordt ontsmet met een UV-behandeling, zodat er slechts een minimale hoeveelheid chloor hoeft te worden gebruikt. Dit efficiënte systeem levert bovendien een verbetering van de luchtkwaliteit op. Al het gebruikte water wordt gerecycled. Het wordt opgevangen in een reservoir en hergebruikt om bijvoorbeeld de terrassen schoon te spuiten en de begroeiing op de daken van de hotelkamers te besproeien.

100% NATUURLIJKE OMGEVING

Douglashout, acaciahout… Al het hout dat gebruikt is voor de skeletbouw, de terrassen, de lambriseringen en de houten vloeren, is afkomstig van Franse, duurzaam beheerde bossen. Om de lucht zuiver en gezond te houden is voor de muurverf en de vloerbekleding gekozen voor materialen zonder vluchtige organische stoffen (VOS). De plantenmuur, het weidse uitzicht over het groene landschap en de optimale geluidsisolatie… De hele omgeving is gericht op een gevoel van zen en geborgenheid in het hart van de natuur.

SAMENGEVAT

•  De ruimten zijn meer dan royaal: het yogalokaal beslaat 38 m², het zwembad is meer dan 14 meter lang, de glazen pui is 23 meter breed en hetterras heeft een oppervlakte van 72m².

•  Duurzaam en efficiënt energieverbruik: 100% warmteterugwinning uit houtstook,ligging op het zuidwesten om de natuurlijke lichtinval optimaal te benutten, energiezuinige verlichting.

•  Bewust waterbeheer: waterbesparende kranen en douchekoppen, het water wordt behandeld met UV om het chloorgebruik te beperken, 100% hergebruik van afvalwater voor besproeiing.

•  Een natuurlijke en kalme ‘zen’-sfeer: plantenmuur, gezondere lucht dankzij VOS-vrije materialen, optimale geluidsisolatie.

•  Het eerste ecohotel waar wellness en duurzaamheid elkaar ontmoeten. De uitgelezen plek voor fysieke inspanning en mentale ontspanning te midden van de natuur.

 

www.yves-rocher.com

Lees ook:Yves Rocher speelt voor Kerstman
Lees ook:Yves Rocher ontpopt zich als groene weldoener
Lees ook:Wondertje voor je haren
Lees ook:Win een Yves Rocher Beauty Party!
Lees ook:Word jij Miss Make-Up Days?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>