Biologische zonnecosmetica

Biologisch is beter en booming, ook op het gebied van beauty.

Met de vaak verraderlijke lentezon en zomermaanden alweer in het vooruitzicht en de verontrustende berichtgeving rondom de chemicaliën in conventionele zonnecosmetica, neemt de vraag om hoogwaardige en vooral veilige zonneproducten toe. Nieuw op de Nederlandse markt is de van oorsprong Franse, gecertificeerd biologische zonnelijn van LOVEA BIO.

Deze natuurlijke, minerale producten ter bescherming tegen UV- straling staan garant voor 100% veilig bruinen en genieten van alle goede eigenschappen van de zon! In tegenstelling tot veel andere zonbeschermingsproducten die vaak gebaseerd zijn op chemische zonnefilters, bevatten de producten van LOVEA BIO uitsluitend 100% natuurlijke, minerale filters en dito verzorgende ingrediënten.

Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.  LOVEA BIO, veilig dankzij uitsluitend 100% minerale zonnefilters Veel zonnebrandcrèmes op basis van chemische zonnefilters (o.a. oxybenzone) zijn, volgens een onderzoek van het Instituut voor Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit van Zurich, mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Dit komt doordat deze in de huid dringen, het natuurlijke hormoonsysteem van het lichaam kunnen beïnvloeden en allergische reacties kunnen veroorzaken.

De zonneproducten van LOVEA BIO zij allen gebaseerd op een zuivere minerale bescherming dankzij titaniumdioxide. Dit werkt volledig anders dan een chemische zonnefilter en is bovenal 100% veilig.  Geen witte waas, een directe bescherming en geen terugloop qua SPF De minerale bescherming van de LOVEA BIO- producten dringt niet ín de huid, maar blijft op de huid liggen, zonder een witte waas achter te laten. Dit werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend schild, dat de zonnestralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden.

De minerale filters in LOVEA BIO beschermen de huid direct na het aanbrengen. Chemische zonnefilters hebben enige inwerktijd nodig, voordat ze de huid optimaal beschermen. De beschermende werking van minerale filters neemt ook niet af gedurende de dag. Dit, in tegenstelling tot zonneproducten op basis van chemische filters, waarvan de beschermende werking geleidelijk wél afneemt.  De SPF’s van producten op basis van chemische zonnefilters lopen bovendien in de loop der tijd terug. Na een jaar is deze SPF vaak al gehalveerd. De SPF’s van minerale filters  zoals in de producten van LOVEA BIO blijven echter gelijk, gedurende de gehele houdbaarheid van het product (ca. 3 jaar).

Alle producten van LOVEA BIO hebben een ECOCERT®- certificering. Producten met het ECOCERT®- keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit biologische teelt. Bij dit keurmerk dienen producten ten minste 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong te bevatten. In het geval van de LOVEA BIO- lijn is dit percentage zelfs 100%! De producten van LOVEA BIO beschikken allen tevens over het Cosmébio®- label. Cosmébio® is de Franse beroepsorganisatie die de volledige natuurlijke- en biologische cosmeticasector vertegenwoordigt, te weten leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, fabrikanten, laboratoria en distributeurs. Producten met het Cosmébio®- label bestaan minimaal voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten tevens minimaal 10% ingrediënten, afkomstig van biologische landbouw. LOVEA BIO is daarmee een heel pure zonnelijn, die de huid optimaal beschermt op een 100% natuurlijke en vooral veilige wijze, zonder haar onnodig te belasten met werkstoffen die de huid kunnen irriteren, prikkelen of zelfs beschadigen.

De producten van LOVEA BIO bevatten (met uitzondering van de Spray Kids SPF 50 Disney) als volledig natuurlijke parfumering Tahitiaanse Monoï- olie. Deze heerlijke, exotisch geurende olie wordt verkregen door Tiarébloemen (de witte bloemen van de Gardenia tahitensis) te laten weken in kokosolie (Copra oil). Deze kokosolie is afkomstig van rijpe kokosnoten in het Franse gedeelte van Polynesië, een groepje eilanden in de Stille Zuidzee. Tahitiaanse Monoï- olie is een intensieve moisturizer. De olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind.

De producten van LOVEA BIO worden op de Nederlandse markt gedistribueerd door Trade Sense B.V. uit Breda en worden verkocht in de filialen van ETOS en De Tuinen. Voor meer informatie is er de website www.lovea.nl    

 Verkoopprijzen vanaf:

LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream SPF 50  - € 16,99/  50 ml

LOVEA BIO Sun Spray SPF 15  - € 14,99/125 ml

LOVEA BIO Sun Spray SPF 15 - € 16,99/125 ml

LOVEA BIO Spray Kids SPF 50 Disney - € 18,99/100 ml

LOVEA BIO Dry Oil Spray (no SPF) - €   9,99/125 ml

LOVEA BIO After Sun Milk – €   9,99/125 ml

Lees ook:*Biologische zonnelijn bekroond*
Lees ook:Biologische zonnebrand :-)
Lees ook:Kijk jezelf eens shinen, lekker kleurtje!
Lees ook:Biologische sterren
Lees ook:Relaxed zonnen met Rituals sun care

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>