Biologische zonnebrand :-)

De zomer is in volle gang en de vraag om natuurlijke, biologische producten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De consument wordt steeds kritischer en vooral bewuster bij wat hij of zij gebruikt. Dat geldt ook qua verzorgingsproducten. Op een bio-wijze van de zon genieten, wordt een heel logische keuze dankzij de producten van LOVEA BIO! Deze van oorsprong Franse, gecertificeerd biologische zonnelijn bevat minerale producten ter bescherming tegen UV-straling. Stuk voor stuk staan ze garant voor veilig bruinen en genieten van alle goede eigenschappen van de zon op een 100% biologische wijze!

In tegenstelling tot veel andere zonbeschermingsproducten die vaak gebaseerd zijn op chemische zonnefilters, bevatten de producten van LOVEA BIO uitsluitend 100% natuurlijke, minerale filters en dito verzorgende ingrediënten. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

Veilig dankzij uitsluitend 100% minerale zonnefilters

Veel zonnebrandproducten op basis van chemische zonnefilters (o.a. oxybenzone) zijn, volgens een onderzoek van het Instituut voor Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit van Zurich, mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Dit komt doordat deze in de huid dringen, het natuurlijke hormoonsysteem van het lichaam kunnen beïnvloeden en allergische reacties kunnen veroorzaken. De zonneproducten van LOVEA BIO zij allen gebaseerd op een zuivere minerale bescherming dankzij titaniumdioxide. Dit werkt volledig anders dan een chemische zonnefilter en is bovenal 100% veilig.

Vrij van nanodeeltjes en geen witte waas op de huid

De minerale zonbescherming van LOVEA BIO bevat geen nanodeeltjes. De producten dringen dus niet ín de huid, maar blijven op de huid liggen, zonder een witte waas achter te laten. Dit werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend en 100% veilig schild, dat de zonnestralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden.

Directe bescherming en geen terugloop qua SPF

De minerale filters in LOVEA BIO beschermen de huid direct na het aanbrengen. Chemische zonnefilters hebben enige inwerktijd nodig, voordat ze de huid optimaal beschermen. De beschermende werking van minerale filters neemt ook niet af gedurende de dag. Dit, in tegenstelling tot zonneproducten op basis van chemische filters, waarvan de beschermende werking geleidelijk wél afneemt.  De SPF’s van producten op basis van chemische zonnefilters lopen bovendien in de loop der tijd terug. Na 1 jaar is deze SPF vaak al gehalveerd. De SPF’s van minerale filters  zoals in de producten van LOVEA BIO blijven echter gelijk, gedurende de gehele houdbaarheid van het product (ca. 3 jaar).

ECOCERT®-gecertificeerd en voorzien van het Cosmébio®-label

Alle producten van LOVEA BIO hebben een ECOCERT®-certificering. Producten met het ECOCERT®- keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit biologische teelt. Bij dit keurmerk dienen producten ten minste 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong te bevatten. In het geval van de LOVEA BIO- lijn is dit percentage zelfs 100%! De producten van LOVEA BIO beschikken allen tevens over het Cosmébio®- label. Cosmébio® is de Franse beroepsorganisatie die de volledige natuurlijke- en biologische cosmeticasector vertegenwoordigt, te weten leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, fabrikanten, laboratoria en distributeurs. Producten met het Cosmébio®-label bestaan minimaal voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten tevens minimaal 10% ingrediënten, afkomstig van biologische landbouw. LOVEA BIO is daarmee een heel pure zonnelijn, die de huid optimaal beschermt op een 100% natuurlijke en vooral veilige wijze, zonder haar onnodig te belasten met werkstoffen die de huid kunnen irriteren, prikkelen of zelfs beschadigen.

Op basis van puur natuurlijke, Tahitiaanse Monoï- olie

De producten van LOVEA BIO bevatten (met uitzondering van de Spray Kids SPF 50 Disney) als volledig natuurlijke parfumering Tahitiaanse Monoï- olie. Deze heerlijke, exotisch geurende olie wordt verkregen door Tiarébloemen (de witte bloemen van de Gardenia tahitensis) te laten weken in kokosolie (Copra oil). Deze kokosolie is afkomstig van rijpe kokosnoten in het Franse gedeelte van Polynesië, een groepje eilanden in de Stille Zuidzee. Tahitiaanse Monoï- olie is een intensieve moisturizer. De olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind.

De in Nederland verkrijgbare lijn van LOVEA BIO bestaat uit de volgende zonneproducten:

LOVEA BIO Dry Oil Spray (zonder SPF)

De formule van LOVEA BIO Dry Oil Spray bevat géén SPF. Deze ‘droge’ olie voorziet de huid van een zacht glanzende finish. De niet-vette olie trekt gemakkelijk in de huid en zorgt voor een intensieve bruining en verzorging van de huid tijdens het zonnen. De toegevoegde natuurlijke Tahitiaanse Monoï-olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden, zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind.


LOVEA BIO Sun Sprays met SPF 15 en SPF 30

Handig, snel, hygiënisch en effectief zijn de LOVEA BIO Sun Sprays, welke verkrijgbaar zijn met een SPF 15 en SPF 30. Deze hydraterende en beschermende zonnesprays zijn geschikt voor zowel het lichaam als gezicht (niet direct in het gezicht sprayen, maar via de handen aanbrengen). De formules bevatten, naast Tahitiaanse Monoï- olie, tevens arganolie, kokosolie en vitamine E. De 100% minerale zonnefilters op basis van titaniumdioxide beschermen de huid optimaal tegen UVA- en UVB-straling. De waterbestendige samenstellingen laten zich gemakkelijk verdelen over de huid en trekken dankzij hun lichtgewicht textuur snel in, zonder een vettig laagje achter te laten.

 

LOVEA BIO Spray Kids SPF 50 Disney          

De tere huid van kinderen vraagt om een hoge UV- bescherming. LOVEA BIO Spray Kids met SPF 50 is qua verpakking voorzien van een vrolijk Disney-design. Deze handige spray op basis van gecertificeerd biologische arganolie beschermt de huid van kinderen op een veilige wijze tegen zowel UVA- als UVB-straling. De spray bevat hiervoor een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. De waterbestendige formule is vrij van synthetische parfums en bevat geen parabenen of nanodeeltjes.

 

LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream met SPF 50 
LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream met SPF 50 werd speciaal ontwikkeld voor een hoge bescherming van de gezichtshuid in de zon. De formule bevat een 100% mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide met een SPF 50, welke een optimale bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-straling. Dankzij de toegevoegde verzorgende werkstoffen wordt een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV- straling voorkomen. De formule is waterbestendig, bevat geen chemische zonnefilters en is qua samenstelling 100% natuurlijk.

 

LOVEA BIO After Sun Milk

De intensief vochtregulerende, kalmerende en verzachtende After Sun Milk van LOVEA BIO laat de huid na het zonnebaden direct comfortabel en goed gehydrateerd aanvoelen. De rijk verzorgende samenstelling bevat verkoelend pepermunt-extract, natuurlijke vitamine E en kokosolie. Dankzij de toevoeging van Tahitiaanse Monoï-olie voelt de huid soepel en elastisch aan en wordt zij bovendien gehuld in een onweerstaanbaar exotisch geurwaasje!

 

 

 

 

 

 

Verkoopprijzen & meer informatie:

 

De producten van LOVEA BIO worden op de Nederlandse markt gedistribueerd door Trade Sense B.V. uit Breda en worden verkocht bij de betere drogist, zoals de filialen van ETOS en De Tuinen.

Voor meer informatie is er de website www.lovea.nl

Verkoopprijzen:

  • LOVEA BIO Dry Oil Spray (zonder SPF)                   €   9,99/125 ml
  • LOVEA BIO Sun Spray SPF 15                               € 14,99/125 ml
  • LOVEA BIO Sun Spray SPF 30                               € 16,99/125 ml
  • LOVEA BIO Spray Kids SPF 50 Disney                     € 18,99/100 ml
  • LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream SPF 50             € 16,99/  50 ml

LOVEA BIO After Sun Milk                                                 €   9,99/125 ml

Lees ook:Biologische zonnecosmetica
Lees ook:*Biologische zonnelijn bekroond*
Lees ook:Kijk jezelf eens shinen, lekker kleurtje!
Lees ook:Biologische sterren
Lees ook:No sweat no more!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>