Voorkom huidkanker, smeer je in!

 

Dr.Jetske Ultee heeft een missie:

Graag wil ik jullie vertellen over mijn nieuwe missie: ervoor zorgen dat Nederlanders veiliger met de zon omgaan. Als artsonderzoeker in de cosmetische dermatologie ervaar ik dat weinig mensen beseffen hoe belangrijk bescherming is.

 

Stichting Sunwiser

Om mijn missie uit te voeren heb ik de Stichting Sunwiser opgericht. Een non-profit organisatie die onderzoek doet naar zongedrag, lesmateriaal ontwikkelt voor scholen en consumentencampagnes voert om meer bewustzijn te creëren. Ook heeft Stichting Sunwiser een veilige zonnebrandcrème ontwikkeld: Suncover. Een zonnebrandcrème die milde ingrediënten bevat, effectieve filters heeft en op non-profit basis wordt verkocht.

Kop in het zand

Ik vind dat Nederland zijn kop in het zand steekt. We denken dat het hier zo’n vaart niet loopt omdat het vaak bewolkt is. Maar schadelijke UVstralen komen ook dwars door wolken heen. De kans op huidkanker zal de komende jaren schrikbarend toenemen, zo blijkt uit epidemiologisch onderzoek. Terwijl we weten dat circa 90 % van de gevallen wordt veroorzaakt door de zon en dat de ergste schade juist optreedt in de kindertijd.

check ook:

www.smeerjein.nl

Lees ook:Fajah smeert in met olijfolie en citroen
Lees ook:Zonnebrand crèmes schadelijk
Lees ook:Kinderen worden veel te weinig ingesmeerd
Lees ook:De verbrande billen van Daphne
Lees ook:Johnny Heitinga zont te lang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>