Nieuwe fitnesshype belooft je een totale metamorfose binnen 6 maanden

In de fitness branche komen nieuwe trends net zo snel als ze gaan, toch ontmoedigde dat Dave Long, mede-oprichter van OrangeTheory Fitness niet. Daar lijkt hij gelijk in te hebben, als je bedenkt dat OTF het snelst groeiende fitness concept van de Verenigde Staten is, met meer dan 170 studio’s in de 3 jaar van haar bestaan.

Long’s team ontwikkelde een wetenschappelijke aanpak, genbaseerd op EPOC, wat staat voor Excess Post-exercise Oxygen Consumption. Door deze methode te gebruiken in combinatie met hartslagmeters, voor het trainen in de optimale hartslagzone, leidt dat tot een bijzonder effectieve manier om vet te verbranden en een goede conditie op te bouwen.

De kleur oranje van het concept is niet toevallig gekozen, want die verwijst naar de oranje zone, waarin je traint op 85% van je maximale hartslag.

Deze trainingsvorm is er op gericht om solidariteit en een gevoel van kameraadschap op te bouwen tussen deelnemers, waardoor niet alleen de coach de sporters aanmoedigt, maar deelnemers elkaar onderling ook motiveren. Bovendien is de trainingsruimte er op ingericht om een groepsgevoel te creëren.

Maar de echte uitdaging is om het lichaam ertoe aan te zetten om tenminste 12 tot 20 minuten te trainen in de oranje zone, dat wil zeggen op 85% van de maximale hartslag, de zogenaamde oranje zone. Hartslagmeters, die alle deelnemers dragen, zijn gekoppeld aan een computer en een scherm, waar van elke deelnemer getoond wordt in welke zone hij of zij traint, doordat het vlak grijs, blauw, groen, oranje of rood kleurt, in combinatie met een weergave van het percentage van de maximale hartslag dat bereikt wordt.
Doordat van elke deelnemer individueel de hartslag wordt gemeten, wordt deze gestimuleerd om op het eigen niveau een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Een getrainde sporter moet meer activiteit verrichten om die 85% te bereiken, dan een ongetrainde sporter, zodat eenieder op het eigen niveau een topprestatie kan neerzetten.

De training is opgedeeld in intervallen van cardio- en krachttraining. Er wordt zo’n 500 tot 1000 calorieën per training verbrand, met een combinatie van loopbanden, roeimachines, Suspension Training en losse gewichten. Maar nog interessanter is de hierdoor bereikte after-burn, het verbranden van calorieën lang nadat de training is afgerond. Zo kan er zelfs zittend op de bank nog nagenoten worden van de training.

Fit4Less in Amsterdam ontwikkelde FLOW, dat is geïnspireerd op dit revolutionaire trainings-concept, waardoor Nederland hier nu ook kennis mee kan maken. Zij starten daarmee vanaf 11 januari in hun sportschool aan de Veemkade 598.

Belangrijkste vraag is natuurlijk wat de Nederlandse sporter met dit nieuwe trainingsconcept kan bereiken. Volgens Fit4less kan de sporter die twee keer per week een uur FLOW volgt hierop rekenen:
- Meer energie in slechts 1 maand.
- Mooie resultaten in slechts 3 maanden.
- Een totale metamorfose na 6 maanden.

Nu is het afwachten of Nederland ook massaal in de goede flow komt.

 

http://www.fit4less.nl/flow

Lees ook:Gratis Curves
Lees ook:Post eens een zweet-selfie! #breakyourselfie
Lees ook:TRX Trainen is dé trend van nu
Lees ook:Thuis trainen met BN-ers personal coach Carlos Lens
Lees ook:Lekker aan de slag bij de Fitness4Daagse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>