Poll-uitslag Hoeveel jij overhebt voor een schoonheidsbehandeling

Vorige maand hielden we een poll over hoeveel de beauty.blog lezer over heeft voor een schoonheidsbehandeling met zichtbaar resultaat. Gemiddeld genomen vind de lezer een bedrag van 50 euro wel mooi. Terwijl wij als beautyjournalisten inmiddels weten dat je bij een goede zaak echt wel meer betaalt; zelfs het dubbele. We vroegen de brancheorganisatie ANBOS om een reactie. Die lees je hieronder.

 

 

 

 

Op onze poll over wat een schoonheidsbehandeling mag kosten reageerden 1001 mensen en dit kwam eruit:

niet meer dan 50 euro (362 Stemmen) (36.2 %)

tussen de 50 en 75 euro (191 Stemmen) (19.1 %)

tussen de 75 en 100 euro (140 Stemmen) (14.0 %)

tussen de 100 en 125 euro (60 Stemmen) (6.0 %) t

ussen de 125 en 150 euro (40 Stemmen) (4.0 %)

meer dan 150 euro (26 Stemmen) (2.6 %)

meer dan 200 euro (182 Stemmen) (18.2 %)

Wij vroegen de ANBOS wat ze hiervan vinden, wij vinden het bedrag namelijk nogal laag. Zeker als een instituut personeel in dienst heeft en dus meer kosten maakt:

'ANBOS, brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten, heeft met belangstelling kennis genomen van de resultaten van de poll welke op uw website zijn gehouden. U constateert dat 1/3 van de geënquêteerden slechts € 50,- voor een behandeling over heeft en trekt daarbij de conclusie dat dit laag is.

Naar onze opvatting is op die constatering wel wat af te dingen. Uw conclusie laat in de eerste plaats niet zien dat de 2/3 van de ondervraagden een hoger bedrag voor de behandeling over heeft, terwijl daarnaast geen ruimte is gelaten voor het nuanceren van de behandeling in kwestie. Gaan we uit van de behandeling die het meest gegeven wordt, dat is de gewone gezichtsbehandeling, dan is een dergelijk bedrag een aanvaardbaar gemiddeld bedrag dat in de branche geaccepteerd is. De vraag is wat er daarnaast nog allemaal gebeurd en wat daar voor betaald zal worden.

Een eenmalig bezoek aan de schoonheidsspecialist is minder zinvol. Het gaat er juist om dat huidverbetering optreedt en daarvoor zijn twee zaken nodig nl. een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialist en het zgn. thuisonderhoud door de cliënt zelf bij voorkeur met de producten die ook tijdens de professionele behandeling worden gebruikt. Als dat op een goede wijze gebeurt, zal vrijwel zeker huidverbetering optreden.

Daarnaast zegt 64% van de ondervraagden zelfs meer uit te (willen) geven dan de gemiddelde behandelprijs. Zoals eerder aangegeven moet een gemiddeld bedrag gezien worden in een cyclus van huidonderhoud bij een regelmatig bezoek aan een deskundig schoonheidspecialist. Met name dat laatste is belangrijk omdat een dergelijke behandeling met kennis van zaken wordt uitgevoerd door een beroepsbeoefenaar die de vereiste diploma's en specialisaties heeft.'

Lees ook:

Onze poll over de gezondheidsclaims van minerale make-up

Lees ook:Poll-uitslag: is jouw lijf al strandklaar?
Lees ook:ANBOS verwelkomt 5000ste lid
Lees ook:Poll-uitslag; is een cremetje van de dokter beter?
Lees ook:ANBOS lanceert Beautyvoordeelpas
Lees ook:ANBOS lanceert nieuwe huisstijl!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Poll-uitslag Hoeveel jij overhebt voor een schoonheidsbehandeling

 1. TawsHaips

  hey i just joined i am 18 years old from the uk and i am studying fashion at uni[url=http://snowwearadventure.info][img]http://coatjack.com/images/allsaints.gif[/img][/url]

    /   Reply  / 
 2. Lienrelpelisp

  heya what a great post i found it at yahoo
  I have followed you for a while now and i realy enjoy you posts. THey all ways help me out.
  [url=http://www.squidoo.com/bestvistaRegistrycleaners]Vista registry cleaners[/url]

  greetz

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>