Tachtig procent van de jongeren walgt van puistjes…

Jongeren geven massaal aan dat ze sneller verliefd worden op iemand met een gave huid. Van de jongeren met een vriendje of vriendinnetje zegt 22 procent dat ze weleens puistjes bij elkaar uitknijpen.

 Het lijkt erop dat jongeren zich terecht druk maken over puistjes, ondanks opmerkingen van ouders dat een puistje niet erg is. Het oordeel van leeftijdsgenoten is genadeloos en ook de kans op een leuk vriendje of vriendinnetje is kleiner als je puistjes hebt. Dat blijkt uit de 2improve-enquête 2011.

Zo vindt 81 procent van de jongeren iemand met puistjes onaantrekkelijk, 80 procent van de jongeren vindt het vies om te zoenen met iemand die puistjes in zijn gezicht heeft, ruim 88 procent gaat liever op date met iemand zonder puistjes en 80 procent denkt dat een huid met puistjes een belemmering is om verliefd te worden. 

Ook in de normale omgang zijn puistjes een nadeel. Van de jongeren zegt 51 procent dat ze iemand met veel puistjes liever helemaal niet aanraken.

Deze cijfers liggen voor meisjes zelfs hoger dan voor jongens. Zij kijken nog kritischer naar de huid van hun vriendje of date. Jongens beseffen dit niet altijd. Ze maken zich minder druk over de verzorging van hun huid dan meisjes. 60 procent van de jongens besteedt enige tot veel aandacht aan de verzorging van zijn huid. Bij meisjes is dat maar liefst 97,4 procent. Toch zegt 83,3 procent van de jongens dat ze het wel belangrijk vinden dat hun huid er goed verzorgd uitziet en vinden ze het ook belangrijk dat de huid van meisjes gaaf is…

Hoewel dit niet goed is voor de huid, knijpt 65 procent van de jongeren regelmatig zijn puistjes uit! Meisjes doen dit vaker dan jongens, 74 procent zegt dit te doen, bij jongens is dat 53 procent. Een meerderheid (74 procent) van de jongeren vindt dit niet prettig om te doen, maar toch voelen ze zich in 71 procent van de gevallen naderhand beduidend beter over hun huid. Jongeren denken in 39 procent van de gevallen (onterecht!) dat hun puistjes door het uitknijpen afnemen. Ook walgen jongeren van puistjes met pus, wat een van de  redenen is om ze uit te knijpen.

Over 2Improve en over puistjes  

Volgens dermatologen is het ondeskundig uitknijpen van puistjes niet goed voor de huid. Het aantal puistjes kan er zelfs door toenemen, omdat vieze vingers de kans op ontstekingen vergroten. Toch is het lastig eraf te blijven. Tenzij je ze niet hebt! Nu is er 2Improve, waarmee je puistjes effectief voorkomt en behandelen.

Puistjes bij jongens en meisjes vallen meestal onder de soort acné vulgaris. Als de geslachtshormonen beginnen op te spelen – vanaf het begin van de pubertijd – neemt de productie van talg (huidvet) toe. Daardoor raken de talgkliertjes overvol en zelfs verstopt. Dan zien ze eruit als mee-eters. Puistjes ontstaan als mee-eters ontsteken door de bacterie Staphylococcus aureus. 

2Improve is ontwikkeld door huidarts (dermatoloog) Jim Wikler die constateerde dat de bestaande acnémiddelen vaak aanleiding gaven tot huidirritatie 

2Improve heeft haar producten toegespitst op de mate van acné en op de jongens of meisjeshuid. 2Improve is een veilig middel dat niet irriteert en dat puistjes effectief vermindert. De 2Improve-lijn bestaat uit de volgende producten:

2Improve for girls:

2Improve Cleansing Wash

Actief ingrediënt is een lage dosis salicyluur die de huid voorbereidt voor de 2Improve Clarifying Gel.

2Improve Clarifying Gel Strong

De actieve ingrediënten salicylzuur, melkzuur en fruitzuur geven een lichte peeling van de huid waardoor de mee-eters verminderen en worden voorkomen

2Improve Clarifying Gel Mild

De actieve ingrediënten salicylzuur, melkzuur en fruitzuur geven een lichte peeling van de huid waardoor de mee-eters verminderen en worden voorkomen

2Improve for boys:

2Improve Cleansing Wash

Actief ingrediënt is een lage dosis salicyluur die de huid voorbereidt voor de 2Improve Clarifying Gel.

2Improve Clarifying Gel Strong

De actieve ingrediënten salicylzuur, melkzuur en fruitzuur geven een lichte peeling van de huid waardoor de mee-eters verminderen en worden voorkomen

2 Improve Clarifying Gel Mild

De actieve ingrediënten salicylzuur, melkzuur en fruitzuur geven een lichte peeling van de huid waardoor de mee-eters verminderen en worden voorkomen

De 2Improve acné-enquete werd gehouden onder jongeren in de   leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Lees ook:Nederlandse tienermeiden kunnen niet zonder make-up
Lees ook:Acne, weg ermee
Lees ook:Dag puistjes
Lees ook:Is je huid onrustig? Probeer dermalotion!
Lees ook:ETAT PUR gaat de strijd aan met onzuiverheden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>