Wat is jouw goede voornemen? Vul onze poll in!

Ik meld het maar even dat we een leuke poll hebben, want hij staat behoorlijk onzichtbaar onderaan, rechts in de navigatie. Dus even naar beneden scrollen, en laat ons weten wat jouw beauteuze voornemen is voor 2009. Staat er geen bevredigend antwoord bij? Stuur dan gewoon een post op dit blogje:-)

Lees ook:Poll-uitslag: is jouw lijf al strandklaar?
Lees ook:Wat is jouw favoriete product? Schrijf er op los!
Lees ook:Velen dromen van een gezond gewicht
Lees ook:Poll-uitslag over de schoonheidsspecialiste
Lees ook:Superleuke fotoserie van Yolanthe en Wesley

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Wat is jouw goede voornemen? Vul onze poll in!

 1. Franke

  Mijn goede voornemen is, om mijn streefgewicht van 70 kg op 11 februari as te halen. Dan ben ik precies één jaar aan het SonjaBakkeren en zou dan 35,4 kg kwijt zijn.

    /   Reply  / 
  1. Bureau Monique Lindeboom Auteur

   Wow Franke, gefeliciteerd met deze prestatie! Hou het daarna wel vol he om gezond te blijven eten. Dat is namelijk de grootste valkuil van elk dieet; na verloop van tijd verval je weer in een oud patroon en plakken de pondjes er sluipenderwijs weer aan. maar als je peptalk nodig hebt, mail ons gerust!

   maak er een mooi nieuw jaar van!

   Monique

     /   Reply  / 
 2. LuNa

  Mijn beautyvoornemen..zo verder als dit jaar qua huidverzorging, misschien wat nieuws op luchtjes gebied vinden. En natuurlijk wil ik mijn eigen beautysalon openen in 2009..mis alleen nog een pandje waar ik al even naar opzoek ben.
  Wish me luck!!

    /   Reply  / 
 3. redactie, monique

  @Luna, wat wordt het concept van je beautypandje en in welke stad zoek je het?

    /   Reply  / 
 4. LuNa

  Groen (= natuurlijke produkten) en relaxen, in de randstad!

    /   Reply  / 
 5. monique

  leuk hoor luna. waarom kies je voor groen?

    /   Reply  / 
 6. LuNa

  Ik ben al jaren ‘groen’ dus dat past goed bij me! Ik scheid alles in mijn huis, eet gematigd biologisch vlees, kies seizoensprodukten (vaak ook een odinpakket), heb altijd een plasticzakje bij me voor boodschappen of een grote tas die ik al jaren geleden in Spanje heb gekocht, ben ook meer van de natuurlijke, Oosterse en antroposofische geneeskunst dan van de reguliere, gebruik bewust een vervoersmiddel en zo kan ik nog wel even doorgaan…Ik ben niet altijd groen met mijn eigen make up..daar koop ik wat het mooiste en beste voor mijn huid is!! Ben eigenlijk een geitenwollensokkentype, alleen zie je dat niet aan me….!!

    /   Reply  / 
 7. monique

  wat is je favoriete cosmeticamerk, en voor make-up? wat wil je straks in je salon gaan voeren?

    /   Reply  / 
 8. Krista

  Mijn goede voornemen is de kilo’s opnieuw te verliezen die ik een aantal jaren geleden ook verloren heb (begin december begonnen maar ja, feestdagen…) en me niet langer schuldig te voelen als ik weer eens een heerlijk verzorgingsprodukt ofzo koop terwijl mn plank al overhelt zo veel staat er op ;)

    /   Reply  / 
 9. monique

  pssstt…krista, ik weet niet hoe oud je bent, maar ik weet wel dat het niet slim is om te kijken naar hoe je lichaam een aantal jaren geleden was. je lichaam verandert gewoon naarmate je ouder wordt, zowel qua vorm als qua gewicht. ik heb nog vaak de neiging om te kijken naar hoe mijn lichaam tien jaar geleden was, voordat ik kinderen kreeg. ik was toen zeker tien kilo lichter. niet dat ik nu dik ben, maar toch. er schuilt iets verleidelijks in om te kijken naar ‘toen’, maar het is ook oh zo bedriegelijk…

  ennuh…wat die producten op je plank betreft; dat zijn dat vast bijvoorbeeld cremes die niet aan je verwachtingen voldoen, anders zouden ze daar niet staan. vertel eens?

  cheers! monique

    /   Reply  / 
 10. anita

  stoppen met roken

    /   Reply  / 
  1. monique

   oops ja, da’s een goeie anita! was die gewoon even domweg vergeten, omdat ik zelf al jaren niet meer rook. gaat het je lukken denk je? eerste poging, of niet?

     /   Reply  / 
 11. Krista

  Ik weet het ;) Maar ik ben nu echt te zwaar, 75 is mijn streefgewicht (1.71 m lang), tot zo ver ben ik een paar jaar geleden ook afgevallen, helaas zit er inmiddels al weer 20 bij…
  Créme’s die niet aan mn verwachtingen doen mieter of geef ik weg , ik ben gewoon gek op heerlijke bodylitions en andere creme’s, make-up enzovoort :D

    /   Reply  / 
 12. monique

  krista, hoe krijg je al die kilo’s erbij?

    /   Reply  / 
 13. Krista

  Er bij is niet zo moeilijk, ik ben een vreselijke snoeperd!! Nou is het ook 6 jaar geleden dat ik 75 was, dus het is niet heel erg snel er bij gekomen maar toch, het zit er wel weer :( Dus vanaf morgen (niet vandaag, vandaag is mn verjaardag :D ) niet meer snoepen en gewoon gezond eten, het klinkt zo eenvoudig…

    /   Reply  / 
 14. monique

  krista, het is op zich ook niet moeilijk hoor. het is een mindset als je begrijpt wat ik bedoel: gezond eten is heel makkelijk en heel erg lekker en van een beetje snoepen wordt een mens niet dik. pas van echt veel te veel snoepen, en van dieten…wist je dat je van dieten dik wordt?

    /   Reply  / 
 15. Krista

  Ik weet het inderdaad, gelukkig niet uit eigen ervaring hoor, dit is pas de 2e keer in mn leventje dat ik er echt iets aan doe. Ik neem een voorbeeld aan mn zus, zij heeft er bijna 2 jaar over gedaan om 25 kilo af te vallen, dat klinkt wel heel erg lang (de laatste 5 duurde erg lang) maar het is wel de manier om je eetgewoontes echt te veranderen. Geen extreme dingen doen, gewoon goed opletten en geen snoep mee naar kantoor nemen ;) Bedankt voor het meedenken!

    /   Reply  / 
 16. teha

  Ik ben drie jaar geleden met ww begonnen en 15 kilo afgevallen en dit jaar al twee jaar op hetzelfde gewicht.
  Heerlijk om geen nieuw voornemen op lijngebied te hebben maar gewoon verder gaan waar ik mee bezig ben..en op gewicht blijven is ook wel moeilijk hoor!

    /   Reply  / 
 17. Krista

  Wat knap Teha, ja op gewicht blijven is ook moeilijk!

    /   Reply  / 
 18. redactie, monique

  hoi tee, hoe blijf jij op gewicht?

    /   Reply  / 
  1. teha

   Vooral veel bewegen: ik fiets vier keer per week een uur heen en terug naar mijn werk, ik loop elke dag een rondje van 40 minuten ( gewoon wandelen) en op zondag loop ik 15 kilometer.
   Daarnaast vooral gezond eten en niet te veel, maar wel elke dag een bonbon bij mijn kopje thee!

     /   Reply  / 
 19. redactie, monique

  1 bonbon, wat bescheiden Tee! bij mij gaat er elke avond minimaal een halve reep chocola in! ik ben zelfs verslaafd aan de chocolade notenmix van de Natuurwinkel…hihi
  ik loop zelf twee keer in de week, joggen, half uurtje en ik merk dat ik daardoor weer mijn slanke taille heb teruggekregen. bewegen is best verslavend he…als ik het niet doe, is het net of ik zuurstoftekort krijg of zo, beetje suffig gevoel. probeer nu ook weer mijn gyrotonic lessen op te gaan pakken en yoga.

  je woont trouwens best ver van je werk zeg.

    /   Reply  / 
  1. teha

   ja, ik woon in noord en werk in diemen en oost.
   En idd bewegen is verslavend! Ik voel me zelfs schuldig als ik het een keer niet doe.
   En..jij weet niet hoe groot die ene bonbon is:)

     /   Reply  / 
 20. Redactie, Monique

  @tee haha….jij noemt een ‘reep’ vast een bonbonnetje…..net zoiets als vrouwen die met gemak vijf kilo van hun gewicht afpraten…

    /   Reply  / 
 21. teha

  nee nee, maar ik noem een bonbon van bijvoorbeeld kees raat, maatje “blokje van een reep” net zo goed een bonbon als die van pucini, die ws net zoveel wegen per stuk als een gewone reep, vandaar.

    /   Reply  / 
 22. redactie, monique

  tee, van 1 bonbon per dag word je niet dik. gelukkig maar:-)

    /   Reply  / 
 23. LuNa

  Nog even terugkomend op je vraag van begin januari, Monique: favo cosmeticamerk zijn meerdere: YSL, Chanel, Estee, Aveda en Helena Rubinstein; voor salon heb ik nog steeds meerdere opties ben er nog niet uit (Dermalogica, Decleor, NatureBiss en voor makeup Mac).

    /   Reply  / 
  1. monique

   LuNa: het lijkt me ook niet makkelijk om je salonmerken te kiezen, je noemt echt al heel mooie merken zo bij elkaar. maar nog even een vraagje; ik dacht dat je graag 100% natuurlijk wilde? dat leveren deze merken niet hoor. als ik je trouwens nog een tip mag geven, ik ken een schoonheidsspecialist in amsterdam die echt zeer bijzondere behandelingen geeft, een ervaring om echt eens mee te maken, hij heet Dany Diop, ik heb er al eens over geblogd: http://beauty.blog.nl/gezichtscremes/2008/07/04/doen-schoonheidsbehandeling-joelle-ciocco-deel-2

   moet je gewoon eens ervaren. that’s all:-)

     /   Reply  / 
 24. LuNa

  Aveda is 100procent natuurlijk, toch. En nee voor mijn salon heb ik ook nog een paar andere merken, maar wilde je gewoon iets mailen..(de andere merken gebruik ik ook zelf)

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   volgens mij is niet alles van aveda 100% natuurlijk…

     /   Reply  / 
 25. LuNa

  Artikel gelezen, interessant en zeker zal ik daar eens heengaan voor de ervaring. Volgens mij las ik al over hem bij SkinsCosmetics (in de Living).
  Wel een aardig bedrag voor zo’n behandeling? Mijn prijzen zullen wel in het hogere segment zitten maar niet zo duur!!
  Hoelang had je er een goed gevoel aan overgehouden? In het artikel stond dat je hiervan 3 maanden zeker kan profiteren. Had je dat ook, Monique?

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   het is heel prijzig, ik geloof ook dat hij uiteindelijk als hij straks bij skins cosmetics een beautysalon gaat openen een andere prijsstructuur gaat hanteren.

   natuurlijk heb je geen drie maanden plezier van zo’n behandeling, dat is na max 3 dagen alweer weg natuurlijk.

   moet je eerlijk zeggen dat ik al een half jaar niet bij de schspec ben geweest terwijl ik daarvoor iedere zes weken ging. ik merk eigenlijk nauwelijks verschil nu ik niet ga. enige lastige is dat mijn wenkbrauwen nu zelf moet doen en de haartjes op mijn kin. trek ze er nu met pincet uit, zij deed met wax, wat veel beter gaat. en natuurlijk 2 uur half dutten op een bank is heerlijk, ook dat mis ik misschien toch wel.

   maar met de producten die ik zelf heb, waaronder wat ‘zuurtjes’ om te peelen en goede cremes red ik het heel goed.

   maf als ik me dat realiseer, ooit kon ik niet zonder haar en nu……? wellicht ook omdat er personeelswisselingen waren. je bouwt toch een band met iemand op en daar wil je dan bij blijven. je hebt geen zin in andere handen..

     /   Reply  / 
 26. LuNa

  Echt maar drie dagen had je profijt…pff..maar de creme die je kocht was wel goed?? Kan je nagaan hoe verslaafd je er eerst aan was?? En nu ga je niet meer?..ik zou het niet willen missen, heb alweer voor ruim een half jaar staan..heerlijk idee, en dan nog saunaatjes tussendoor…

    /   Reply  / 
  1. monique

   het grootste effect had de diepe bindweefselmassage te weeg gebracht en dat effect ebt gewoon weg. het heerlijke gevoel van de cremes blijft, omdat je thuis ook blijft smeren. ik ben nog steeds heel erg dol op de cremes van Joelle Ciocco. ik heb twee keer een behandeling bij/met Ciocco gehad. Een keer in Parijs bij mme. zelf, een van Dany in Amsterdam. Ik zal best weer eeens gaan hoor. Is hetzelfde met mijn trainingsafspraken…afgelopen half jaar ook niets van gekomen, terwijl ik al tien jaar trouw 1 tot 2 keer in de week naar mijn trainer (gyrotonics) ging. soms heb je van die tijden, dan is alles gewoon ff anders en loopt het ook anders. heb jij dat niet?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>