Alles wat je moet weten over zonnebaden

Nu de zomer met rasse schreden nadert, kunnen we ons nu alvast goed voorbereiden op de zon. Huidspecialist Mieke Didden werkt voor het internationale huidverzorgingsmerk IMAGE Skincare en deelt haar kennis. Want wat is nou de beste bescherming? Hoe verzorg je de huid het beste na een dagje zon, en wat zijn de feiten en fabels over zonbeschermingsproducten? Wist je dat… Om een mooie, egale huid te creëren is het van belang dat de huidconditie en de celdeling optimaal zijn. Hierdoor kan pigment zich beter verdelen in de huid. Let er wel op dat schade op DNA niveau kan voorkomen worden door ten alle tijde de huid te beschermen met een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30. Schade aan de huid kan ervoor zorgen dat er teveel of te weinig pigment wordt aangemaakt, waardoor een egale teint niet mogelijk is.

De drie meest voorkomende en grootste huidproblemen zijn… Huidveroudering, pigmentvlekken en acne.

Wist je dat… Een goed zonbeschermingsproduct uit zowel een SPF als een fysische filter bestaat. Gebruik een ruime hoeveelheid, omdat er voldoende hoeveelheid SPF en fysische filters op de huid aanwezig moet zijn voor een gedegen bescherming. Dit geldt zeker bij huiden met pigmentvlekken.

Wist je dat… Een SPF 30 96,6% en een SPF 50 98% bescherming geeft aan de huid. Dit is maar een klein verschil. Een SPF dat 100% bescherming biedt bestaat niet.

Feit of Fabel? Voor een getinte tot donkere huid heb je een lagere factor nodig. Fabel. Met een lagere factor geldt voor elke huidskleur dat je minder lang beschermd de zon in kan. Om de huid gezond te houden en huidveroudering tegen te gaan, is uit onderzoek gebleken dat minimaal een SPF 30 nodig is om jezelf goed te beschermen. Het is wél zo dat het natuurlijk beschermingsmechanisme van een getinte tot donkere huid hoger is.

Je huid verzorgen na een dagje zon doe je het beste… Door je huid goed en op een milde wijze te reinigen, zodat het zonbeschermingsproduct goed van de huid af is. Hierna is het van belang dat de huid goed gevoed en gehydrateerd wordt, zodat de huid kan herstellen.

Hoe kan het dat sommige zonbeschermingsproducten de huid uitdrogen? De zon heeft een uitdrogend effect op de huid. Veel zonbeschermingsproducten voeden en hydrateren doorgaans niet, ze hebben voornamelijk een beschermende werking en functioneren alleen op de huid en niet ín de huid. Belangrijk is om de huid goed te blijven hydrateren, ook in de diepere huidlagen.

Ga je voor topkwaliteit, dan raad ik de Prevention+ lijn aan van IMAGE Skincare. Deze perfecte alles-in-een crèmes zorgen voor optimale hydratatie, voeding en bescherming.

Wist je dat… Na zes maanden de kwaliteit van de SPF en beschermingsfilters geen optimale bescherming meer bieden. Zonbeschermingsproducten die in de zon of warmte liggen, veranderen snel van geur en structuur en zijn daardoor minder betrouwbaar of niet langer bruikbaar.

Feit of Fabel? Zonnebrand hoef je niet alleen in de zomer te gebruiken als huidverzorgingsproduct. Feit. Het hele jaar door is er sprake van UV-straling, ook al schijnt de zon niet. Deze straling heeft invloed op de huidveroudering en het pigment van de huid. IMAGE Skincare heeft met de Prevention+ een alles in 1 product. Dit is een complete moisturizer met huidverjongende ingrediënten en een SPF ineen. IMAGE Skincare heeft daarnaast meerdere SPF’s en moisturizers om uit te kiezen.

Een mooie huid begint met een gezonde huid IMAGE Skincare, opgericht in 2003, is een internationale expert op het gebied van huidverbetering, alle producten zijn ontwikkeld door artsen, dermatologen en huidspecialisten. De producten van IMAGE Skincare worden door ruim 20.000 instituten in de VS en ruim 500 in Nederland toegepast. IMAGE Skincare is geschikt voor professionele behandelcentra én thuisgebruik, en verkrijgbaar op advies van de schoonheidsspecialist, huidtherapeut of arts, of via aangesloten salons. voor meer informatie op www.imageskincare.nl

Lees ook:1 op 3 vrouwen boven veertig heeft pigmentproblemen
Lees ook:Eye Pads met kokoswater beloven een frisse oogopslag
Lees ook:Look flawless, feel good
Lees ook:Slaap je mooi met dé Sea Results Deep Sleep Recovery Serum
Lees ook:Multi-tasker nieuw tovermiddel in Sea Results lijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alles wat je moet weten over zonnebaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>