SpaSense maakt saunabezoek toegangelijker

Vind je het vreemd om naakt in een sauna te lopen? In Brabant hebben ze daar een oplossing voor. Op zich lijkt het me een goed idee om een dagje Brabant wellicht met overnachting erbij te boeken en eens gebruik te maken van het onderstaande  een  ‘voor-het-eerst-naar-de-sauna-arrangement’ en dat kan bij SpaSense.

De gemiddelde Brabander vindt een dagje wellness nog steeds eng. Maar liefst 75 procent is nog nooit naar een saunacomplex geweest en dat terwijl er in Noord-Brabant relatief veel complexen zijn waar je voor een complete dag ontspanning terecht kunt. Want ontspannen en relaxen kun je er als de beste. Met het ‘voor-het-eerst-naar-de-sauna-arrangement’ gaat SpaSense in Geldrop proberen te laten zien dat zo’n dagje wellness helemaal niet eng is. Aan naakt moet je gewoon even wennen en het ontspannen volgt dan vanzelf.

Veel mensen vinden de stap om naar een saunacomplex te gaan te groot. Bijna een kwart van de mensen gaat niet naar de sauna omdat ze niet naakt durven te zijn. Dit bleek onlangs uit het Blootonderzoek 2014 in opdracht van GezondNu. Schaamte voor het eigen lichaam is de belangrijkste reden. “En dat terwijl er niemand met het perfecte lichaam in een sauna rondloopt”: aldus Gert van der Steen, directeur van SpaSense die verder toelicht: “We zien dat een eerste bezoek voor veel mensen een ware openbaring is. Iedereen loopt er rond in een badjas die pas aan het hakje gehangen wordt wanneer men een saunacabine ingaat. Naakt is dus erg beperkt”.

Een andere reden om af te zien van een saunabezoekje is de angst om bekenden tegen te komen. Bijna twintig procent van de ondervraagden is bang om tijdens een dagje wellness oog in oog te staan met een collega of buurvrouw. Van der Steen moet lachen om deze misvatting: “In de badjas valt het allemaal mee, maar de kans dat het gebeurt is erg klein. De laatste jaren zijn er alleen maar grotere complexen bij gekomen en daar is het een hele kunst om elkaar niet kwijt te raken, laat staan dat je een bekende tegenkomt.” Sommige grote saunacomplexen beschikken inderdaad zelfs over een meetingpoint waar vriendinnen of echtgenoten die elkaar tijdens hun dagje wellness zijn kwijtgeraakt elkaar weer kunnen terugvinden.

Voor degene die het allemaal toch nog te spannend vinden heeft SpaSense het  ‘voor-het-eerst-naar-de-sauna-arrangement’ bedacht. “Sommige saunacomplexen bieden badkledingdagen om mensen voor het eerst met het fenomeen in aanraking te laten komen, maar bij SpaSense hebben we daarop een alternatief bedacht”: aldus Van de Steen. Het idee is inderdaad opvallend want het bedrijf biedt mensen de mogelijkheid, na omkleden en in de badjas, eerst het saunacomplex te verkennen. Een medewerker verzorgt de rondleiding en geeft daarbij toelichting. “We nemen bijvoorbeeld de misvatting weg dat je altijd in een koud dompelbad moet springen als je in een saunacabine hebt gezeten”: vertelt Van der Steen. En na de verkenning kan de consument besluiten om te blijven of om daarna weer weg te gaan zonder dat daarvoor entree betaald wordt.

Van der Steen: “Ik zou willen dat ik destijds die mogelijkheid had gehad. Maar omdat dit toen niet geboden werd heb ik enkele dagen wakker gelegen voordat het dagje wellness plaatsvond dat mijn vrouw georganiseerd had.”

Lees ook:Wil je Gordon of Maxima in de sauna tegenkomen?
Lees ook:Waanzinnige beautydeals bij Groupon
Lees ook:Bevrijdend: In bikini naar de sauna
Lees ook:Wellness de Veluwse Bron scoort het hoogst!
Lees ook:Naar de sauna voor nog geen tientje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>